.
.

Kaya Tuzu Nasıl Saklanır? Faydaları, Zararları ve Kalori Miktarı

Kaya tuzu, serin yerde saklanır. Doğal olduğundan faydaları daha fazladır. Gut hastalığına iyi gelir. Kalorisi düşük, fazlası zararlıdır.

.

Kaya Tuzu

.

Kaya Tuzu deniz suyunun ve tuzlu göl sularının buharlaştırılmasıyla elde edilen tuzun işlenmemiş doğal halidir. İçerisinde 84 tane mineral vardır. İnsan sağlığına oldukça faydalıdır. Yemeklerde kullanıldığı gibi tuzlu suyla gargara yapıp boğaz ağrısını gidermede kullanılabilir.

Tuz banyoları nefes açmada ve astım hastalığında kullanılan bir tekniktir. Ayrıca kaya tuzu lambası olarak kullanılmaktadır. Kaya tuzunun kullanım şekilleri ve faydaları çok fazladır. En fazla faydayı almak için güvenilir yerlerden doğal olan kaya tuzunu temin etmek gerekir.

Kaya Tuzu Nasıl Saklanır?

Kaya Tuzu Nasıl Saklanır
Kaya Tuzu Nasıl Saklanır

Kaya tuzu nasıl saklanır diye araştıranlara tavsiye olması açısından söylemek gerekirse, ısı, ışık ve nemden uzak ağzı kapalı bir kapta saklanmalıdır. Cam kavanozda onu saklayarak içinde ıslak bir kaşık kullanmamalısınız. Rutubet ve ıslaklık tuzunuzu sertleştirecektir.

Kaya Tuzu Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Kaya tuzu yemeklerde nasıl kullanılır deyince hiçbir baharatın tuz görevi görüp yemeği lezzetlendirme olanağı olmadığı ortaya çıkar. Az işlem görüp doğal olması itibariyle yemeklerde daha çok kaya tuzu kullanılması tavsiye edilir. Öğütücüden geçirilerek yemeklere eklenebilir.

Kaya tuzu turşularda kullanılan bir tuz çeşididir. Yapmış olduğunuz turşunun erimemesini ve uzun dayanmasını sağlamaktadır. Ayrıca kaya tuzu zeytin yapımında kullanılır. Cam kavanozlarınıza yerleştirdiğiniz zeytinlerin arasına kaya tuzu eklenir.

Kaya Tuzu Faydaları

Kaya Tuzu Faydaları
Kaya Tuzu Faydaları

Yemeklerde olmazsa olmaz olan tuz yemeklere tat verir, lezzet verir. Hiçbir baharat tuz yerine kullanılamaz. Tuzsuz yemek tatsız olur. Özellikle doğal işlenmemiş haliyle bulunan kaya tuzu içindeki mineraller sayesinde vücuda birçok fayda sağlamaktadır.

.

Kaya tuzu demir, magnezyum, kalsiyum açısından zengindir bu yüzden kaya tuzu faydaları sayılamayacak kadar fazladır.

·       Kaya tuzu sindirim sistemini rahatlatır ve sindirim sistemi bozukluklarına karşı iyi gelir.

·       Kaya tuzu içindeki mineraller doğal halinden dolayı iştah artırıcı özelliği vardır ve mide rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.

·       Kaya tuzu vücuttaki hücresel emilimi kolaylaştırır ve toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.

·       Kan dolaşımını hızlandırır. Kan basıncını dengeler.

·       Romatizma, kas ağrıları ve kemik ağrına karşı iyi gelir.

·       Kaya tuzu gut hastalığına karşı faydalıdır.

.

·       Kaya tuzu mesane enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılabilir. Böbrek ve mesane taşlarına karşı da kullanılabilir.

·       Mide bulantısı ve kusmaya iyi gelir. Üst solunum yolu hastalıklarına karşı faydalıdır.

·       Kaya tuzu dişlerin beyazlamasında etkilidir.

·       Kaya tuzunun bağışıklığı artırıcı özelliği vardır. Sinir sistemine karşı da faydalıdır.

·       Kaya tuzu damar sağlığını korur, strese karşı etkilidir.

·       Kaya tuzu uykusuzluğa karşı da faydalıdır. Uyku düzeni sağlar.

·       Kaya tuzu diyabet hastalarına karşı faydaları çoktur. Kandaki şeker oranını dengeler.

.

·       Kaya tuzu nefes açıcıdır. Çoğu otellerde tuz odaları bulunmaktadır. Astım tedavisinde kullanılır.

·       Kaya tuzu vücudu tok tutar, acıkmayı geciktirir.

·       Hasta olunduğunda boğazdaki enfeksiyonları gidermek için tuzlu suyla yapılan gargara boğaz ağrısına iyi gelmektedir.

Kaya Tuzu Nelere İyi Gelir?

Kaya Tuzu Nelere İyi Gelir
Kaya Tuzu Nelere İyi Gelir

En doğal haliyle ufak bir temizleme işlemi uygulanarak elde edilen kaya tuzu içindeki 84 mineral sayesinde vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Kaya tuzu nelere iyi gelir diye araştıranlar birçok faydasından ve yemeklerin olmazsa olmazından dolayı tüketmektedirler.

Kaya tuzu astım, bronşit gibi rahatsızlıklarına, solunum yolu rahatsızlıklarına, stres bozukluklarına iyi gelir. Kaya tuzu cilde de çok iyi gelmektedir.

Ciltteki ölü hücreler, yok eder. Yüz maskesi olarak kullanarak da cilt sıkılaştırılabilir. Ayrıca radyasyon emici özelliği gibi sayılamayacak kadar faydası bulunmaktadır. Sadece yemeklerde değil, gargara yapılarak ya da banyoda bile kullanılarak fayda sağlanabilir.

Kaya Tuzu İçindeki Vitaminler

Faydaları saymakla bitmeyen kaya tuzu içindeki vitaminler, mineraller açısından oldukça zengin olmasından dolayı vücuda birçok faydası bulunmaktadır.

.

İnsan vücudundaki 92 mineral ve elementin 84’ü kaya tuzunda bulunmaktadır. Bu mineraller içerisinde vücudun en çok ihtiyaç duyduğu kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko, iyot açısından kaya tuzu oldukça zengindir. 

Kaya Tuzu Kalorisi

Kaya Tuzu Kalorisi
Kaya Tuzu Kalorisi

Kaya tuzu, mineral ve elementler yönünden oldukça zengindir. C vitamini açısından zengindir. Az işlem görmüş olmasından ve içindeki mineraller sayesinde birçok faydası bulunmaktadır. 100 gram kaya tuzu kalori olarak 10 kalori içerir.

Kaya Tuzu Zararları

Kaya tuzunun birçok faydasının yanında bazı dikkat edilmesi gereken hususlar da vardır. Kaya tuzu zararları eğer bilinmeyen, emin olmayan yerden doğal olmayan kaya tuzları temin edilirse ve ayrıca vücut ihtiyacından fazla tüketilirse bazı olası zararları olabilmektedir.

Kaya tuzu doğal olmadığında ve fazla tüketildiğinde kalp ve damar sağlığını bozabilmektedir. Ayrıca tansiyonu da etkileyebilmektedir. Bu nedenle kaya tuzu temin edilirken güvenilir yerlerden almak gerekiyor. Daha sonra kullanılan orana dikkat etmek sağlığımız için faydalı olmaktadır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap