Kenevir Yağı Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kenevir yağı eklem ağrılarına iyi gelen doğal bir yağdır. Bitkiseldir ve kalbe faydaları vardır. 1 çay kaşığından fazla tüketim zararlı olabilir.

Kenevir Yağı

Kenevir yağı, kenevir bitkisinin tohumlarından soğuk pres yöntemi ile elde edilen bir yağ türüdür: genelde yemeklerin pişirilmesinde tercih edilir.

Isıya maruz kalmadan üretiminin yapıldığı için herhangi bir zararı olmaz. Fakat yemeklerin içerisine eklendiğinde dikkatli olunmalı ve ölçüsü kaçırılmamalıdır

Gıdaların içerisine de eklenebilen kenevir yağı hangi hastalıklara iyi gelir konusu araştırılmaktadır. Kenevir yağında birçok vitamin yer alır.

Kansere yakalanma ihtimalini en aza indirir. Kolesterolü düşürerek kolesterolün normal seviyeye gelmesini sağlar. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar ve hastalıklara karşı vücudu korur

Kenevir yağı nasıl saklanır?

Kenevir yağı basit bir şekilde bulunabilen yağ türüdür. Genelde katarlarda vardır. Büyük eczanelerde de bulunabilmektedir. Ufak şişelerde satılmaktadır.

Peki, kenevir yağı nasıl saklanır? Kenevir yağı serin, kuru ve güneş görmeyen yerde saklanabilir. Kış ayında serin olan yerlerde de muhafaza edilir. Fakat yaz ayında mutlaka buzdolabına konulmalıdır.

Dışarıya konulduğunda 6 ay dışarda bozulmadan korunabilir. Fakat güneş almamasına dikkat edilmelidir. Kapağı açıldığında ise bir ay içerisinde kullanılmaktadır. Buzdolabında ise 2 sene kadar bozulmadan ve hiçbir zarar görmeden kalabilmektedir. Kapağı açıldığında ise 6 ay kullanabilirsiniz.

Kenevir yağı yemeklerde nasıl kullanılır?

Kenevir yağının içerisinde omega 3 ve omega 6 bulundurur. Peki, yemeklerde nasıl kullanılır? Yemeklerin içerisine bir tatlı kaşığı katılarak lezzet vermesi için kullanılır. Salataların içerisine sos yapım için tercih edilebilir.

Kenevir yağını yemeklerin ve salataların içerisine ekleneceği zaman fazla eklememeye özen gösterilmelidir. Yemek ve salatalara 1 tatlı kaşığı eklenilmelidir.

Kenevir yağının faydaları

Kenevir yağında vitamin ve mineral bulunur. Sağlık açısından inanılmaz faydalara sahiptir. Kenevir yağının faydaları aşağıdaki gibidir

·       Kenevir yağının içerisinde omega 3 vardır. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar. gribal enfeksiyon, nezle ve soğuk algınlığına çok iyi gelir.

·       Kansere yakalanma ihtimalini en aza indirir. Özellikle meme, akciğer ve beyin kanserine karşı etkilidir

·       Kalp sağlığını korur. Kalp rahatsızlıklarına yakalanma ihtimalini ve kalp krizi geçirme ihtimalini en aza indirir.

·       İçerisinde fosfor, çinko, magnezyum, kalsiyum ve potasyum vardır. Vücutta bulunan eksiklikleri tedavi eder

·       Hormonal dengesizlikleri olan kişiler tarafından kullanılır ise hormonal dengesizliği iyileştirir

·       Damar sağlığının korunmasını sağlar ve damarlarda tıkanıklık meydana gelmesini engeller

·       Eklem ve kaslarda bulunan ağrıları yok eder

·       İştahın kapanmasına yardımcı olur ve bu sebeple de zayıflamaya yardım eder

·       Saçlara uygulanıldığında saçlarda bulunan kuruluğu giderir.

·       Saçlarda meydana gelen dökülmeyi yok eder

·       Kepeklenmeye inanılmaz etkileri olduğu ispatlanmıştır. Haftada iki defa kullanıldığında kepeklenme sorununu ortadan kaldırır

·       Saç derisinde birçok sebebe bağlı olarak meydana gelen yaraların iyileşmesini sağlar

·       İçerisinde lif vardır ve bağırsakların çalışmasını sağlayarak kabızlık şikâyetini ortadan kaldırır

·       Linoleik aist vardır. Hücrelerin yenilenmesini sağlar ve erken yaşlanmayı önler

·       Vücudun dengede kalmasına sebep olur

·       Stres ve depresyona çok iyi gelerek kişinin rahatlamasını sağlar.

·       Adet döneminde meydana gelen ağrıyı ve gerginliği ortadan kaldırır

·       Vücutta bulunan iltihabın giderilmesine sebep olur

·       Cildin nemlenmesini sağlar

·       Sedef ve egzamaya sebep olur

·       Ciltte bulunan sivilcelerin kurumasını sağlar

·       Lekelerin rengini açar ve zamanla lekeleri yok eder

·       Kırışıklıkları giderir ve yeni kırışıklık oluşumuna engel olur

Kenevir yağı nelere iyi gelir?

Yemeklerin farklı bir lezzete sahip olmasını sağlayan kenevir yağı nelere iyi gelir. Kenevir yağı ülkemizde çok sık kullanılan bir yağdır. Yemeklerin içerisine eklenebileceği gibi cilt ve saç problemlerine karşıda kullanılabilir.

Düzenli bir şekilde kullanıldığında kalp sağlığını korur. Kalp rahatsızlığı oluşma riskini azaltır. Damar sağlığına iyi gelir ve damarların tıkanmasını engeller. Kansere yakalanma ihtimalini düşürür

Hormonal dengesizliği giderir. Eklemlerde meydana gelen ağrıları giderir. Sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olur. Erken yaşlanmaya engel olur. Vücutta bulunan vitamin eksikliklerini giderir.

Kenevir yağı saçlara iyi gelir mi? Kenevir yağı düzenli bir şekilde kullanılır ise saçlara çok iyi gelmektedir. Saçlarda meydana gelen dökülmeleri giderir.

Kepeklenmeleri kısa zaman içerisinde ortadan kaldırır. Saç kuruluğunu giderir ve saçların nemlenmesini sağlar. Saç diplerinde meydana gelen yaraların iyileşmesini sağlar. Saç uçlarında bulunan kırıklıkları onarır. Saçların yumuşamasını sağlar ve kabarıklığı giderir. Saçların hızlı bir şekilde uzamasını sağlar

Ciltte meydana gelen sivilcelerin kurumasını sağlar. Cildin nemlenmesine yardımcı olur. Egzama ve sedefe iyi gelir.

Egzamanın ve sedefin sebep olduğu kurulukları nemlendirir ve bir hafta içerisinde kuruluğu ortadan kaldırır. Ciltte bulunan lekelere faydalıdır. Lekelerin azalmasını sağlar. Siyah noktaların kaybolmasını sağlar. E

rken yaşlanmayı engel olur. Ciltte bulunan kırışıklıkların açılmasını sağlar. El ve ayak kısmında bulunan nasırlar için kullanılabilir. Nasırların yumuşamasını sağlar. Tırnakların bakımı için kullanılabilir. Çabuk kırılan tırnaklara düzenli bir şekilde uygulandığında tırnakların kuvvetlenmesini sağlar ve çabuk kırılmalarına engel olur.

Kenevir yağı içindeki vitaminler

Kenevir yağı ülkemizde tercih edilen yağlardan birisidir. Kenevir yağının içerisinde magnezyum, kalsiyum, çinko, demir ve fosfor gibi vitaminler yer alır.

Kenevir yağı kalorisi

Kenevir yağı besin değeri yönünden zengindir. 1 çorba kaşığı kenevir yağının içerisindeki kalori miktarı 166 kcaldır. İşte kenevir yağının besin değeri aşağıdaki gibidir

  • Karbonhidrat: 2,6g
  • Protein: 9,47
  • Yağ: 14,63g
  • Lif: 1,2g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 0 mg
  • Potasyum: 0 mg
  • Kalsiyum: 21 mg
  • A vitamini: 0 iu
  • C vitaminş: 0 mg
  • Demir: 0 mg

Kenevir yağı zararları

Kenevir yağının ölçülü bir şekilde tüketildiğinde zararlarına rastlanılmaz. Fakat aşırıya kaçılır ise ishal, kilo verme ve yorgunluk gibi problemler ile karşı karşıya kalınabilir. Kenevir yağı günlük ne kadar tüketilmelidir? Kenevir yağının günlük tüketim miktarı 1 çay kaşığını geçmemelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap