Masterchef Jürisi Somer Şef'den Çok Dikkat Çeken Tarif, Herkesin İlgisini Çekiyor!

Masterchef Somer şef öyle bir tarif verdi ki herkes şok oldu. Anason balık ekmek tarifi şimdiden herkesin aradığı bir lezzete dönüştü.

Masterchef Türkiye TV8 ekranlarında ciddi bir izleyici kitlesine hitap ederken yemek tutkunlarının da favorisi olmaya devam ediyor. Yeni lezzetlerin nasıl yapıldığı, mutfakta hayat kurtaran pratik hileler, tabak dizaynları ve ünlü şeflerin special lezzetleri için ekran başına geçen milyonlarca kişi bu hafta anason balık ekmek tarifi ile bunu en uç noktada yaşadı.
 
Somer şef özellikle formatın en sevilen şeflerinden birisi olması dışında Türkiye’de de en başarılı mutfak şefleri arasında yer alıyor. Bu yüzden de verdiği tarifler, tavsiyeler ve pratik metotlar her zaman dikkat çekici görünüyor. Anason balık ekmek tarifi ise bunlardan yalnızca birisidir. Malzeme listesinden yapılışına kadar her detayı izleyiciyle paylaşarak anason balık ekmek yapılışı ile ilgili tüm soru işaretlerini giderdi.
Hamur Malzemeleri

·      Su
·      Un
·      Ayçiçek yağı
·      Yumurta
·      Tuz
Palamut Tartar Malzemeleri
·      Palamut
·      Sumak
·      Kırmızı soğan
·      Kırmızı paprika
·      İsot
·      Rezene
·      Kapari
·      Beyaz tarama
Beyaz Tarama Malzemeleri
·      Sarımsak
·      Zeytinyağı
·      Limon Suyu
·      Tarama
 
Ayrıca tabak süslemesi için kullanılabilecek Botarga, Kapari, Rezene filizi özellikle vurgulanan malzemeler oldu. Tabii ki malzemelerden ziyade yapılış aşaması ve bu noktada dikkat edilmesi gereken şeyler daha da merak ediliyor.
 
Somer şef tarafından verilen anason balık ekmek tarifinde hamur için un ve ayçiçeğini birbiriyle karıştırarak topaklanana kadar karıştırıyoruz. Topaklanan hamurun içerisinde yumurta kırıyoruz ve bu sayede daha toplu bir hamur formu yakalıyoruz. En son su ekleyerek biraz daha formuna kavuşmasını sağlayıp tuzunu ekleyip kenarda bekletiyoruz.
 
Hamur hazır olduktan sonra ayrı bir kapta sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu birbiriyle karıştırmaya başlıyoruz. Tarama için elde etmek istediğimiz kıvam mayonez kıvamı. Eğer karıştırmaktan üşeniyorsanız malzemeleri blenderda da çekebilirsiniz.
 
En önemli noktalardan olan palamut tartar içinse kılçığını ve derisini temizlediğimiz palamutları ufak küp şeklinde parçalara bölüyoruz. Küp küp doğradıktan sonra ilk olarak rezene ile kırmızı soğanları palamutlarda kullandığımız küp ölçüsü gibi kesiyoruz. Yağımızı kızdırdıktan sonra önce kapari atarak biraz kızartıyoruz.
 
Hemen ardından isot, sumak ve paprika ile beraber taramamızı karıştırmaya başlıyoruz. Palamut tartarı zaten hazırlamıştık. İlk aşamada yaptığımız hamurların ortasını açarak içerisine palamut tartarı sürerek tamamlıyoruz. Tabak için rezene, botarga ve siyah havyar kullanılarak harika bir servis sunumu hazırlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap