İncir Nasıl Saklanır? İncirin Faydaları ve İyi Geldiği Rahatsızlıklar

İncir, sindirim sistemine iyi gelir. Düzenli tüketimi insan vücuduna fayda sağlar. Şekerli olduğu için aşırı tüketimin zararları olabilir.

İncir

İncir, anavatanı Akdeniz bölgesi olan bir ağacın meyvesidir. Büyük küçük genellikle herkesin çok sevdiği oldukça lezzetli bir meyve olan incir, taze olarak tüketilebileceği gibi kurutularak da çok severek tüketilmektedir. Halk arasında yemiş ve ballıdarı gibi farklı isimlerle anılan incir ağacı 5-10 metre boyunda parçalı yapraklı bir ağaçtır.

İncir meyvesi ülkemizde genellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bir meyvedir. Hangi incir iyi? Sorusu hemen akıllara gelen bir sorudur. Beyaz incir lezzet ve içerik bakımından ciddi anlamda özellikleri olan bir meyvedir.

İncir taze olduğunda meyve niyetine tüketilirken kurutulmuş incir ise kuruyemiş olarak çok sevilerek tüketilmektedir.

İncir Nasıl Saklanır?

Ülkemizde bol miktarda üretilen ve çok kıymetli bir meyve olan incir pek çok şekilde kullanılmaktadır. İncir nasıl saklanır? Sorusuna verilecek cevaplar aslında incirin saklanma usullerinin yanında bir anlamda incirin ne şekilde tüketilebileceği konusu ile ilgilidir.

Olgunlaşmamış, ham incirden yapılan incir reçeli en bilinen incir saklama yöntemleri arasında yer almaktadır.

Özellikle içinde bulunduğumuz salgın hastalık covid-19’a karşı bağışıklık sistemimizi doğal yollarla kuvvetlendirmemizin gerekliliği tartışılmazdır. Ülkemizde her türlü sebze ve meyvenin bol miktarda yetiştirilmesi bizim en büyük şansımızdır.

İncir kurutma yöntemi sayesinde incirin hem daha uzun ömürlü olması sağlanmış olacak hem de kurutulmuş incirin bağışıklık sistemi üzerindeki kuvvetlendirici özelliğinden faydalanmak mümkün olacaktır. İncir normal şartlarda rutubetsiz ve kuru ortamlarda saklanmalıdır.

İncir reçeli buzdolabında saklanmakla ömrü uzatılabilir. Kurutulmuş incirin uzun ömürlü olmasını istiyorsak eğer buzdolabında saklama olanağı varsa buzdolabında saklamalıyız. Buzdolabında saklama olanağı yoksa serin ve kuru yerlerde saklamaya özen göstermeliyiz.

İncir Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Ülkemizde bol miktarda üretilmekte olan incirlerin kaliteleri tartışılmazdır. Birçok şekilde tüketilebilen incirlerin her hali çok şifalı ve son derece lezzetlidir. İncir hangi yemeklerde kullanılır? Son zamanlarda oldukça fazla merak edilir hale gelmiştir.

Özellikle aşure başta olmak üzere sütlü tatlılarda kullanımı oldukça yaygındır. Kuru incirle yapılan incir kurabiyesi, sütle yapılan incirli muhallebi ve meyve olarak tüketilen yaş incir. Sanırız çeşit ve lezzette sınır yok.

İncirin Faydaları Nelerdir?

Ülkemiz sebze ve meyve yetiştiriciliği konusunda cennettir. Bin bir derde deva olacak şekilde meyvelerle dolu olan ülkemizde incir gibi her derde ilaç nitelemesine son derece yakışan bir meyvenin varlığı ise büyük şanstır. Her gün belli sayıda incir tüketiminin sağlık üzerinde çok büyük olumlu etkileri olduğu bilinen bir gerçektir. İncirin faydaları ise şunlardır:

·       Ağacının sütü sivilce ve siğil tedavisinde kullanılmaktadır.

·       Bağırsakları yumuşatarak kabızlığı giderir.

·       Basur tedavisinde kullanılır.

·       Bağışıklık sistemini kuvvetlendirme özelliği vardır.

·       Bronşit ve öksürüğe iyi gelir.

·       İncir çekirdeğinde bulunan bir madde kanserle mücadelede yararlıdır.

İncirin faydaları bu kadarla da sınırlı değildir. Bağışıklık sistemi kuvvetlendirme özelliği de olan incir meyvesi ve kuruyemişi günlük olarak düzenli tüketilmelidir.

İncir Nelere İyi Gelir?

İncirin sadece meyvesi değil yaprağı da şifa deposudur. İncir yaprağı kaynatılarak içildiğinde varise iyi gelmektedir. İncir yaprağının faydası bu kadar da değildir. İncir yaprağının faydalarını şöyle sayabiliriz:

·       Kalp hastalıklarına iyi gelir.

·       Bağırsakları çalıştırır.

·       Antibiyotik özelliği vardır.

·       Kanser hücrelerini önler.

·       Kan şekerini düzenler.

·       Kemik yapısını kuvvetlendirir.

İncir, ağacının sütünden yaş meyvesine, yaprağından kurusuna içerdiği şifalı maddeler ve vitaminleri ile ülkemizde yetiştirilen adeta mucize bir meyvedir.

İncirin İçindeki Vitaminler

İncir içerdiği vitaminlerle de vücudumuz üzerinde olumlu birçok etkiye sahiptir. İncirin içeriğindeki vitaminler, E, C, A ve B grubu vitaminler içermektedir. Bu vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve demir mineralleri içermektedir.

incirin içindeki vitaminlerden faydalanabilmek için günlük olarak belirli bir miktarda düzenli tüketmek gerekmektedir.

İncirin Kalorisi

tam bir enerji deposu olan incir meyvesi ve kuruyemişi oldukça yüksek 1 kalori içermektedir. İncirin 100 gramında 74 kalori bulunmaktadır. Şeker içeriği çok fazla olan incir tüketirken ölçüyü elden bırakmamak gerekmektedir.

İncirin Zararları

Düzenli tüketildiğinde birçok faydası görülmekte olan incir fazla tüketildiğinde ise istenmeyen etkiler vermektedir.

Özellikle kilo problemi olanların dikkatli tüketilmesi gerektiği bilinen bir gerçektir. Her zaman söylediğimiz gibi her türlü yiyeceğin gereğinden fazlasını mutlaka zarar verecektir. Miktarı ayarlamak ise tamamı ile bizim elimizdedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap