.
.

Dana Bacon Yemeklerde Nasıl Kullanılır? Saklama Koşulları ve Faydaları

Dana Bacon bir pastırma türüdür. Birçok yemekte kullanılır. Buzlukta uzun süre dayanır. Kalorisi yüksek olduğundan aşırısı zararlı olabilir.

.
.

Dana Bacon

Et kültürü bol olan her ülkede ve her ilde, ilçede ve köylerde dana bacon sık sık kullanılan bir besin kaynağıdır. Büyükbaş hayvanın etinden yapılan, ince ince kıyılarak çemene batırılmış olan bir pastırma türüdür.

Fümelenmiş şekilde, kurutulmuş şekilde ya da çiğ bir şekilde tüketilmesi uygun olan bir besin kaynağıdır. İçerdiği zengin değerler sayesinde, düzenli aralıklarla tüketilmesi gereken bir kaynaktır.

Türkiyede’de Avrupa kesimlerinde de sık sık gerek kahvaltılarda gerek yemeklerde gerek mangal türü yemeklerde ve fast food içerisinde yer verilen bir türdür.

Türkiye’de daha çok sığır ve dana etinden elde edilen bacon türü, Avrupa ülkelerinde domuz etinden elde edilir. Avrupa’da da Müslüman ülkelerde de oldukça sık karşılaşına baconun kullanımı da her geçen gün çeşitlenmeye devam ediyor.

Dana Bacon Nasıl Saklanır?

.

Et kültürünü çok seven bireylerin en çok merak ettiği konular arasında dana bacon nasıl saklanır sorusu yer alıyor.

Danadan ya da sığır etinden elde edilen ince kıyılmış pastırma etini, buzluk bölümünde uzun süre saklayabilir ve istediğiniz zaman çıkarıp çözündükten sonra tüketebilirsiniz. Saklamak istemediğiniz takdirde kasaplardan taze bir şekilde temin ederek kullanabilirsiniz.

Dolaplarınızın buzluk kısımlarında ya da direkt olarak derin dondurucu kısımlarda baconları, buzdolabı poşetleri içerisinde ya da vakumlu poşetler içerisinde gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz. Soğuk yerde saklandığı sürece bozulma, ekşime ya da çürüme gibi bir durum söz konusu olamaz.

Dana Bacon Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Bacon türü pastırma, yemeklerde ister çiğ şekilde ister pişmiş ya da kızarmış şekilde kullanılabilir. Bacon türü etin tüketilmesi oldukça çeşitlidir. Sade bir şekilde mangalda yapabilir, küp küp doğrayarak ya da kendi orijinal kesiminde kavurarak tüketilebilir.

Yemeklere tat ve lezzetlik katmak için haşlanmış ya da kavrulmuş şekilde kullanılabilir. Sandviç tarzı soğuk yiyeceklerde ise fümelenmiş şekilde çiğ bir biçimde kullanılabilir. Dana bacon yemeklerde nasıl kullanılır diye merak edenler farklı türlerde de kullanım alternatifleri geliştirebilirler.

.

Bacon pişirme ya da tüketme türleri arasında en çok tercih edilen tür füme dana bacon olandır. Etrafı yoğun bir sosla ya da çemen sosuyla kaplanan ince kıyılmış baconlar, öncesinde füme yöntemiyle tamamen çiğ olmaktan kurtarılır.

Genellikle meşe gibi ince şekilde yanan odunların dumanına bırakılarak fümelenen baconda duman ya da is kokusu oluşmaz. Fümeleme ızgarasında, tamamen duman içerisinde buharlı şekilde pişirilir ve kuruduktan sonra da sos ile kaplanarak tüketime hazır hale getirilir. Dumansız fümeleme yöntemi de mevcuttur.

Dumansız fümeleme yönteminde ise tuzda bekletme ve tütsüleme yöntemi kullanılıyor. Sığırın, dananın ya da domuzun sırt bölgesinden, karın bölgesinden ya da döş bölgesinden ince kıyılarak alınan bacon etleri, yoğun bir tuz kabı içerisinde istenilen saat kadar bekletilir. Ardından çıkarılarak çevresindeki tuzlar temizlenir ve çemen gibi yoğun ve katı bir sos ile kaplanır.

Kahvaltıların, yemeklerin ve yemek tariflerinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan baconlar ızgara ve mangal şeklinde de tek başına tüketilebiliyor. Aynı zamanda ete daha farklı aromalar katmak için defneyaprakları, karabiber ve kekik gibi baharatlar ve zeytinyağı ile de marine ederek ızgaraya verebilirsiniz. 

Dana Bacon Faydaları

Az yağlı şekilde sığır etinden elde edilen ve kurumaya bırakıldıktan sonra ya da füme edildikten sonra tüketime hazır hale gelen dana bacon faydaları saymakla bitmeyen bir yiyecek türüdür.

.

İster çiğ olarak ister fümeli olarak ister kavruk ve pişmiş olarak tüketilebilen bacon türünün en büyük faydası kemik sağlığını ve kas sağlığını koruyor olmasıdır. 

Kasların güçlenmesine, kemiklerin daha kalsiyumlu hale gelmesine, dişlerin güçlenmesine, zihnin daha iyi çalışmasına ve vitamin açısından günlük değerlerin karşılanmasına olanak sağlayan bir yiyecek türüdür. Füme şeklinde tüketildiğinde içeriğinde bulunan zengin proteini direkt olarak vücudunuza alabilirsiniz.

Hem lezzeti açısından hem de kullanım alternatifleri ve yemeklere kattığı aroma açısında, uygun fiyatı ve her yerde bulunabilecek niteliklere sahip olması açısından bacon tüketimini ihmal etmemelisiniz. Hemen herkes bu besini kolayca tüketebilir ve öğünlerinin arasına alabilir.

Dana Bacon Nelere İyi Gelir?

Her yaş grubu tarafından tüketilmesi uygun görülen dana bacon nelere iyi gelir ve nasıl tüketilir? Dana baconun kullanım alanları oldukça geniş çaplıdır ve kolesterol, tansiyon ve kronik birçok hastalığın daha hızlı iyileşmesinde önemli bir yiyecektir. Protein açısından meydana gelen hastalıkların daha hızlı iyileşmesinde, kalsiyum eksikliği ve demir eksikliğine oldukça iyi geldiği bilinir. 

Dana Bacon İçindeki Vitaminler

.

Dana bacon içindeki vitaminler yoğun olarak A vitamini, E vitamini ve proteinlerdir. Özellikle de protein ve kalsiyum açısından oldukça zengin olan baconu istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Çeşitli alternatifler kullanarak tüketerek içerdiği besin değerlerinden daha fazla faydalanabilirsiniz.

Faydaları saymakla bitmeyen baconun özellikle de kemiklere iyi gelen A vitaminine, dişlere iyi gelen E vitaminine ve cildi toparlayan C vitaminine eser miktarda sahip olduğu bilinir.

Sizler de düzenli aralıklara ve farklı pişirme yöntemleriyle bacon tüketerek bu değerli besin içeriklerinden faydalanabilirsiniz. İçerdiği besin değerlerinden en yüksek oranda faydalanmak için füme yöntemi daha fazla deneyebilirsiniz.

Dana Bacon Kalorisi

Herkes tarafından merak edilen dana bacon kalorisi 100 gramda 460 civarındadır. Günde 100 gram ya da 50 gram tüketerek kilo dengenizi de koruyabilirsiniz. Sindirimi kolay olan bacondan fazlaya kaçmamak kaydıyla 100 gram şeklinde tüketebilirsiniz.

Tek başına tükettiğiniz takdirde kalorisini bünyeye almanız daha hızlı ve kolay olur. Yemeklere karıştırarak tükettiğiniz takdirde daha az şekilde kalorisini almış olursunuz.

.

Kalori açısından oldukça ideal olan baconu istediğiniz saat aralıklarında da tüketebilirsiniz. Kilo almanıza ya da kilo kaybı yaşamanıza dair nötrdür. Diyette olan kişiler tarafından da rahatlıkla belirli gramlar şeklinde ve porsiyonlar şeklinde tüketilebilir.

Daha Bacon Zararları

En az faydaları kadar dana bacon zararları da merak edilen konular içerisindedir. Oldukça zengin içeriğe ve besin değerlerine sahip olan bu baconun zararları aslında yoktur. Tek zararı fazla tüketim sonucunda midede hazımsızlık meydana gelebilir. Bacon, yeterli miktarda ve belirli aralıklara tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır.

Her besin kaynağında olduğu gibi baconun fazla tüketiminde de hazımsızlık, bulantı ve şişkinlik gibi durumlar meydana gelebilir. Sığır etinden, dana etinden ve domuz etinden elde edilen baconun yeterli miktarda tüketilmesine dikkat edilmelidir. 

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap