Beyaz Çikolata Yemeklerde Nasıl Kullanılır? Kalorisi ve Faydaları

Beyaz Çikolata, özellikle pastalara lezzet katmak için kullanılır. Kalorisi yüksek olduğundan fazlası zararlıdır. Cildimize faydaları vardır.

Beyaz Çikolata

Beyaz çikolata dediğimiz besin maddesi çikolatanın bir çeşididir. İçindeki malzemelere baktığımızda kakao yağı, süt katısı ve şeker olduğunu görmemiz mümkündür. Beyaz çikolatanın rengi çoğunlukla soluk sarı ya da fildişi renginde olmaktadır.

Beyaz çikolatanın piyasada görülmesi 1930’lu yıllara kadar gitmektedir. Nestle firmasının ortaya sürdüğü bu beyaz çikolatanın sahibi olan ülke de İsviçre’dir.

Ardından 1945 senesine gelindiğinde Kuzey Amerika’da beyaz çikolatanın üretildiği görülmüştür. Ardından beyaz çikolata tüm dünyaya yayılarak severek tüketilen bir besin maddesi olmuştur.

Beyaz çikolata üretimi esnasında koyu renkli kakao çekirdeği yağdan ayrılır. Çikolataya açık rengi vermek de bu şekilde olur. 

Bu kakao yağı beyaz çikolata içerinde kakaodan eser kalan tek madde olmaktadır. Beyaz çikolata yararlı mı yoksa zararlı mı sorusu insanların merak ettiği konulardan biridir. Bu konuda değişik görüşler vardır. Kimilerine göre yağ bulunduran beyaz çikolata kilo almada etkilidir. Kimilerine göre ise içinde bulunan süt dolayısı ile faydalı olmaktadır.

Beyaz Çikolata Nasıl Saklanır?

Çikolata saklarken dikkat edilecek hususlar ne ise beyaz çikolatayı saklamak için de bu yöntemler kullanılabilir. Beyaz çikolatanın en iyi saklanma koşulu oda sıcaklığıdır. Özellikle 16 ve 20 derece arasında bulunan sıcaklıkta çikolatayı saklamak kolaylaşmaktadır.

Beyaz çikolata nasıl saklanır sorusu insanlar tarafından sıklıkla dile getirilir. Bu çikolatanın buzdolabında saklanması tavsiye edilmemektedir.

Çünkü genel olarak çikolatalar buzdolabına koyulduğunda renk değişimine uğramakta ve yüzeyleri beyaz bir görünüm almaktadır. Beyaz çikolatanın rengi de buzdolabına koyulduğunda değişebilmektedir.

Beyaz Çikolata Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Beyaz çikolata lezzeti ile adından sıkça söz ettiren bir çikolata türüdür. Hemen her markette bulunabilecek bu çikolata ile lezzetli bir şölen gerçekleştirilebilir. Bu kadar lezzetli olan bu çikolata ile neler yapılabileceği de merak konusu olabilmektedir.

Beyaz çikolata yemeklerde nasıl kullanılır sorusu insanları araştırma yapma haline getirmiştir. Lezzeti ile pek çok tatlı ve pastalarda tercih edildiğini görmemiz mümkündür. Pastacılık sektöründe hem lezzeti hem de görünümü ile beyaz çikolatanın sıklıkta tercih edildiğini görmemiz mümkündür.

Beyaz çikolatalı tatlılar ve pastalar daha çok meyve eşliğinde yapılmaktadır. Ahududu, muz, vişne, böğürtlen gibi meyvelerin ana malzemesi olduğu pastalarda beyaz çikolata kullanılmasıyla lezzet daha da artmaktadır.

Beyaz çikolata sosu yine pastalara lezzet vermesi için kullanılmaktadır. Meyveli pastaların üzerine gezdirilen bir miktar beyaz çikolata sosu ağızda enfes bir tat bırakacaktır.

Sıcak çikolata özellikle kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında bulunmaktadır. Beyaz sıcak çikolata da insanların sıklıkla tercih ettiği bir içecektir. Hafif kuruyemişlerle birlikte tüketilebilir.

Beyaz çikolatanın kullanıldığı bir başka alan da kahveler olmaktadır. Hem kahve hem de çikolata severler için beyaz çikolatalı kahve iyi bir seçenek olacaktır. Beyaz çikolatalı mocha insanların beğenerek tükettiği kahvelerden biridir.

Beyaz Çikolata Faydaları

Çikolata dünyasında en çok tüketilen çeşitlerden biri de beyaz çikolatadır. Hem görünümü hem de tadı insanlar tarafından çokça tercih edilmesinde etkili olmaktadır.

Beyaz çikolata içinde bulunan maddeler dolayısı ile zararlı yoksa yararlı mı olduğu tartışılan bir konudur. Beyaz çikolata faydaları nedir diye soracak olursanız şunları söyleyebiliriz:

·       Anti-inflamatuar etkiye sahiptir. Bunu içinde bulunan tanen maddesi sayesinde başarmaktadır.

·       İçinde kafein maddesi vardır. Bu madde de kan dolaşımında etkilidir. Vücuda enerji kazandırır.

·       Kafein miktarının diğer çikolatalara göre az olması söz konusudur. Bu da çocuklar için bir atıştırmalık olarak tercih edilebileceğini gösterir.

·       Tanen maddesi sayesinde deriye fayda sağlar. Özellikle derideki yaraların iyileşmesi için faydalıdır.

Beyaz Çikolata Nelere İyi Gelir?

Beyaz çikolata doğru ve dozunda kullanıldığı sürece faydalı bir yiyecek olmaktadır. Günlük az bir kullanım neticesinde yararlı sonuçlar alınabilir.

Beyaz çikolata nelere iyi gelir sorusuna cevap olarak ilk önce enerji vermesini sayabiliriz. Bununla da kalmayıp kan dolaşımını hızlandırıp derideki yaralanmalara da iyi geldiği bilinenler arasındadır.

Beyaz Çikolata İçindeki Vitaminler ve Mineraller

Beyaz çikolata besin değeri oldukça yüksek bir yiyecektir. Beyaz çikolata içindeki vitaminler A, C, D ve B6 olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalsiyum, magnezyum ve demir de içerisinde bulunan vitaminler olarak sayılabilir.

Beyaz Çikolata Kalorisi

Beyaz çikolata kalori bakımından oldukça yüksek değere sahiptir. 100 gram beyaz çikolata içinde 538 Kcal değeri bulunmaktadır.

Beyaz Çikolata Zararları

Beyaz çikolata zararları aşırı tüketiminde ortaya çıkmaktadır. Yağ oranı yüksek olduğundan dolayı insan sağlığını tehdit eder. Kötü kolesterolün artmasında etkili olmaktadır. Yine yağ birikimine neden olacağından kilo almada da etkili olmaktadır. Sivilce ve şeker sorunu olanların dikkatli tüketmeleri gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap