Kanola yağı Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kanola yağı şeker hastalarına iyi gelir. Gözaltındaki lekeleri gidermeye de faydaları vardır. Makul seviyelerde kullanılırsa zararı yoktur.

Kanola yağı

Kanola yağı ülkemizde en çok Trakya Bölgesi’nde yetiştirilir. Koza bitkisinin tohumlarından soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen bir yağ türüdür. Önce Kanada tarafından kullanılmaya başlanmış ve daha sonra tüm dünya bu yağın yararlarını öğrenince kullanmaya başlamıştır. İçerisinde düşük asit mevcuttur.

Kanola yağının fiyatı miktarına göre ve satılan bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Kanola yağı  büyük marketlerde ve aktarlarda kolay bir şekilde bulunan yağ türüdür. Yemeklerin içerisine lezzet katmak için bir miktar konulabilir. 

Kanola yağı nasıl  bir yağdır konusu merak edilen bir konudur. İçerisinde düşük miktarda yağ vardır ve rengi açık sarıdır. Besin değeri açısından zengindir ve birçok rahatsızlığa şifa olduğu bilindiği için alternatif tıpta sürekli kullanılır

Kanola yağı nasıl saklanır?

 Yemekleri farklı bir aroma katan Kanola yağı nasıl saklanır?  Kanola yağı mutlaka serin ve kuru ortamlarda saklanması gereken bir yağ türüdür. Sıcakta veya fazla soğukta kalamaz ve kısa zaman içerisinde bozulur.

Bu sebeple 18 derecenin üstünde bulunan dolaplarda saklanabilir. Kapağı hiç açılmadıysa 2 sene kadar dolapta durabilir. Kapağı açıldıktan sonra 6 ay içerisinde yağın kullanılması gerekmektedir. Çünkü kapağı açılan Kanola yağı 6 ay içerisinde bozulur

Eğer kiler gibi serin dolaplarda saklıyorsanız kapağı açılmadan 6 ay kadar burada muhafaza edebilirsiniz. Fakat eğer kapağını açtıysanız mutlaka bir ay içerisinde kullanmanız tavsiye edilir. Çünkü oda sıcaklığına çok fazla dayanmaz ve bir ay içerisinde tadı ve kokusu değişerek bozulabilir.

Kanola yağı  yemeklerde nasıl kullanılır?

Vatandaşlar tarafından Kanola yağı ile kızartma yapılabilir mi sorusu da çok fazla sorulmaktadır. Kanola  yağının ısıya dayanma oranı diğer yağlar ile kıyaslandığında daha fazladır. Bu sebeple Kanola yağını gönül  rahatlığı ile kızartmalarda kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda kızartmalarda kullanıldığında kokuya sebep olmayacak ve az yağ çekmesini sağlayacaktır. Bu sebeple kızartmaların az hafif olacak ve sizleri rahatsız etmeyecektir

Peki  Kanola yağı  yemeklerde  nasıl kullanılır?  Kanola yağı yemeklerin içerisine eklenebilen ısıya dayanıklı olan nadir yağlardan birisidir.

Bu sebeple yemek pişirme esnasında bir yemek kaşığı tencereye eklenebilir. Aynı zamanda satılanın soslarını yapma da, fırında pişen yemekler de kullanılması önerilir.

Kanola yağının faydaları

 Yemeklerin vazgeçilmezi ve besin değeri açısından yüksek olan kalına yağının faydalarını biliyor musunuz?  Kanola yağının içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunur.

Bu sebeple de mutlaka düzenli bir şekilde vücuda alınması gerekir. Vücuda almak için yemeklerin içerisinde bir miktar alıp  hem yemeklerin lezzetli olması hem de vücuda faydaları olması sağlanabilir. İşte Kanola yağının faydaları aşağıdaki gibidir

·       İçerisinde bulunan birçok vitamini sebebiyle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkıda bulunur

·       Gribal enfeksiyon soğuk algınlığı ve nezleye karşı vücudu korur aynı zamanda vücut direncinin yükselmesini sağlar

·       Çocuklar tarafından kullanıldığında gelişmesini olumlu yönde etkiler

·       Raşitizm hastalığının tedavi eder

·       İçerisinde anti antioksidan maddeler bulunduğu için kansere yakalanma oranını düşürür

·       Vücutta bulunan iltihabın kısa süre içerisinde geçmesini sağlar

·       Diyabet rahatsızlığına iyi gelir

·       Hücrelerin korunmasını sağlar

·       Kişiye enerji verir ve kişide bulunan halsizlik gibi şikayetlerin azalmasını sağlar

·       Saçlarda meydana gelen dökülmeyi durdurur ve saçların kuvvetlenmesini sağlar

·       Saçlarda bulunan kepeklenmeyi giderici özelliği vardır

·       Saç kırıklıklarına onarır ve saçların parlak bir yapıya sahip olmasını sağlar

·       Cildin nemlenmesine sebep olur

·       Ciltte bulunan akneleri tedavi eder ve sivilcelerin kurumasını sağlar

·       Ciltte bulunan sivilce lekesi güneş lekesi ve yaşlılık lekelerine zamanla yok eder. Bunun için düzenli bir şekilde kullanımının şart olduğunu bilmenizi isteriz. Ciltte bulunan lekeler için kullanılacaksa  içerisine bir kaç damla limon ekleyerek daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz. Haftada 2 defa peki olan bölgelere sürülmesi tavsiye edilir.

·       Gözaltında meydana gelen pürüzleri ortadan kaldırır

·       Gözaltında bulunan halka lekeleri giderir

·       Cildin eşit onda görülmesine sebep olur

·       Şeker hastalığına çok iyi geldiği bilinir

·       İçerisinde Doymuş yağ bulunduğu için kalp sağlığını korur ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürür

·       İçerisinde Omega 3 vardı ve hamilelik döneminde düzenli bir şekilde kullanıldığında erken doğum ve gebelik zehirlenmesi gibi problemler ile karşılaşılması engelliler. Aynı zamanda bebeğin gelişimini doğru yolda ilerletir

·       Hücre yenileyici özelliği vardır ve erken yaşlanmaya engel olur

Kanola yağı nelere iyi gelir?

Her derde deva olan konala yağı birçok problemi iyi gelir. Konala yağı nelere iyi gelir diye soracak olursanız; öncelikle bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar ve hastalıklara karşı koruyucu özelliği bulunur.

Serbest radikallerin vücuda gelmesini engeller. Vücutta bulunan zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Kalp sağlığını korur ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürür. Hücre yenileyici özelliği bulunur ve hücrelerin kısa zaman içerisinde yenilenmesini sağlar. Hamilelik döneminde düzenli bir şekilde kullanıldığında bebeğin ve annenin sağlığını olumlu yönde etkiler

 Kanola yağı sadece vücuda değil saçlara da inanılmaz faydaları ve etkileri bulunur. Saçlarda meydana gelen dökülmeleri anında keser ve saçların kuvvetli olmasını sağlar.

Saçların yumuşamasını sağlar ve bu sayede de saç kremi ne gerek kalmadan saçlar kolay bir şekilde taranır. Saç kırıklıklarına giderir. Ciltte meydana gelen pürüzleri ortadan kaldırır ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Bunun için haftada bir iki defa hem dilde hem saça uygulanması tavsiye edilir.

Kanola yağı içindeki vitaminler

 Kanola yağı içindeki vitaminler ile ünlüdür.  Kanola yağının içerisinde A vitamini, D vitamini, E vitamini, k vitamini, Omega  3 ve Omega 6 bulunmaktadır

Kanola yağı kalorisi

Kanola yağının besin değeri yüksektir. 1 tatlı kaşığı yemeklerin içerisine katılarak vücuda alınabilir. Yemeklere lezzet katar ve değişik aroma verir. 1 tatlı kaşığı yani 5 gramlık Kanola yağının kalorisi 44 kcaldır

Kanola yağı zararları

  Kanola yağı ölçülü bir şekilde kullanılır ise zararları ile karşılaşmak mümkün değildir. Bu sebeple her zaman için ölçülü bir şekilde Kullanılması tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap