.
.

Mor Domates Yemeklerde Nasıl Kullanılır? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Mor domates özellikle kahvaltıda kullanılan bir sebzedir. Kalbe iyi gelen faydaları bulunmaktadır. Düşük kalorilidir, diyete yarar sağlar.

.
.

Mor Domates

Günümüzde oldukça popüler olan mor domates, yeni yeni üretilmeye başlayan ürünlerden biridir. Kendine has bir tadı olan bu domates çeşidinin faydaları da oldukça yüksek bir besindir.

Normal tarla domatesi ile tadı benzer olan bu domatesi yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. Dış rengi patlıcan morunu anımsatır. İçeriğinde bulunan besinler normal domatese göre farklıdır. Mor olmasının en önemli nedeni ise genetiğinin değiştirilmiş olmasıdır.

Yeni yeni popüler olan mor domatesin hakkında en merak edilen sorular arasında mor domates nerde yetişir sorusu da yer alıyor. Brezilya da üretimi yapılan mor domatesin tohumlarından satın alarak dilediğiniz takdirde kendi bahçenizde üretebilirsiniz. Tohum olarak ulaşamadığınız domatesin kendisini de satın almanız mümkündür.

Günümüzde tadı oldukça merak edilen ve araştırılan mor domates fiyatları da oldukça uygundur. Satın alacağınız yere göre fiyatlarda değişiklik meydana gelebilir.

Tohum şeklinde satın alabileceğiniz mor domatesin fiyatı daha ucuzdur. Kendisini satın aldığınız takdirde fiyatlarda artış meydana gelebilir fakat oldukça ucuz fiyatı domates çeşididir.

.

Mor domatese en uygun şekilde ulaşmak için mor domates tohumu satın alabilirsiniz. Kendi domatesinizi kendiniz yetiştirmek daha zevkli ve taze olur.

Bu nedenle domatesi satın almak ve muhafaza etmek yerine tohumunu dikerek kendiniz yetiştirebilir ve taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Tıpkı tohumu gibi mor domates fidesi de market ve pazarlarda bulunan ürünlerden biridir. Temin ederek saksılarınızda balkonlarınızı süsleyebilir ve domatesinizi üretebilirsiniz.

Güneş ışığı ve su alımına dikkat ederek mahsullerinizi kısa sürede büyütebilirsiniz. Kahvaltılarda ve tüm öğünlerinizde lezzetli aromaya sahip olan domateslerinizi tüketebilirsiniz.  

Mor Domates Nasıl Saklanır?

Yabani domatesten üretilen ve oldukça merak edilen mor domatesin tadı da kendine özgüdür. Halk tarafından en merak edilen sorular arasında da mor domates nasıl saklanır yer alır. Kendinizin de yetiştirebileceği bu domates çeşidini manavlardan da satın alabilirsiniz.

.

Satın aldığınız bu domatesi buzdolabınızda muhafaza edebilirsiniz. Tohumunu da satın alabileceğiniz mor domatesi bahçenize ekerek saklayabilir ve her sene dalından taze taze tüketebilirsiniz.

Mor Domates Yemeklerde Nasıl Kullanılır

Sağlığa da oldukça faydası olan ve kahvaltıda oldukça fazla tüketilen domatesin birçok çeşidi vardır. Bu çeşitler arasında mor, sarı, turuncu, kırmızı renkleri de yer alır. Mor domates yemeklerde nasıl kullanılır sorusu ise en fazla merak edilen sorular arasındadır.

Dilerseniz domatesin suyunu dilerseniz minik minik doğrayarak salata şeklinde kullanabilirsiniz. Her türlü oldukça lezzetli olacak bu domates sayesinde şahane tadını alırken aynı zamanda şifa da bulabilirsiniz. Şiş kebap yaparak da tadına varabilirsiniz. 

Mor Domates Faydaları

Günümüzde son zamanlarda popüler olan mor domates faydaları oldukça çoktur. En önemli faydası kansere karşı koruyucu olmasıdır. Kanı temizler ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde tam bir kalp dostudur.

.

Oluşabilecek kalp krizi risklerinin önlenmesine yardımcı olur. Tansiyon ile sıkıntısı olan bireyler gönül rahatlığı ile mor domatesi kullanabilir. Kronik hastalıkların azalmasına da yardımcı olan bu domates çeşidini dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Mor Domates Nelere İyi Gelir?

Renginin iç açıcı olmasından dolayı oldukça fazla merak edilen mor domatesin aynı zamanda kokusu da merak edilir.

Bireyler tarafından en fazla merak uyandıran konular arasında ise mor domates nelere iyi gelir sorusu oluyor. Domates çeşitlerinin tamamı birçok hastalığa iyi geldiği gibi mor domatesin de iyi geldiği birçok durum vardır.

İlk olarak kanser ile mücadele eden bireylerin bol bol tüketmesi gereken bir besindir. Dilediğiniz şekilde tüketebileceğiniz mor domatesin kalp ve damar hastalıkları ile arası gayet iyidir. Kalbinizin sağlıklı bir şekilde çalışması için tüketebilirsiniz. 

Mor Domates İçindeki Vitaminler

.

Mor domatesin diğer domates çeşitlerinden en önemli farkı rengi ve kokusudur. Tadında da farklılık olabilecek bu domates çeşidi C vitamini açısından oldukça zengindir.

İçeriğinde birçok vitamin barındıran bu domates sayesinde sağlıklı bir yaşam sürdürebilirsiniz. Mor domates içindeki vitaminler oldukça fazla olup en çok bilinen vitamin C vitaminidir.

Mor Domates Kalorisi

Sağlığa pek çok faydası olan mor domates kalorisi de yaklaşık olan 18 kalori eder. Kolaylıkla sindirilebilen bu domates bolca enerji verirken kalorisi düşük besinler arasında yerini alır.

Gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz bu domates çeşidini fazlaya kaçmayacak şekilde tüketebilirsiniz. Dilerseniz yemeklerinizin içinde, dilerseniz tek olarak ya da salata içinde tüketebilirsiniz. Diyetteyken de yararınıza dokunacak olan mor domatesi kalorisi düşük besinler ile beraber alabilirsiniz.

Mor Domates Zararları

.

Domates oldukça faydalı besinler arasındadır. Mor domates zararları yok denecek kadar azdır. Mor domatesi normal bir miktarda tükettiğiniz takdirde herhangi bir sorun yaşama olasılığınız oldukça düşüktür. Fazlaya kaçtığınız takdirde böbreklerinize zarar verme olasılığı fazladır. Sizler de fazlaya kaçmadığınız takdirde gönül rahatlığı ile tüketimini yapabilirsiniz. 

 

 

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap