TC Kimlik No'ya göre E-devletten başvuru yapın 1100 TL nakit ödeme alın

TC kimlik numaranızın son hanesine göre başvuru yapabileceğiniz sosyal destek paketlerine hemen başvurabilirsiniz. Pandemi etkilerini azaltmak için devlet tarafından sağlanan bu imkânlar 1.100 TL nakit ödeme almanızı sağlıyor.

Günümüzde halen daha Koronavirüs etkilerini gözlemlemek mümkün. Hatta yeni çıkan varyantlar sebebiyle her geçen gün daha da büyük bir endişeyle karşı karşıya kalıyoruz. Yaklaşık 2 yıldır kapanan iş yerleri, işinden çıkarılan vatandaşlar, geliri düşen haneler olarak pek çok grubu içerisine alan mağduriyetlerle karşılaşıyoruz.

İşte bu yüzden de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına daha önceden de 2 faz yaptığı pandemi destek ödemesi için tekrardan başvuruları açmış bulunuyor. Hemen E-devlet üzerinden pandemi yardımı almaya hakkınız olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

 

E-Devlet İle Pandemi Destek Yardımına Nasıl Başvuru Yapılır?

 

E-devlet üzerinden yapılacak olan başvurulara istinaden hak sahiplerine 1.100 TL destek ödemesi yapılacak. Bu ödemeler aynı zamanda daha önceden de 2 faz yapıldığı gibi banka hesaplarına aktarılacak. Eğer Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kaydınız varsa ve bu kayıt doğrultusunda dar gelirli gruptaysanız başvuru yapmanıza gerek kalmadan bu sosyal haktan faydalanabilirsiniz.

Eğer dar gelirli değilseniz hemen e-devlet ile giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasında pandemi yardım başvuru ekranına ulaşabilirsiniz. Burada mevcut başvurunuz yoksa yeni başvuru diyerek talebinizi iletebilirsiniz. Kısa bir süre incelendikten sonra yardım ödemeleri belirttiğiniz banka hesabına aktarılacaktır. Aynı zamanda süreç devam ediyor şeklinde bir ifade görüyorsanız mevcut başvurunuz var demektir.

 

Hangi TC Kimlik Numaraları Hangi Gün Başvuru Yapabiliyor?

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulan 1.100 TL nakit yardım için başvuru sürecinin çok yoğun olmaması için vatandaşlar belli gruplara ayrıldı. Buna göre yoğunluğun azaltılması ve tek bir güne çok fazla başvuru sarkmaması planlandı.

TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar Pazartesi, 2 olanlar Salı, 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe, 8 olanlar Cuma günü başvurularını iletebiliyor. Aynı zamanda E-devlet üzerinden Cumartesi ve Pazar günleri TC kimlik numarasının son hanesi fark etmeksizin herkesin başvuru yapma hakkı bulunuyor. Bugün Cuma itibariyle kimlik numarası 8 ile bitenler hemen 1.100 TL geri ödemesiz nakit desteği için başvuru yapabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap