.
.

Ceviz Yağı Yemeklerde Kullanılır mı? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Çeviz yağı faydaları Cevzi yağı, pişmiş yemeklerden sonra kullanılır. Ağız sağlığına iyi gelen bir bitkisel yağdır. Faydalıdır ama yüksek kalorili olduğundan zararı vardır.

.

Ceviz yağı

.

Çeviz Yağı faydaları Ceviz yağı, cevizden  soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen bir yağ çeşididir. Rengi sarıdır ve hafif bir yağ türüdür. İçerisinde çoklu doymamış ve tekli doymamış yağ asitleri bulundurur.

Besin değeri açısından oldukça zengindir. Yemeklerin içerisine lezzet katması için eklenir. Değişik tada açık olan kişiler tarafından tercih edilebilir ve sos yapımında kullanılabilir. Salataların içerisine de eklenerek faydalarında yararlanmak mümkündür.

Ceviz yağının içerisinde bol miktarda fosfor, magnezyum, demir, selenyum, kalsiyum ve çinko bulunur. Bu Sebeple doğal bir yağ çeşidi ve inanılmaz faydaları vardır. Faydalarından  yararlanmak için mutlaka düzenli bir şekilde tüketiminin yapılması gerekir

 Ceviz yağı nasıl saklanır

Çeviz yağı faydaları
Çeviz yağı faydaları

 Ceviz yağı nasıl saklanır konusu vatandaşlar tarafından merak edilir ve sürekli araştırılır. Ceviz yağı  kapağı kapalı duracak ise 6 ay kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.

Saklanacağı yer kuru, serin ve güneş ışığı almayan bir yer olmalıdır. Eğer oda sıcaklığında durmasını istiyorsanız kapalı alan ve serin bir alan olmasına dikkat etmeniz yeterlidir. Kapağı  açıldıktan sonra oda sıcaklığında beklemez ve kısa süre içerisinde bozulur.

  Kapağı açılan ceviz yağı buzdolabına konularak 3 ay buzdolabında saklanabilir. Eğer dışarıda duracak ise ve ceviz yağının kapağı açıldı ise 1 ay içerisinde cevizi yağını tüketmeniz tavsiye edilir. 1 ayın sonunda cevizi yağında bozulma meydana gelebilir.

.

 Ceviz yağının bozulup bozulmadığını kokusundan ve renginden anlamanız mümkündür. Ceviz kötü rengi değişir.

 Ceviz yağı  yemeklerde  nasıl kullanılır

Ceviz yağı muhteşem tadı ve kokusu ile ünlüdür. Asla keskin ve ağır bir tada sahip değildir. Bu yemeklerde kullanılmak için tercih edilir. Peki  ceviz yağı yemeklerde nasıl kullanılır? 

Yemeklerini içerisine pişirildikten sonra ekleyebilirsiniz. Pişirildikten sonra yemeklerin içerisine eklenir ise yemeklere lezzet katar ve yemeklerin tadının lezzetli olmasını sağlar. 

Aynı zamanda ceviz yağından birçok çeşit sos yapılması mümkündür. Bin bir çeşit soslar ile yemeklerinizi renklendirebilir ve lezzetlendirebilirsiniz. Salataların içirişinde daha sağlıklı ve vücuda faydaları olan bir yağ eklemek istiyorsanız ceviz yağını salatalarda da tercih edebilirsiniz

 Ceviz yağı  faydaları

Ceviz yağı  yemeklerde  nasıl kullanılır
Ceviz yağı  yemeklerde  nasıl kullanılır

Ceviz yağı omega-3 bakımından zengindir. İçerisinde bol miktarda omega-3 bulunur ve aynı zamanda  fosfor, potasyum, protein, bakır ve magnezyum da yer alır. Ceviz yağının mucizevi faydaları bulunur. İşte  ülkemizde sıklıkla tüketilen ceviz yağının faydaları aşağıdaki gibidir

·       Kalp sağlığını korur ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürür.

·       Diş ve ağız sağlığına çok iyi gelir ve dişlerin çürümesine engel olur

.

·       İçerisinde bulunan B1, B2, B6, C ve E vitaminleri sebebiyle vücutta bulunan vitamin eksikliklerinin tedavi eder

·       Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar ve hastalıklara karşı vücudu koruyucu özelliği vardır

·       Sedef hastalığını tedavi eder ve aynı zamanda egzamaya da iyi geldiği bilinir

·       Cidde meydana  gelen kırışıklık problemini ortadan kaldırarak yeni kırışıklık oluşumuna engel olur

·       Sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyen kişiler tarafından tercih edebilir ve düzenli kullanımda kilo verdirir

·       Beyin fonksiyonlarının düzene girmesine sebep olur

·       Kansere yakalanma ihtimalini düşür

.

·       Romatizmanın sebep olduğu ağrıların kısa zaman içerisinde yok olmasını sağlar

·       Adet   dönemi Düzensiz olan kadınlar tarafından düzenli bir şekilde tüketildiğinde adet döneminin düzene girmesine sebep olur

·       Kan dolaşımını düzenleyici özelliği vardır

·       Hormonal dengesizlikler var ise bunu tedavi eder

·       Kolesterolü  düşürür ve kısa zaman içerisinde kolesterol normal seviyeye ulaştırır

·       Kan şekerini düzene sokar

·       Saçlarda meydana gelen kepeklenme sorunu yok eder

.

·       Saçlarda meydana gelen dökülmeyi durdurur

·       Uyku problemi olan kişiler tarafından kullanıldığında uykusuzluk problemi ortadan kalkar

·       Gözaltında meydana gelen koyu lekeleri giderir

·       Sindirim sistemi problemlerine çok iyi gelir

  Ceviz yağı nelere iyi gelir?

Ceviz yağı nelere iyi gelir
Ceviz yağı nelere iyi gelir

 Yemeklerin vazgeçilmez yağı olarak bilinen ceviz yağı nelere iyi gelir konusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Ceviz yağı düzenli bir şekilde vücuda alınır ise içerisinde bulunan bol miktarda vitamin sebebiyle; Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar. Gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığına karşı Vücut direncini artırarak yakalanma riskini ortadan kaldırır.

 Ceviz yağı sedef ve egzama gibi rahatsızlıklara çok şifalıdır ve kısa zamanda kuruluk kaşıntı gibi semptomları ortadan kaldırır. İçerisinde bulundurduğu antioksidan sebebiyle kansere yakalanma ihtimalini giderir.

Adet dönemi düzensiz olan kişiler tarafından kullanıldığında adet dönemi 1 ay içerisinde düzene girer. Beyin fonksiyonlarının düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar ve unutkanlık problemini ortadan kaldırır. Kilo vermek isteyen kişiler tarafından düzenli kullanılır ise sağlıklı bir şekilde kilo verdirici özelliği bulunur

.

 Saçlarda meydana gelen dökülmeyi durdurur ve saç köklerini güçlendirir. Saçlarda kepeklenme problemi ile karşı karşıya kalan ise mutlaka düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Düzenli kullanıldığında bir hafta içerisinde kepeklerin kaybolduğu görülür.

 Ceviz yağının içerisinde bulunan vitaminler

Ceviz yağının içerisinde bulunan vitaminler
Ceviz yağının içerisinde bulunan vitaminler

Ceviz yağının içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunur. Ceviz yağının içerisinde E vitamini, c vitamini, B2 vitamini,B6 vitamini,  B1 vitamini, fosfor, magnezyum, demir selenyum, çinko ve kalsiyum bulunur

Ceviz yağının kalorisi

 Ceviz yağı besin değeri açısından zengindir. Ceviz yağının içerisinde bulunan kalori miktarı 884 tür. İşte 100 gram ceviz yağının besin değeri aşağıdaki gibidir

  •  Kalori 884
  •  Doymuş ya: 9
  •  Çoklu doymamış yağ: 63 gram
  •  Tekli  doymamış yağ:  23 gram
  •  Kolesterol 0 mg

Ceviz yağının zararları

 Ceviz yağı mutlaka ölçülü bir şekilde tüketilmesi gereken yağ çeşitlerindendir. Ceviz yağının alerji yapma ihtimali bulunmaktadır. İlk defa tüketecek olanlar az miktarda tüketmeli ve herhangi bir alerji ile karşılaşmaz var ise tüketmeye devam etmelidir. Fazla tüketildiğinde zararları ile  karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap