Deve Kuşu Yumurtası Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Yemeklerde Kullanımı

Deve kuşu yumurtası haşlama ve kızartma olarak yemeklerde kullanılır. Dolapta saklanır. Kemik sağlığına iyi gelir. Aşırı tüketim zararlıdır.

Deve kuşu  yumurtası

Deve kuşu  yumurtası Devekuşundan  meydana gelen yumurta birçok kişi tarafından sevilerek tercih edilmektedir. Afrika’da genelde süs eşyaları saklama kabı tabak gibi malzemeler yapılır ve kullanılır. Dış kabuğundan ise birçok süs eşyası ve takı yapılmaktadır.

İçerisinde bol miktarda kalsiyum bulundurduğu için deve kuşundan elde edilen yumurtanın sağlık açısından birçok faydaları bulunur

Deve kuşu yumurtası fiyatı birçok kişi tarafından ve araştırılan bir konu olmuştur.  Deve kuşu yumurtasının fiyatı satılan yere göre değişiklik göstermektedir. Fakat ortalama 2 kilo deve kuşu yumurtasının fiyatı 100-120 lira arasında değişiklik göstermektedir.

Diğer yumurtalar ile kıyaslandığında bu yumurta diğer tür yumurtalara göre daha büyüktür ve fiyatı da ona göre daha pahalıdır. Faydalarını görebilmek için düzenli bir şekilde haşlanarak veya kızartılarak tüketilebilir. Aynı zamanda hamur işlerinin ve keklerin içerisine de eklenebilir.

Deve kuşu yumurtası nasıl saklanır?

Deve kuşu  yumurtası

Devekuşu besin değeri açısından zengin bir yumurtadır ve ağırlığı fazladır. Devekuşu yumurtasının tek bir kişinin bitirebilmesi imkânsızdır.

Peki deve kuşu yumurtası nasıl saklanır?  Deve kuşu yumurtasına serum ve güneş almayan bir yerde saklamanız önerilir. Bunun için mutlaka kabuklarına delik açılmalıdır. Kabuklarını açılan delik deve kuşu yumurtasının bozulmadan uzun süre kalmasını sağlayacaktır.

Kileriniz bir odanız veya  yeriniz bulunuyor ise  deve kuşu yumurtasına burada saklamanız mümkündür.

Eğer serin bir odanız veya yerimiz yok bize mutlaka devekuşu yumurtası dolapta muhafaza edilmelidir. Devekuşu yumurtası serin ve kuru ortamda Bir aya kadar bozulmadan durabilir. 1 ayın sonunda bayatlamaya başlar ve tüketildiğinde sağlığı olumsuz yönde etkiler.

Deve kuşu yumurtası yemeklerde nasıl kullanılır?

Devekuşu yumurtasının  normal yumurtadan ayıran tek özellik çok  büyük olmasıdır.

Büyük olması sebebiyle de içerisinde bulunan vitamin ve mineraller diğer yumurtaya göre daha fazladır. Peki devekuşu yumurtası yemeklerde nasıl kullanılır?  Devekuşu yumurtası kahvaltılarda kızartma yapılarak ya da haşlanarak tüketilebilir.

Aynı zamanda deve kuşu yumurtası sadece kahvaltılarda değil hamur işlerine veya kek kurabiye tarzı besinleri eklenerek de vücuda alınabilir.

Hamur işi ve keklerde kullanılacağı zaman 1 adet eklemeniz yeterli olacaktır. Çok büyük olduğu için ve besin değeri açısından zengin olduğu için bir adetten fazlasının kullanımının  yan etkileri meydana gelebilir.

Deve kuşu  yumurtası faydaları

Deve kuşu  yumurtası

Sert bir yapıya sahip olan devekuşu yumurtası sağlık açısından inanılmaz faydaları bulunan bir yumurta çeşididir.

Genelde ülkemizde tavuk yumurtası tüketirse de devekuşu yumurtasının faydaları duyan kişiler çok olmakta ve düzenli bir şekilde deve kuşu yumurtasını tüketmeye başlamaktadır. Deve kuşu yumurtasının faydaları aşağıdaki gibidir:

·       İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sebebiyle bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar ve hastalıklara karşı vücudu korur

·       Kolesterol oranının düşük olduğu için Kolesterolü düşürerek normal seviyeye getirir

·       Kalp sağlığına inanılmaz faydaları bulunduğu söylenmektedir. Kalp hastalıklarına yakalanma oranı düşer

·       İçerisinde bulunduğu vitamin ve mineraller sebebiyle vücutta bulunan eksiklikleri tamamlar

·       Damar sağlığını korur ve damar hastalıklarına yakalanma oranını düşürerek özellikle de damarlarda meydana gelebilecek tıkanıklığa karşı koruyucu özelliği bulunur

·       Tok tutucu özelliği vardır ve kişinin uzun süre tok kalmasını sağlar. Bu sebeple diyet yapan kişiler tarafından çok sık kullanılmaktadır

·       Kalp krizi riskini düşürür

·       İçerisinde sodyum yoktur ve düzenli bir şekilde kullanıldığında hipertansiyon olan kişilerin tansiyonun düzene girmesine sebep olur

·       Vücutta bulunan iltihabı temizler

·       Ağız ve Diş sağlığını koruyarak dişlerin çürümesini önler

·       Ağız içerisinde bulunan enfeksiyonu giderir

·       Kemik sağlığını korur ve kemik erimesi ihtimalini en aza indirir

·       Hafızanın kuvvetlenmesini sağlar ve unutkanlık problemini giderici özelliği vardır

Deve kuşu  yumurtası nelere iyi gelir?

Protein ve kalsiyum bakımından zengin olan ve kahvaltılarda birçok kişinin evinde yer alan devekuşu yumurtası nelere iyi gelir? İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sebebiyle Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar ve hastalıklara karşı vücudu korur.

Kolesterol oranının düşük olduğu için Kolesterolü düşürerek normal seviyeye getirir. Kalp sağlığına inanılmaz faydaları bulunduğu söylenmektedir. Kalp hastalıklarına yakalanma oranı düşer.

İçerisinde bulunduğu vitamin ve mineraller sebebiyle vücutta bulunan eksiklikleri tamamlar. Damar sağlığını korur ve damar hastalıklarına yakalanma oranını düşürerek Özellikle de damarlarda meydana gelebilecek tıkanıklığa karşı koruyucu özelliği bulunur.

Tok tutucu özelliği vardır ve kişinin uzun süre tok kalmasını sağlar. Bu sebeple diyet yapan kişiler tarafından çok sık kullanılmaktadır. Kalp krizi riskini düşürür.

İçerisinde sodyum yoktur ve düzenli bir şekilde kullanıldığında hipertansiyon olan kişilerin tansiyonun düzene girmesine sebep olur. Vücutta bulunan iltihabı temizler.

Ağız ve Diş sağlığını koruyarak dişlerin çürümesini önler. Ağız içerisinde bulunan enfeksiyonu giderir. Kemik sağlığını korur ve kemik erimesi ihtimalini en aza indirir. Haftanın kuvvetlenmesini sağlar ve unutkanlık problemini giderici özelliği vardır.

Deve kuşu yumurtası içindeki vitaminler

Devekuşu yumurtasının içerisinde E vitamini, A vitamini, B vitamini, iyot, çinko, magnezyum, selenyum, kalsiyum, fosfor, bakır ve demir bulunur.  Bunun için vücuda düzenli bir şekilde alınması büyük önem taşır

Deve kuşu yumurtası kalorisi

100 gram deve kuşu yumurtasında 118 kcal  kalori bulunmaktadır. 100 gram devekuşu  yumurtasının besin değeri aşağıdaki gibidir:

·       Su: %74

·       2,5 protein

·       11,8 yağ

·       %1 kül

·       0,7 karbonhidrat

Deve kuşu yumurtası zararları

Devekuşu yumurtası fazla tüketilirse zararları olabilir. Vücuda fazla alındığında alerjik reaksiyonlara tol açabilir. Alerjik reaksiyon geliştiğinde ciltte dökülme, kızarma ve kuruma gibi problemler meydana gelir.

İlk defa deve kuşu yumurtası yenecek ise öncelikle az miktar tüketilmeli ve herhangi bir alerji meydana gelmez ise yeteri ölçülerde tüketilmelidir. Aynı zamanda fazla tüketimi kolesterolün yükselmesine sebep olabilir. Bu sebeple fazla tüketmek ve zararlarını görmek yerine ölçülü bir şekilde tüketmeyi sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap