Zencefil Nedir? Zencefilli Su ile Zayıflamak Mümkün müdür?

Zencefil her derde deva olduğu gibi kilo verme aşamsında da zencefil suyu fayda sağlamaktadır. Vücuda olan olumlu ve olumsuz etkileri dikkate alınmalıdır.

Zencefil Nedir?

Zencefil, 1-2 metre uzunluğuna ulaşabilen, çok yıllık bir bitkidir. Ülkemizde yetişmeyen zencefilin gövdesi, boruyu anımsatır.

Yapraklı kısımlar 1-2 metre boyunda olabilirken, çiçek kısmını taşıyan bölüm en fazla 20 cm boyutlarındadır. Çiçek kısmı 4-6 cm büyüklüğünde olup, kozalağa benzer bir görünüme sahiptir. Kökleri birbirine bağlı yassı, boynuz şeklindedir ve büyümeyi bu kökler ile sağlar.

Zencefilli Su ile Kilo Verme

Zencefil, diyet sırasında üst seviyelerde etki gösteren bir bitkidir. Sindirime yardımcı olur ve yağ yakımını hızlandırır. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Bunun için yapmanız gereken zencefilli su tüketmek.

Diyet beraberinde düzenli olarak tüketeceğiniz zencefilli su, diyetinizden çok daha kısa sürede etkili sonuç almanızı sağlar. Kilo vermek konusunda özellikle kadınların en büyük yardımcısıdır.

Zencefilli su ile kilo verme, tek başına etki gösteren bir yöntem değildir. Kesinlikle diyet ve sporla desteklenmelidir. Düzenli bir beslenme planı ve spor programı ile birlikte, zencefilli su ile kilo verme ihtimaliniz çok yüksektir.

Bunun için; ince ince dilimlediğiniz zencefil kökünü sıcak suyun içine atın. Çay gibi demlenmesini bekleyin. Gün içerisinde her yemekten yarım saat önce eşit miktarlarda için. Bu tüketim şekli, kısa zamanda kilo vermek için oldukça etkili bir yöntemdir.

Zencefil Suyunun Etkileri

Zencefilin faydaları, saymakla bitmiyor. Kiminin evinden eksik etmediği, kiminin kokusu ve görüntüsü itibariyle pek hoşlanmadığı zencefil, basit bir ağrıdan hamileliğin getirdiği mide bulantılarına kadar birçok derde deva oluyor.

Zencefilli suyun etkileri incelenirken, öncelikli etkiyi gösterdiği sindirim sistemi ve mide konusu ele alınmalıdır. Sindirim sistemine faydaları, aynı zamanda kilo vermenizi de sağlayan etkilerdir.

Zencefil, hazımsızlık ve mide şişkinliği şikayetlerine birebir çözümdür. Mide bulantılarına karşı koruyucudur. İshal ve kabız gibi bağırsak düzensizliklerini ortadan kaldırır. Ülser ve reflü üzerinde etkileri olduğunu kanıtlayan bilimsel çalışmalar mevcuttur.

Kilo vermek konusundaki etkilerinden biri olarak, vücut ısısını yükselterek vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Hamilelik veya kemoterapi kaynaklı mide bulantılarına ve kusmaya iyi gelir. Zencefilin kalbe ve solunum yoluna da faydaları vardır. Düzenli kullanımda, inme ve kalp krizi gibi tehlikeli durumların gerçekleşme ihtimalini en aza indirger. Kolesterolü düşüren etkisi vardır.

Zencefilden elde edilen yağın, nefes darlığına iyi geldiği tespit edilmiştir. Zencefilli su ya da çaylar yapılarak tüketilebilen zencefil, enfeksiyonlara karşı da etkilidir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı direnç kazandırır. Vücudun çeşitli yerlerinde kendini gösterebilen mantar sorununa da olumlu etkisi vardır.

Gıda zehirlenmesi veya midede oluşan enfeksiyonlara karşı etkilidir. Bütün bunların dışında, ağrı kesici özelliği de bulunan zencefil, sinir uçlarındaki hücreleri uyararak ağrıya direk müdahale eder.

Ağrıya sebep olan iltihaplanmaları geçirici özelliği de bulunur. Kadınların en zor dönemlerinden biri olan adet döneminde de adet sancıları için kesin çözüm olarak önerilir. Ağrı ve krampları kesmedeki etkisi çok büyüktür.

Zencefilin Muhtemel Yan Etkileri

Bu kadar faydası olan bir bitkinin, fazla tüketimi sonucunda elbette olumsuz dönüşleri olacaktır. Aşırı ve bilinçsiz tüketimi halinde, zencefilin yan etkileri olabilir.

Zencefilin kan sulandırıcı özelliği bulunur. Bu nedenle ameliyat veya operasyon öncesi tüketilmesi uygun değildir. 2 yaşının altındaki bebeklerde, vücuda ağır gelmesi sebebiyle ters etkiler verebilir. Bu yüzden mecbur kalındığı takdirde yetişkin dozunun üçte biri kadar verilmesi yeterli olacaktır.

Kendisinin kan sulandırıcı etkisi olduğu için, bu etkiyi yaratan başka ilaçlarla birlikte tüketilmemesi gerekir. Özellikle hamilelikte zencefil tüketimi konusunda çok dikkatli olunması gerekir. Gebelik kaynaklı yaşanan mide bulantılarına iyi geldiği doğrudur. Ancak fazla tüketimi, düşüğe sebep olabilir. Bu nedenle gerekliyse bile doktor kontrolünde tüketilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap