.
.

İğnesiz Mezoterapi Nedir, Nasıl Uygulanır? Yararları ve Zararları

İğnesiz Mezoterapi Nedir, Nasıl Uygulanır? Yararları ve Zararları Mezoterapinin birçok kullanım alanı vardır. Akne, egzama, saç dökülmesinde uygulanır ve iğnesiz bir yöntemdir. Faydaları olduğu gibi zararları da göz ardı edilmemelidir.

.

İğnesiz Mezoterapi Nedir?

.

İğnesiz mezoterapi tekniği vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimlerin cildin orta tabakasına tek tek veya genellikle mikroenjeksiyon yoluyla karışım halinde uygulandığı bir tekniktir. Hastaya ve isteklerine göre enjekte edilecek maddeyi seçilmektedir.

Mezoterapinin amacı ise saç dökülmesi, kas yırtılması, bronşit, akne, egzama, tendon iltihabı, kozmetik müdahale, kilo verme, erken yaşlanma belirtileri, vücut şekillendirme ve lokalizasyon gibi birçok soruna uygundur. Estetik uygulamalarda kullanılan bu yöntem sağlık alanında da özellikle kanser tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır.

İğneli mezoterapi kullanılmasına rağmen iğne mezoterapisi sırasında morluk ve kanama oluşması nedeniyle iğnesiz mezoterapi başladı. İğnesiz mezoterapi “mezostar” adı verilen elektroporasyon ile çalışır ve içine yerleştirilen özel bir şişe yardımı ile uygulanır.

Minimum dozda elektrik akımı ile ciltteki tüm gözenekler açılır ve ilaç bu gözeneklerden cilde doğru girer. Daha sonra cihaz kapatıldığında gözenekler orijinal durumuna dönerek kapanır. İçeriye giren sıvı kanda akarak kolajen ve elastin gibi yapısal birimleri uyararak etkili ve uzun süreli etkiler sağlamaktadır.

İğnesiz Mezoterapi Uygulanma Şekli Nedir?

İğnesiz Mezoterapi

Tek kutuplu düşük voltajlı akım mikrokanalları ve polarizasyon yardımı ile hazırlanan ilaç cilde ulaşarak hedef dokuya aktarılabilir. Güzellik sırrı iğnesiz mezoterapi ile karşılaştırıldığında daha düzgün bir dağılım elde edilir.

.

Öncelikle problem alanını analiz etmeli ve ihtiyaçlarını belirlemeli ve ardından bir uygulama planı geliştirmelisiniz. Cilt ve saç problemlerine bağlı olarak tedavi süresi 3 veya 5 kür olmakla birlikte süresi 30- 35 dakika civarındadır. Hassas cilt yapısına sahip kişiler kesinlikle iğnesiz Mezoterapiyi tercih etmelidir.

Mezoterapi haftada bir, cilt bakımı seansları ayda bir uygulanabilir. Genellikle güzellik sırrı iğnesiz mezoterapi kapsamında uygulama alanı 15-20 saat su ile temas ettirilmemelidir.  Makyaj ve şampuan uygulamadan en az 6 saat sonra yapılmalıdır.

İğnesiz Mezoterapinin Yararları ve Zararları Nelerdir?

İğnesiz Mezoterapi

Kullanımdan sonra kanamayacak, morarmayacak, ciltte çizik bırakmayacaktır. Bu nedenlerle hassas cilde sahip kişiler iğnesiz mezoterapiyi rahatlıkla uygulayabilirler.

İğnesiz mezoterapi, ilacı cilt altına eşit şekilde dağıtarak etkisini artırabilir. Etkisi ilk görüşmeden görülebilir. Donuk cilde, lekelere ve ince çizgilere sahip kişiler için geçici bir etki yaratmaz, kollajen üretimini uyararak hızlı etkili çözüm ve parlak bir cilt sağlar.

Güçlü yaşlanma geciktirici tedaviler uygulayarak yüzdeki kırışıklıkları ve ince çizgileri ortadan kaldırabildiği gözlemlenmiştir. Tüm bunların dışında saç dökülmesinde de oldukça etkilidir.

İğnesiz mezoterapi çok düşük dozda ilaçlar kullanıldığı için alerjiler çok nadirdir. Ancak hekim, hastaya alerjisi olup olmadığını sormalı ve tedavi öncesinde gerekli önlemleri almalıdır.

.

Güzellik sırrı iğnesiz mezoterapi, tedaviden dakikalar veya saatler sonra, alerjik hastalıklar böcek ısırığı yanıkları, şişlikler, kızarıklıklar ve kaşıntılı kırmızı lekeler şeklinde kendini gösterir. Bu şikayetler kendiliğinden giderilebileceği gibi anti alerjik ilaçlarla da giderilebilir.

İğnesiz Mezoterapinin Cilt Yenileme Özelliği Nedir?

İğnesiz Mezoterapi

İğnesiz Mezoterapinin uygulamasında fraksiyonel veya aralıklı mikro iğneli matriks kullanılarak deri altına enerji sağlanır. Bu nedenle cilt kollajen yenileme, elastin ve hyaluronik asit üretimi uyarılır, bu da zamanla azalır.

Sonuç olarak daha sıkı gözenekler ve azaltılmış ince kırışıklıklar ile parlak ve canlı bir cilt elde edilir. İğnesiz Mezoterapinin etkili olduğu bir diğer alan ise akne tedavisinin gecikmesi, sivilce izlerinin oluşması ve cilt kollajen yenileme yöntemidir.

Yara izinin kökündeki hasarlı kolajen demetlerini yeniden düzenleyerek akne çukurlarının görünümü iyileştirilebilir. İğnesiz Mezoterapinin birçok kullanım alanı vardır.

Bunlar arasında, cerrahi izler kilo alımı ve kilo kaybından kaynaklanan cilt çatlaklarını tedavi etmek, ince kırışıklıkları azaltmak, cilt dayanıklılığını artırmak ve çene ve boyunda olağanüstü sıkılaştırma ve cilt kollajen yenileme etkilerine sahip olmak için kullanılmaktadır.

İğnesiz Mezoterapinin Cilt Gençleştirme ve Tonlama Özelliği Nedir?

.

İğnesiz mezoterapi ile cildi gençleştirmenin yanı sıra cilt tonlama yaparak yumuşatmak ve kırışıklıkları gidermek için cilt tonlama ve cilt altı dokuyu uyarmanın yanı sıra ciltte nem kaybı, cilt lekeleri gibi birçok uygulama ve cilt gençleştirme gibi tedavileri birleştirmenizi de önerilmektedir.

Kişisel şikayetler doğrultusunda kullanılacak yöntemi ve cilt hassasiyetine göre kullanılacak yöntemi belirlenmelidir. Bu güzellik- Çin terapi yöntemi sayesinde gözenekler temizlendikten sonra cilde uygulanabilir ve kırışıklıkları önleme etkisinin arttığı gözlemlenmiştir.

Bunu özellikle iğne uygulamalarından korkan hastalar için etkili ve yeni bir yöntem olarak önerilmektedir. İğne mezoterapisinden farkı, daha kısa sürede uygulanabilmesi ve akupunktur gerektirmemesidir.

Cilt gençleştirme ve yenilenmesi için iğnesiz mezoterapi kullanılmasını önerilmemektedir, cihazın uyguladığı basınç sayesinde doğrudan cilt altına nüfuz edebilir. Yüz gençleştirme, kırışıklık azaltma, vücut sıkılaştırma, nem dengesi, saç bakımı için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Enjeksiyonlar kullanılmadığı için daha az yan etkisi bulunmaktadır. İğnesiz mezoterapide kullanılan mezo cilt soyma gibi başka cihazlar ve uygulamalar da bulunmaktadır.

Ancak araştırmalara göre bu yöntemler cilt tonlama ve cilt gençleştirme işleminde iğneli mezoterapi kadar başarılı değildir. İlaç ancak orta tabakaya iğne ile etkili bir şekilde verilebilir. İğnesiz mezoterapiyi bir seçenek olarak incelemek faydalıdır.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap