Kenan Çifci: Bursa'nın en eski ve en büyük spor kulübüyüz!

Haberso.com 'dan herkese merhaba. Ben Muhammet Ali İlbeyi. Bugünkü röportaj konuğum Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sn. Kenan Çifci.

Muhammet Ali İlbeyi: Röportaja hoş geldiniz.

Kenan Çifci: Hoş bulduk.

Soru 1:

Kenan Çifci kimdir? 

Cevap: 1980 Ardahan Göle doğumlu evli 2 çocuk babasıyım. 26 Yıldır Kestel'de ikamet ediyorum. Baba mesleği kuyumculuk ve inşaat işi yapıyorum. İşimden ayrı boş zamanlarımı sporsal faaliyetlerle uğraşarak geçiriyorum. 


Soru 2:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanlığı süreci nasıl başladı?


Cevap:

İlk olarak 2006 yılında eğitimine başladığım ve tutkuyla bağlandığım yamaç paraşütü profesyonel yarışma pilotuyum. Gittiğim yarışma ortamları farklı şehirler farklı kültürdeki insanlar ile ülkemdeki pilotlarla sürekli iletişim halindeyim. Yaşadığımız yer olan Kestelimiz için faydalı olacak projeler, geleceğimiz olan gençlerimiz çocuklarımızın daha başarılı özgüveni yüksek Yeşilaycı bir yaşamları için neler yapabiliriz kaygısı içindeyim.

Kaç çocuğa ulaşabilirim kaçına faydam olur düşüncesiyle yaşıyorum. Belediye başkanımız sayın Önder Tanır Beyefendi gençlik ve spor için kurduğumuz hayalleri artık icraata çevirmemizin zamanı geldiği düşüncesiyle Bursamızın en eski en büyük spor kulübü olan Kestel Belediye Gençlik ve Spor Başkanlığına aday olmam konusunda sonsuz destek verdi. Seçildiğim günden beri her konuda her çalışmamızda sürekli iletişim içinde oldu. Amacımız tekti. Gençlik ve çocuklarımızdı. 15 Kişilik yönetici arkadaşlarımla heyecanla başladık. Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübünün sadece futbol A takımıyla sınırlı kalmaması gerektiği mantığıyla her branşa ulaşmaya çalıştık. Çocuklarımızı sanal dünya bağımlılığından kurtaracak tek şeyin spor olduğunu bir gerçektir.


Soru 3:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübünde kaç spor dalı var? 

Cevap:

Kulübümüzün futbolda 8, salon sporları, savunma sporları gibi diğer branşlarda 9 olmak üzere 17 branşda yarışmacı gruplara lisans ve yarışma harcırahları konusunda desteklerimiz devam ediyor.


Soru 4:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübünde toplamda kaç sporcu var? 

Cevap:

Lisanslı olarak 650 lisanslı aktif sporcumuz vardır. Yeni yönetimimizle beraber başlattığımız Kestel Spor akademi kapsamında 6-12 yaş arası futbol ve basketbol branşında 200 civarı çocuğa 12 ay çok düşük aidatlar karşılığında hizmet veriyoruz.


Soru 5:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübünde dereceye giren sporcular var mı? 


Cevap:

Kulübümüz Bursa'nın en eski kulübüdür. Buradan hepsinin ismini tek tek söyleyemem çünkü maşallahımız var. Salon sporlarında basketbol voleybol takımlarımız takım halinde kendi sınıflarında şampiyonluğun en büyük adaylarıdır, aynı zamanda basketbolda milli takım altyapısına seçilip takip edilen 6 sporcumuz gururumuzdur. Karete- taekwondo- muay thai gibi savunma sporlarında dünya şampiyonu, Türkiye şampiyonu sporcularımız göğsümüzü kabartmaya devam ediyorlar.


Soru 6:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübünün gelecek hedefleri neler? 


Cevap:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübünde hedef bitmez. Çünkü 3.lig görmüş takımımızın amatörde oynaması spor camiasını takip eden herkesi üzmektedir. Amacımız yeniden 3. Hatta kendi özkaynaklarını yaratıp 2. Liglere çıkmamız gerekiyor. Bizim yönetimimiz süresince hedefimiz en az 2000 çocuk ve spora bulaşmayan çocuk kalmayacak projemiz vardır.                                     


Soru 7:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübü aktivite çalışmalarında sadece merkeze odaklı işler yaptı 28+2=30 köy ile ilgili çalışması olmadı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? 


Cevap:

Hayır kesinlikle öyle değil. İlk olarak Ağlaşan - Dudaklı - Narlıdere - Serme köylerini kapsayan Barakfakih köyü akademisine başladık. Şuan 20 çocuk belediyemiz sayesinde taşıma sistemiyle cumartesi pazar 2 eğitmen eşliğinde spor yapmaktadır. Aksu - Gözede - Alaçam - Ümitalan - Babasultan - Sayfiye - Şevketiye - Kozluören - Erdoğanköy - Orhaniye - Osmaniye - Derekızık - Saitabat ve ismini unuttuğum diğer  köylerimizde de akademimizi 12 ay süreyle başlatma projemiz vardır.                    


Soru 8:

Peki bu bahsettiğiniz akademilerden kulüp olarak maddi kazancınız oluyor mu? 


Cevap:

Amaç para kazanmak değil. Çünkü biz sosyal belediyeciliğin yapması gerekeni yapıyoruz. Aylık 50 TL aidat ne eğitmenlerin maaşını karşılar nede çocukları evinin en yakın durağından alıp tekrar aynı durağa bırakan servislerin yakıtını ödemiyor. 

Bu konuda en uzak mahallede 1 çocuk bile olsa belediyemiz servisleri o çocuk için gidecek emrini veren belediye başkanımıza buradan yine teşekkür ediyorum.

    

                                                     


Soru 9:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübünde kaç antrenör var? 


Cevap:

Salon sporları ve savunma  sporları hariç futbolda kestelspor tarihinin 11 antrenör ile  en fazla antrenör çalıştırdığı dönemi geçirdik. Bursa'da amatör kulüpler içinde masör çalıştıran tek amatör spor kulübüyüz.                                                


Soru 10:

Kendi sporunuz olan yamaç paraşütü için ne gibi planınız var? 


Cevap:

İlk olarak Cengiz Bayrak başkanımız zamanında yamaç paraşütü branşı açıldı. Belediye Başkanımız Yener Acar tarafından Burhaniye Köyümüz ile Gözede Köyümüz arasındaki Pamuktepe diye bilinen tepe yamaç paraşütü kalkış alanı olarak açıldı. Buradan emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. Bu tepeden Bir çok kez eğitim uçuşları yaptık. Tepemiz yaz aylarında bölgeye gelen Arap turistlerin tandem dediğimiz ikili uçuşları profesyonel pilotlarımız ile beraber yaptıkları bir tepedir. Bursamızın hakim rüzgârı kuzey yönlü rüzgârlardır bunun içinde Uludağ bölgesi çok müsaittir fakat aşırı yoğun ormanlık ve yüksek ağaçlar sayesinde kalkış alanı bulmak oldukça zordur. Uludağ’ın kalkış yapılan irtifası 1900 ile 2200 metre rakımlı alanlar olduğu için irtifadaki rüzgâr hızının bazen yüksek olması ya da bulut içinde kalması sürekli kalkış için müsait olmayabiliyor. 1000 metre civarında kalkış alanı bulabilirsek Marmara bölgesi için yamaç paraşütçü camiası için Ve Turizm için çok faydalı olacaktır.                

Soru 11:

İlerleyen zamanlarda siyaset düşünüyor musunuz? 


Cevap:

Çok büyük konuşmak olmasın ama kesinlikle düşünmüyorum. Evet gönlümde geçen mutlaka bir parti ya da lider vardır ama siyaset yapacak enerjiyi kendimde bulamıyorum. Önceliğim bana güvenip emanet edilen bu güzide kulübümüzü layık olduğu en güzel Yerlere taşıyıp ve şahsıma güvenen Belediye Başkanımız Sayın Önder Tanır'ı mahcup etmeyecek bir yönetim ortaya koymak için çalışıyorum.          

Soru 12:

Kulüp işleriyle uğraşmak için yeterince vaktiniz var mı? 


Cevap:

Bu hayatın hızına yetişmek gerçekten zor. İş bitmiyor. Bu yoğun koşuşturma içinde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz geriye dönüp baktığınızda sadece çalıştığınızı görüyorsunuz. Kulüp nezdinde gönüllülük esasına dayanaraktan ve karşılığında hiçbir maddi gelir düşünmediğimi 6-8-10-15 yaşındaki çocukların spor için bir forma bir tişört ya da bir top ile ne kadar mutlu olduklarını gözlerindeki parıltıyı gördüğümde  bunu da bir ibadet olarak görüyorum. Bundan inanılmaz bir haz alıyorum.                          


Soru 13:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübünün saha ve tesis ihtiyacı varmıdır? 

Cevap:

Kulübümüz Bursa’nın en şanslı kulüplerinden biridir çünkü 3 adet doğal çim ve 1 adet suni çim sahamız vardır. Sadece sosyal donatılarımızı biraz daha artırmamız gerekiyor. Bu konuda belediye başkanımızla sürekli irtibat halindeyiz inşallah yakın zamanda sadece marmara bölgesi değil Türkiye spor camiasının dilinden düşmeyecek özkaynak yaratacak tesislerle Kestelimize çok güzel imaj kazandıracak tesisleri inşa edeceğiz.


Soru 14:

Kestel Belediye Gençlik ve Spor Kulübünün futbolda şuanki durumu nedir? 

Cevap:

A takım Süper amatör Ligi A grubunda lider olarak devam ediyor. Grubu lider bitirip playofflarıda geçerek Bölgesel amatör lige katılmaya hak kazanmak istiyoruz ve takımımıza güveniyoruz çünkü bunu sonuna kadar hak ettiler.                


Muhammet Ali İlbeyi: Röportajın sonuna geldik. Konuk olduğunuz için teşekkür ederim. Son olarak neler söylemek istersiniz?

Kenan Çifci:

Çok önceden planladığımız fakat yoğunluktan dolayı bir türlü yapamadığımız bu söyleşiyi şimdi yapma fırsatı bulduk bundan dolayı Muhammet Ali İlbeyi kardeşime çok teşekkür ederim umarım bu genç yaşında kendini çok daha iyi geliştirerek ilerleyen zamanlarda adından söz ettiren bir gazeteci olursun.

Muhammet Ali İlbeyi: Güzel düşünceleriniz için tekrardan teşekkür ederim.

Başka bir röportajda görüşmek dileğiyle... Hoşça kalın...

22 Mart 2020 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haberso Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haberso hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.



Anket Kainatta Bizden Başka Canlı Olduğunu Düşünüyor Musunuz ?