Avokado Yağı Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Faydaları ve Zararları

Avokado yağı soğuk yemeklerde kullanılır. Cilde ve saçlara iyi gelir. Faydaları bununla sınırlı değildir. Aşırı kullanım zararlı olabilir.

Avokado yağı

Avokado yağı, avokadodan soğuk sıkım yöntemi ile meydana getirdiği bir yağdır. Görüntüsü tıpkı zeytinyağını andırır.  İçerisinde bol miktarda vitamin ve mineral bulundurur. Birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinir. Avokado yağı aynı zamanda yemeklerin içerisine eklenerek kullanılabilir. Yemeklerin içerisine ya da salataların içerisine tat vermek ve 

Avokado yağı nasıl saklanır? Faydalarından yararlanmak mümkündür. Avokado yağının kendine özgü bir kokusu ve tadı bulunur. Bu sebeple bazı yemeklere sos olarak kullanılabilir. Özellikle değişik tatlara açık olan kişiler tarafından tercih edilir.

Avokado yağı yemeklerde nasıl kullanılır?

Avokado yağının içerisine a vitamini, b1,b2,b3,b5,b6,b9 ve b12 vitaminleri yer alır. çok doğaldır ve muhteşem etkilerini ortaya çıkarır.  Doğal ve sağlıklı olduğu için yemeklerin içerisine eklenerek yemeklerin lezzetli olması sağlanabilir.

Avakado yağı yemeklerde nasıl kullanılır? Genelde soğuk yenebilen yemeklerin üzerine eklenebilir. Sos yapımında avokado yağını tercih edebilirsiniz. aynı zamanda salatalarınızın içerisine ekleyebilirsiniz.

Avokado yağının faydaları

Avokado yağının içerisinde bol vitamin ve mineral vardır. Birçok yemeğe de yakışır ve yemeklerin lezzetli olmasını sağlar. Bu sebeple avokado yağının yemekler için kullanarak hem sağlığa faydalı olmasını sağlayabilir hem de yemekleri lezzetli kılabilirsiniz. İşte avokado yağının faydaları

·        İçerisinde bol miktarda vitamin olduğu için, tam bir vitamin deposu olarak bilinir ve vücutta bulunan vitamin eksikliklerinin kaybolmasını sağlar

·        Antioksidan barındırdığı için kansere yakalanma ihtimalini en aza indirir

·        İçerisinde doymuş yağ vardır ve sindirim sistemi problemlerine çok iyi gelir. Hazımsızlığa iyi gelir.

·        Kozmetik ürünlerin birçoğunda yerini alır. Ciltte bulunan sivilcelerin yok olmasını sağlar

·        Lekelerin renginin açılmasını sağlar ve lekeleri zamanla yok eder

·        Hücre yenileyici özelliği vardır ve erken yaşlanmaya engel olur

·        Ciltte bulunan siyah noktaları giderir.

·        İçerisinde bulunan birçok vitamin ve özellikle c vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar. Hastalığa yakalanma ihtimalini en aza indirir. Vücut direncinin yükselmesini sağlar.

·        Kötü kolesterolü düşürerek, kolesterolün normal seviyeye gelmesini sağlar

·        İçerisinde potasyum ve magnezyum çoktur. Bu sebeple baş ağrısına çok iyi geldiği bilinir.

·        Unutkanlık sorunu olanlar tarafından kullanılır ise unutkanlık problemini gidererek hafızanın kuvvetlenmesini sağlar. İleriki yaşlarda alzaymıra yakalanma ihtimalini de düşürür.

·        Saçlarda mevsimsel bir şekilde meydana gelen dökülmeleri giderir ve kısa zaman içerisinde dökülen bölgelerden yeni saç çıkmasını sağlar

·        Kurumaya bağlı olarak meydana gelen kepeklenme problemini giderir. Saçların nemlenmesini sağlar

·        Güneş yanıklarına çok iyi geldiği ispatlanmıştır. Yanıkların kısa zaman içerisine yok olmasını sağlar.

·        Metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Yağ yakımını artırıcı özelliği vardır. Bu sebeple de düzenli bir şekilde tüketildiğin de zayıflamaya yardımcı olur.

·        Cildi nemlendirici özelliği vardır

·        İçerisinde lutenin vardır ve bu göz için çok önemlidir. Göz sağlığına iyi gelir ve göz rahatsızlıklarına yakalanma ihtimalini en aza indirir.

·       Böbreklerde meydana gelen taş ve kum gibi problemleri ortadan kaldırır

·       Yemeklere katılığında yemeklerin lezzetli olmasını sağlar. Özellikle yeni tatlara açık olan ve farklı yemek çeşitlerini seven kişiler tarafından kullanılmasını öneriyoruz.

Avokado  yağı nelere iyi gelir?

Avokado yağı nelere iyi gelir konusunda araştırma yapanlardan mısınız? Avokado yağı tam bir mucizedir. Ülkemizde genelde yemeklerin içerisine eklenerek kullanılır. Doğal olması sebebi ile tercih edilir.

Düzenli bir şekilde tüketildiğinde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini sağlar. Hastalıklara yakalanma ihtimalini düşürür. Vücutta vitamin eksikliği var ise, vitamin eksikliğini giderir.  Sindirim sistemi problemlerine çok iyi gelir. Özellikle kabızlık şikâyeti olan kişiler tarafından kullanıldığında çok etkilidir. Kolesterolü düşürerek kolesterolün normal seviyeye gelmesini sağlar. 

İçerisinde bulunan magnezyum sebebi ile vücutta bulunan ağrılara iyi gelir ve kısa zamanda ağrıları giderir. Saçlarda oluşan dökülme ve kepeklenme gibi problemleri ortadan kaldırır. Saçları besler ve parlak bir görüntüye sahip olmasını sağlar. 

Ciltte bulunan sivilcelerin yok olmasını sağlar. Egzama ve sedef gibi rahatsızlığı olan kişiler tarafından kullanılır ise egzamanın sebep olduğu kaşıntı ve kuruluğu giderilir. Kış mevsiminde cilt çok fazla çatlar. Kışın kullanılır ise çatlamaları giderir.

Metabolizmanın çalışmasını sağlar ve yağ yakımının artış göstermesine sebep olur. Bu sebeple zayıflamak isteyen kişiler tarafından kullanılır ise sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olur.  lekelerin rengini açarak zamanla lekeleri giderir. Yemeklerin lezzetli olmasını ve tadının güzel olmasına sebep olur

Avokado yağının içindeki vitaminler

 Avokado yağı vitamin ve mineraller bakımından oldukça güçlüdür. İçerisinde a vitamini, b1 vitamini, b2 vitamini, b5 vitamini ve e vitamini bulunmaktadır. İçerisinde bulunan bol vitamin sebebi ile mutlaka düzenli ve ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir.

Avokado yağının kalorisi

Avokado yağı besin değeri açısından zengin bir yağ çeşididir.  1 porsiyon avokado da 51 kalori mevcuttur. İşte 100 gram avokado yağında bulunan vitamin ve mineraller aşağıdaki gibidir

  • Kalori: 143 kcal
  • Karbonhidrat: 4,4 g
  • Lif: 9,7 g
  • Protein: 0,6 g
  • Yağ: 11,5 g
  • A vitamini: 12,0 ıu
  • C vitamini: 5,5 mg
  • Potasyum: 370,0 mg
  • Kalsiyum: 10,0 mg
  • Demir: 0,1 mg

Avokado yağının zararları

Avokado yağı ölçülü kullanılır ise zararları yoktur. Fakat fazla kullanılması zararlarını ortaya çıkartabilir. Eğer cildinize uygulayacak iseniz öncelikle vücudunuzun bir kısmına az miktarda sürün ve herhangi bir tepki meydana gelmez ise daha sonra istediğiniz bölgeye sürebilirsiniz.

Eğer kızartma, döküntü, kuruma gibi bir problem ile karşılaşırsanız avokadom yağını kullanmayı bırakabilirsiniz. Avokado yağı alerji yapar ise hemen bir sağlık kuruluşuna gitmeniz önerilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap