Greyfurt Yağı Yemeklerde Kullanılır mı? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Greyfurt yağı, belirli miktarda yemeklerde kullanılır. Yorgunluğa iyi gelir. Cildi sıkılaştırma gibi faydaları vardır. Aşırızı zararlı olabilir.

Greyfurt yağı

Aromaterapi özelliği olduğu için greyfurt yağı genelde masaj salonlarında çok sık kullanılır. Bu yağ greyfurttan soğuk sıkım yöntemi ile elde edilir. Harici ve dâhili kullanımlar için uygundur. İçerisinde bol miktarda b vitamini ve a vitamini vardır.

Greyfurt yağı yemeklerin içerisine eklenerek ya da salata sosu yapılarak tüketilebilir.  Yemeklerin içerisine eklendiğinde yemeklere inanılmaz lezzet katar. Fakat aşırıya kaçılır ise yemeklerin lezzetini bozabilir. Bunun için ölçülü kullanmak son derece iyi olacaktır.

Birçok kişinin merak ettiği greyfurt yağı yüze sürülür mü konusudur. Greyfurt yağı sadece vücut için değil cilt içinde faydaları bulunan bir yağdır.

Greyfurt yağı büyük marketlerde ve aktarlarda kolaylıkla bulunabilen bir yağ türüdür. Greyfurt yağının fiyatı ise satılan yere göre ve miktarına göre farklılık gösterebilir.       

Greyfurt yağı nasıl saklanır?

Greyfurt yağı nasıl saklanır? Greyfurt yağının en doğru saklanma yeri buzdolabıdır. Serine ve güneş ışığı görmeyen yerde saklanılması tavsiye edilir. Eğer buzdolabına koymayacaksanız serin kiler gibi ışık almayan yere koymanız tavsiye edilir.

Fakat kapağı açık ise dışarda kısa zaman içerisinde bozulur. Bu sebeple kapağı açılan greyfurt yağını mutlaka buzdolabında muhafaza etmelisiniz.

Greyfurt yağı kullananlar, ağzı açık bir şekilde dışarıya koydukları greyfurt yağlarının 15 gün içerisinde bozulduklarını ifade etmektedirler. Bu sebeple dışarda muhafaza etmek yerine buzdolabına konulmalı ve orada bekletilmelidir.

Greyfurt yağı yemeklerde nasıl kullanılır?   

Greyfurt yağının yemeklerde kullanıldığını daha önce duydunuz mu? Peki, greyfurt yağı yemeklerde nasıl kullanılır?

Greyfurt yağı lezzeti olan ve yemeklere konulduğunda lezzet katan bir yağ türüdür. Yemeklere eklenildiğinde en fazla 1 yemek kaşığı eklenmelidir. Daha fazlası kullanıldığında yemeklerin ya da salataların acımsı bir tatta olması sağlanır ve buda yemeklerin lezzetinin bozulmasını sağlar.

Greyfurt yağının faydaları

Greyfurt yağı vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen greyfurt yağı son derece doğaldır ve alırken orijinal olduğuna dikkat edilerek alınması önerilir. İşte greyfurt yağının faydaları aşağıdaki gibidir

·        Bağışıklığı güçlendirir ve içerisinde bulunan vitaminler sayesinde hastalıklara yakalanma ihtimalini düşürür

·        Kronik yorgunluk halsizlik gibi durumlar ile karşılaşan kişilerde bu semptomları ortadan kaldırarak kişiye enerji verir.

·        Vücutta ki sıvı miktarının dengelenmesini sağlar

·        Ruhsal sıkıntıların tamamen ortadan kalkmasını ve kişinin rahatlamasını sağlar

·        Cildi sıkılaştırıcı etkisi vardır

·        Selüloitleri giderir ve vücudun pürüzsüz olmasına sebep olur

·        Göğüslerin toparlanmasına yardımcı olur

·        Sivilceler genelde ciltte bulunan yağlardan oluşur. greyfurt yağı cilde düzenli bir şekilde uygulanıldığında sivilcelerin kurumasını sağlar

·        Cildin pürüzsüz ve parlak görünmesine sebep olur

·        Siyah nokta gidericidir. Düzenli kullanımda bir hafta içerisinde siyah noktayı yok eder. Günlük olarak siyah nokta bulunan yere sürülmelidir.

·        Baş ağrısını kısa zaman içerisinde giderir. Bunun için baş kısmına masaj yapılması tavsiye edilir.

·        Cilde uygulandığında sarkmaları giderir

·        Metabolizmanın hızlanmasını sağlar ve yağ yakımını giderir. Bu sebeple sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olur

Greyfurt yağı nelere iyi gelir?

Greyfurt yağının içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sebebi ile tam bir şifa deposudur. Greyfurt yağı birçok yemeğin içerisinde eklenerek tüketilebilir. Yemeklere muhteşem bir lezzet katar. Peki, greyfurt yağı nelere iyi gelir? Öncelikle iştahın açılmasını sağlar.

Kolesterolü olan kişiler tarafından yemeklerin içerisine eklenip kullanıldığında kolesterolü düşürür ve normal seviyeye getirir. Depresyon ve strese iyi gelerek vücuda rahatlama hissi verir

Son zamanların popüler yağı greyfurt yağı, vücutta bulunan yağların erimesini sağlar ve zayıflatır.  Ağrı kesici özelliği vardır. Bu sebeple ağrı olan bölgeye masaj yapar gibi sürülmelidir.  Vücutta sarkan bir bölge var ise sarkmaları giderir.

Selüloit problemlerine iyi geldiği bilinir. Sivilcelerin kurumasını sağlar ve yeni sivilce oluşumuna engel olur. Kötü görüntüye sebep olan siyah noktaları tamamen yok eder. Bunun için mutlaka düzenli aralıklar ile aksatılmadan kullanılması gerekir.

Greyfurt yağının içerisindeki vitaminler

Greyfurt yağı, greyfurttan yapılan bir yağdır ve içerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmaz. Greyfurt yağının içerisinde birçok vitamin yer alır. Greyfurt yağında, k vitamini, e vitamini, c vitamini, niasin, pantotenik asit, riboflavin ve potasyum yer alır.

Bu vitaminler vücut için büyük önem taşımaktadır. Bu yağı kullanmak için yemeklerin içerisine birkaç damla ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda tatlı yapımlarında da tercih etmeniz tavsiye edilir.

Tatlılarda kullanıldığında da inanılmaz lezzetli olduğu söylenmektedir. Tatlı ve salatarda kullanılacak ise 1 tatlı kaşığı aşılmaması önerilir. Fazla eklenildiğinde acımsı tadı olabilir ve buda lezzetini bozar.

Greyfurt yağı kalorisi

Greyfurt yağı, çok fazla bilinmese de yemeklerin içerisine, sos yapımında ve birçok tatlı yapımında kullanılan bir yağdır. Muhteşem kokusu ve tadı herkesi kendine hayran bırakır.  Greyfurt yağı 100 kaloridir. İşte greyfurt yağının besin değeri ise aşağıdaki gibidir

·        Kalori: 50 kcal

·        Karbonhidrat: 8,9 g

·        Lif: 0,6 g

·        Protein: 0,6 g

·        Yağ: 0,1 g

·        Kolesterol: 0,0 mg

·        A vitamini: 3,0 IU

·        C vitamini: 44,0 mg

·        Potasyum: 180,0 mg

·        Kalsiyum: 18,0 mg

·        Demir: 0,3 mg

Greyfurt yağı zararları

Greyfurt yağı çok sık kullanılan bir yağdır. Alternatif tıpta birçok rahatsızlığı geçirmek için kullanıldığı gibi yemeklere katılarak tadının lezzetli olması da sağlanır. Fakat dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Oda greyfurt yağı kullanırken aşırıya kaçılmamalıdır.

Fazla kullanıldığında yan etki ve zararları ile karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır. Çünkü biliyorsunuz her yağın ve her besinin fazla kullanılmasının mutlaka bir yan etkisi vardır. Bu sebeple bilinçli olmak ve ölçülü kullanmak her zaman iyi olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap