Epilasyon Artık Can Acıtmıyor

Epilasyon Buz lazer cihazının sahip olduğu ütüleme teknolojisi kıl köklerinin yavaş yavaş ısınmasını sağlayarak acı hissini minimuma indirecektir. Bu Operasyon hakkında daha fazla bilgiyi içerir.

Epilasyon

Epilasyon ile ilgili en sık karşılaşılan geri bildirim uygulamanın oldukça acılı olduğu yönündedir. Bu geri bildirimler dolayısıyla pek çok kişi epilasyon yaptırmaktan uzak durabilirler. Her ne kadar istenmeyen tüylerden kurtulmak herkesin önceliği olsa da özellikle acı eşiği düşük olan kişilerin ağrılı olması sebebiyle epilasyon yaptırmaktan vaz geçtiğini biliyoruz.

Ancak bu durum ICE teknolojisine sahip buz lazer ile tamamen tersine dönmüş durumda. Bu teknoloji ile artık tamamen acısız ve ağrısız bir epilasyon mümkün olduğu için gün geçtikçe bu yöntem ile epilasyon yaptıranların sayısı artmaktadır.

Buz lazer cihazının sahip olduğu ütüleme teknolojisi kıl köklerinin yavaş yavaş ısınmasını sağlayarak acı hissini minimuma indirecektir. Ayrıca buz lazer başlıklarında bulunan soğutma sistemi de ağrı duyulmasına engel olmaktadır.
Erkeklerin de sıklıkla tercih ettiği buz lazer uygulaması özellikle sırt, ense ve yanak gibi bölgelerde de acısız bir epilasyon deneyimi sunmaktadır. Erkeklerin kılların genel olarak kadınlara kıyasla çok daha yoğun ve kalın olduğu için epilasyonda acı hissi erkeklerde çok daha fazladır. Buz lazer uygulaması sayesinde erkekler de ağrısız ve acısız bir epilasyon deneyimine kavuşmuşlardır.

İnce Tüylerinizi de Tamamen Yok Edebilirsiniz

İnce Tüylerinizi de Tamamen Yok Edebilirsiniz

Geleneksel epilasyon yöntemleri ile kurtulamadığımız açık renkli kıllardan kurtulmak buz lazer teknolojisi ile mümkün hale gelmiştir. Bu teknolojiden önce bu tür kıllara sahip olanlar jilet, ağda ya da tüy dökücü krem gibi geçici yöntemler deniyorlardı ancak bu tüylerden kurtulmanın kalıcı bir yolu yoktu. Ancak 2013 yılından beri kullanılmakta olan Soprano ICE epilasyon cihazları ile açık renkli kıllar da sorun olmaktan çıktı.

Buz lazer uygulamasının pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajların başında da bu uygulamanın hem tüm kıl tiplerinde hem de tüm cilt renklerinde uygulanabilir olmasıdır. Artık hangi tip bir kıla ya da cilde sahip olursanız olun her mevsim buz lazer uygulamasını yaptırabilirsiniz.

Buz Lazer Epilasyon Süresi

Geleneksel epilasyon yöntemlerinde epilasyon seansları oldukça uzun sürmektedir. Bu durum pek çok kişinin canını sıkmaktadır. Ancak buz lazer yaptıranların bu uygulamadan en memnun kaldıkları özellik seans süresinin kısalığı olarak ön plana çıkmaktadır. Tüm vücuda yapılan epilasyon işleminin sadece 35 dakikada tamamlanabildiği buz lazer epilasyon u hızını geniş bir tarama kapasitesine sahip olan başlığı sayesinde gerçekleştirebilmektedir. Gelişmiş teknolojisi ile 2 cm2’lik alana saniyede 10 atış yaparak daha önce hiçbir epilasyon yönteminde görülmemiş bir hız sunmaktadır.

Buz lazer epilasyonun tam anlamıyla etkinliğini gösterebilmesi için ortalama 8 seansa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu seans sayısı elbette kişiye özel olarak belirlenmektedir. Ayrıca her bir seans arasının yaklaşık 6 hafta olması önerilmektedir. Bunun en büyük nedeni kılların büyüme döngüsünün yakalanabilmesidir. Buz lazer epilasyon sadece büyüme dönemindeki kıl köklerine etki ettiği için seans aralarında belirtilen süreye uyulması oldukça önemlidir.

Buz Lazer Epilasyon Süresi

Ütüleme Teknolojisinin Buz Lazer Epilasyona Katkısı

Ütüleme yöntemi olarak adlandırılan epilasyon yönteminde buz lazer epilasyon cihazının sık atışları ile kıl kökünün yavaş bir şekilde ısıtılması sağlanmaktadır. Bunun akabinde cihaz başlığı ile soğutma sağlanmaktadır. Hem ütüleme teknolojisinin sunduğu kademeli ısıtma hem de soğutmanın sunduğu his ile epilasyon süreci tamamen ağrısız ve acısız bir hale getirilmiş oluyor.

Buz lazer epilasyonun önemli bir özelliği olan bu teknoloji, epilasyonun acısız ve ağrısız bir şekilde gerçekleşmesini sağlamanın yanı sıra uygulama sonrasında yanık veya kızarıklık gibi hiçbir yan etkinin de görülmemesini sağlamaktadır.

Dünya devi bir üretici olan Alma Lasers firması ütüleme tekniğini 2008 yılında piyasaya sunmuştur. Hem patenti hem de telifi alınmış olan bu uygulama sayesinde saniyede 10 atış yapılmakta ve acı hissi tamamen ortadan kaldırılmaktadır. Sadece Soprano lazer cihazları için uygun olan bu teknoloji buz lazer epilasyon teknolojisine de entegre edilmiştir. Epilasyonda çığır açan bu teknoloji epilasyonu tamamen acısız ve ağrısız bir hale getirmiştir.

Uygulamayı Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulamayı Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Buz lazer epilasyonun en önemli özelliklerinden biri de uygulamanın ergenlik çağı dışındaki kadın erkek fark etmeksizin herkes için uygun olmasıdır. Ayrıca bu epilasyon her mevsimde uygulanabilmektedir. Ancak uygulamayı yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Eğer ışığa karşı özel bir duyarlılığınız varsa ya da ışığa karşı duyarlılığınızı arttıran bir ilaç kullanıyorsanız buz lazer epilasyon yaptırmamanız tavsiye edilmektedir. Epilepsi hastaları, kanser hastaları lupus hastaları, cildinde yara bulunanlar da buz lazer epilasyondan uzak durmalıdırlar.

Buz lazer uygulamasının yapılmaması gereken bir diğer grup da hamileler veya emzirenlerdir. Bu durumlardan birine sahipseniz öncesinde mutlaka açık bir şekilde güzellik merkezi ile bu durumu paylaşmalısınız. Ayrıca bu konuda doktorunuza da danışabilir, en doğru öneriyi kendisinden alabilirsiniz.

Buz Lazer Uygulaması için En Doğru Yerler

Popülerliği gün geçtikçe artan buz lazer epilasyon hem güzellik merkezlerinde hem de özel hastanelerde yaptırılabilmektedir. Bu noktada güzellik merkezinin Sağlık Bakanlığınca onaylanmış olması oldukça önemli bir konudur.

Buz lazer nerede yaptırılmalı sorusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu işlemi yaptıracağınız merkeze karar vermeden önce iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Öncelikle o merkezde orijinal buz lazer cihazlarının kullanıldığından emin olmalısınız. Ayrıcı o merkezde buz lazer cihazı bakımlarının düzenli olarak yapılıyor olması ve orijinal yedek parça kullanılıyor olması da oldukça önemlidir.

Bu uygulama için en doğru yere karar verirken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da merkezde uzman bir kişinin varlığıdır. Unutmayın ki buz lazer uygulaması ancak eğitimleri almış uzman kişiler tarafından yapılabilmektedir.
Buz lazer uygulamasına olan ilginin artması tabiri caizse merdiven altı güzellik merkezlerinin sayısını da arttırmıştır. Bu mekanlarda orijinal olmayan makineler ile buz lazer uygulamasını yaptığını söyleyen kişilere itibar edilmemesi oldukça önemlidir.

Buz Lazer Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Ortalama buz lazer fiyatları belirlenirken, uygulamanın yapılacağı bölgeler baz alınır. Tüm vücut paket fiyatlarında seans başı 350 – 450 TL bandındadır. Bunun başında epilasyonun kaç seans süreceği gelmektedir. Ortalama olarak 8 seans süren buz lazer epilasyonda kişiye özel bir plan yapıldığı için seans sayısı değişebilmektedir. Seans ücretleri ise oldukça değişkendir. Bu ücretler buz lazer uygulamasının yapılacağı ilçeye göre bile değişiklik gösterebilmektedir.
Her nerede buz lazer epilasyon yaptırıyor olursanız olun, seans öncesinde uzman bir kişi tarafından detaylı bir muayeneden geçmeniz gerektiğini unutmayın. Hem süreciniz hem de fiyatlar ile ilgili en doğru bilgi bu muayene sonrasına ortaya çıkacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap