.
.

Hint İnciri Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Faydaları ve Yemekte Kullanımı

Hint inciri cilde iyi gelir. Yemeklerde ise genelde reçel yapımında kullanılır. Aşırı tüketim olmadığı müddetçe faydaları vardır, çoğu ise zararlı olabilir.

.
.

Hint İnciri

İlk defa yetişmesi için ülkemizde olmayan bu tohum yurtdışından ithal edilmiştir. Daha sonraları ise sıcak iklimleri sevdiğinden dolayı Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yetişmektedir. Hint inciri ülkemizde birçok isimle anılmaktadır. Bunlardan birkaçı ise dikenli incir ya da frenk inciri olmaktadır.

Hint inciri nerede yetişir diye baktığımızda da daha çok Kuzey Amerika’da görülse de ülkemizde de Antalya, Mersin ve Adana’da da bolca görülmektedir. Bunun nedeni de sıcak iklimlere sahip olduklarındandır.

Son yıllarda da tüketimi oldukça fazla görülmektedir. Ayrıca şifa deposu olarak görülmektedir. Bu nedenle yetiştirilen bölgelerden birçok sipariş verildiği görülmektedir. Hint inciri meyvesi her bir hastalık için şifa vaat etmektedir.

Hint inciri Nasıl Saklanır?

Hint inciri nasıl saklanır diye genelde duyulan sorulardan olmaktadır. Bunun nedeni de fazlasıyla alan kişilerin bunu nasıl muhafaza edeceklerini bilmemelerinden kaynaklanmaktadır. Eğer hemen bir tüketim sağlanmayacaksa iyice temizlenen Hint inciri güzelce soyularak buz dolabında ya da derin dondurucuda saklanabilmektedir.

.

Derin dondurucuda uzun zaman saklamak için mutlaka iyi bir şekilde temizlenmiş olması gerekmektedir. Temizleme işlemi için de ilk defa yapacaksanız, dikenlerin zarar vermemesi için bir bilenden yardım almakta fayda vardır.

Hint inciri Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Her ne kadar yemeklerde kullanımı görülmese de mutfaklarda sıkça kullanıldığı bilinmektedir. Hint inciri yemeklerde nasıl kullanılır sorusundan ziyade, Hint inciri nasıl yenir sorusunun sorulması daha mantıklı bir soru olacaktır. Çünkü genelde meyve olarak tüketimi görülmektedir.

Meyve olarak tüketmek istemeyenlerin de suyunu sıkarak, Hint inciri suyu tükettikleri görülmektedir. Meyvesi kadar suyu da faydalıdır. Fakat bunların dışında reçel yapımında kullanıldığı da görülmüştür. Birçok şekli ile kullanımı olsa da en yaygın olarak bunlar sayılmaktadır.

Hint İncirinin Faydaları Nelerdir?

Hint incirinin faydaları saymakla bitmez cinstendir. Vücut direncinin artmasından bağışıklık sistemine kadar birçok sistem üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Vücuda enerji vererek birçok alanda da vücut direncini arttırdığı bilinenler arasındadır.

İçinde bulunan yüksek oranda ki C vitamini sayesinde vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.

Soğuk havalarda birçok insanın şikayetçi olduğu grip ve nezle ile ilgili olacak olan hastalıklarda tüketilmesi vücudu bu hastalıklardan kurtarmaktadır. İyileşme süresini kısaltarak bir an önce ayaklanmanızı sağlamaktadır.

.

Özellikle son yıllarda ortaya çıkan depresyon ve halsizlik olgularını ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Vücuda sağladığı enerji ile birlikte ortaya çıkacak olan bu tarz halsizliklerden kurtulmuş olacaksınız.

Yemek sonraları oluşan ve hazımsızlığa yol açan problemlerden kurtulmanızı sağlayacaktır. Mide de oluşacak olan problemler üzerinde olumlu etkileri mevcuttur. Böylelikle yaşanan problemler ortadan kalkacaktır.

İçeriğinde bulunan potasyum düşünüldüğünde özellikle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağladığı bilinmektedir. Aynı zamanda oluşmuş böyle bir hastalık mevcutsa rahatsızlıkların azalmasına ve zamanla ortadan kalkmasına neden olmaktadır.

Yaşlanma karşıtı olduğu verilen bilgiler arasındadır. Bu nedenle ortaya çıkan ve yaşlılığa bağlı kırışıklıkların azalmasını önlemektedir. Bunu da içinde bulunan ve hücrelerin yenilenmesini sağlayan vitaminler ile yapmaktadır.

Kolesterol ile ilgili problemleri olan kişilerin tüketmesi de önerilmektedir. Dengelediği ve buna bağlı şikayetlerin ortadan kalktığı belirtilmiştir.

Aynı zamandan Hint inciri yaprağı kaynatıldığı zaman ortaya çıkan jelimsi yapıdaki madde cilde maske olarak uygulandığında iyi bir cilt bakım ürünü olarak bilinmektedir.

Uzun süreli olarak kullanılması hatta düzenli bir şekilde tüketilmesi cilt sağlığı alanında olumlu etkiler sağlamaktadır. Cildin parlaklığının artmasını sağlamakta ve ışıltılı bir görünüm almasını sağlamaktadır.

.

İçinde bulunan lifler sayesinde de midede tokluk hissinin duyulmasını sağlamaktadır. Uzun süre tokluk hissi vermektedir.

Hintinciri Nelere İyi Gelir?

Özellikle Hint inciri neye iyi gelir diye bakıldığında cilt üzerindeki etkileri yabana atılmayacak cinsten olmaktadır. Bunun nedeni iyi bir antioksidan olması ve bu konuda yapraklarının da kaynatılması ile ortaya çıkacak olan jelimsi yapının da kullanılması ile olmaktadır.

Ayrıca en çok şikayet edilen ve kolesterol ile ilgili hastalıkların ortaya çıkması ile vücut dengesinin bozulmasını engellemektedir. Bu da kötü kolesterolün ortadan kalkmasını sağlamaktadır.

Sağladığı lifli içerik sayesinde en çok merak edilenler arasında yer alan sorulardan bir tanesi de Hint inciri zayıflatır mı şeklindeki sorudur. Bunun cevabı evet olarak bilinmektedir. Midede uzun süreli tokluk hissi sağladığından dolayı zayıflamak isteyenlere önerilen bir meyvedir.

Hint İncirinin İçindeki Vitaminler Nelerdir?

Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve cilde sağladığı faydalar göz önüne alınırsa Hint incirinin içindeki vitaminler arasında en çok dikkat çekeni içerdiği bol C vitaminidir. Bunun yanı sıra vücuda direnç sağlayan B1 ve B2 vitamini de bulunmaktadır.

Mineral içeren yapısı sayesinde de içeriğinde kalsiyum ve potasyum da bulunmaktadır. Bunların yanı sıra magnezyum ve fosfor açısından da zengindir. Bu da vücut için ne kadar önemli içeriklere sahip olduğunu ortaya çıkarmaktadır.

Hint İncirinin Kalorisi

.

Hint incirinin kalorisi oldukça düşüktür. Tanesi yaklaşık olarak 45-60 Kalori olarak hesaplanmaktadır. Bir adet Hint inciri yaklaşık olarak 100-120 gram arası gelmektedir. Bu nedenle de tane olarak kalori hesaplanabilmektedir.

Hint İncirinin Zararları Nelerdir?

Her şeyin fazlası zararlı olduğu düşüncesi ile birlikte düşünüldüğünde Hint incirinin zararları ortaya çıkmaktadır. Fala tüketilmesi durumunda içinde bulunan küçük çekirdeklerin vücuttan atılması zorlaşmaktadır. Günde en fazla 1 adet tüketilmesi önerilmektedir. 5 adetin üzerinde yenmesi zararlı olarak belirtilmektedir.  Bu nedenle de tavsiye edilmemektedir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap