.
.

2020 Yılı Dünya Çapında En İyi Markalar Belirlendi

Forbes, uzun senelerdir okunan bir dergidir. Her sene en iyi markalar incelenir ve buna göre sıralanır. 2020 senesinin popüler markaları da belli oldu.

.
.

 Ünlü dergi şirketi olan Forbes tamı tamına yüzyıllardır okunuyor. Forbes dergisi iş odaklı çalışmalar aynı zamanda sanayi alanında yer alan gelişmelerle ilgili makaleleri okuyucuyla paylaşıyor.

Forbes dergi içeriğinde dünyanın en değerli şirketleri ve bu şirketlerin yaptıkları başarılı çalışmalar yer alıyor. Forbes grup ta dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alıyor. Ünlü iş odaklı dergi olan Forbes 2022 yılı dünya genelinde en değerli 100 markayı açıklayarak dikkat çekti.

Derginin kasım ayı içeriğinde dünyanın en iyi şirketleri sıralaması liste şeklinde okuyucuya sunuldu. Forbes dergisi ve dünyanın en değerli markaları ile ilgili haberleri yazımız içeriğinde inceleyebilir, değerlendirme yapabilirsiniz.

Dünyanın En Değerli Yüz Markası Açıklandı

Popüler iş sektörü dergisi olarak bilinen Forbes 2022 senesinde dünyanın en değerli olan 100 markasını açıkladı. İş dünyası ve kişiler tarafından beklenen 100 önemli marka Forbes dergisinin son sayısında paylaşıldı.

Liste halinde yayınlanan panelde Forbes 2022 başlığı altında 2022 yılında en çok değer kaybeden ve en çok değer kazanan popüler şirketler açıklandı. Tam olarak yüz markanın gelir ve gider pusulası Forbes 2022 adı altında açıklanmış oldu. Dünya genelinde dikkat çeken en değerli yüz marka dergi tarafından paylaşıldı.

Forbes Yüzyıla Dayanan Bir Geçmişe Sahip

.

Ünlü iş haberleri dergisi Forbes yüzyıla dayanan bir geçmişle biliniyor. Derginin son sayısında ise sanayi sektörlerinin ve kişilerin merak ettikleri dünyanın en değerli 100 markası açıklandı.

Listede en çok dikkat çeken detay ise değerini en fazla arttıran şirketler oldu. Ünlü İngiliz dergisi Forbes sunmuş olduğu bu listede değerini en fazla artıran şirketler arasında ilk sırada ünlü cihaz markası Apple yer aldı.

Apple markası oldukça popüler bir marka olması sebebi ile değerini en fazla arttıran şirketler arasında ki liderliğini korudu. Popülaritesini yapmış olduğu bu marka listesi ile devam ettiren Forbes dergisi yüzyılı aşan bir süredir takip ediliyor. 

Teknoloji Şirketleri Dikkat Çekmeyi Başardı

Ünlü dergi Forbes tarafından belirlenen listede teknoloji şirketlerinin yaptığı faaliyetler dikkat çekmeyi başardı. 2022 dünyanın en değerli 100 markası adı altında listelenen bölümde ünlü teknoloji şirketlerinin başı çektiği dikkatlerden kaçmadı. Ancak listede dikkat çeken diğer detaylar arasında teknoloji devi olan şirketlerin bir takım iniş ve çıkışlar yaşadığı gözlerden kaçmadı.

Forbes tarafından 2022 dünyanın en değerli 100 markası konusunu içeren başlıkta yer alan teknoloji şirketlerinin geçen yıllarda da aynı konuları yaşadığı söyleniyor. 2022 dünyanın en değerli 100 markası listesini inceleyen okuyucular yaşanan iniş ve çıkışları ülkelerin ekonomisine bağladılar. Bu durum tartışmalara sebep olan bir durum olarak ta değerlendirilebilir.

Listeye Yeni Gelenler Liste Dışı Kalanlar

Forbes dergisi tarafından açıklanan 2022 yılı dünya genelinde en değerli markalar listesinde yeni katılan şirketlerin olduğu gibi liste dışı kalan birçok markanın da olmadığı fark ediliyor.

.

Birçok şirketin önceki yıllarda ki başarısını devam ettirdiği bazı şirketlerinde önemli gelgitler yaşadığı dikkatlerden kaçmıyor. Ancak önceki yıllarda 100 marka listesinde yer alan çok sayıda şirketin bu listede yer almadığı da diğer detaylar arasında yer alıyor. 2022 dünyanın en değerli şirket listesine yeni gelen şirketler de yer alıyor. 

Listede İlk 5 Sıra Teknoloji Devlerinden Oluşuyor

Forbes tarafından düzenlenen bu 100 marka tüm kişiler tarafından merak içerisinde bekleniyordu. Derginin son sayısında yayınlanan dünya genelinde en değerli olan 100 marka listesinde ilk beş sırada ünlü teknoloji şirketlerinin yer aldığı görülüyor.

Genel olarak bakıldığında dünya genelinde en çok değer kazanan branşların teknoloji olduğu gözlemleniyor. Ünlü cihaz markaları arasında yer alan Apple, ünlü arama motoru olan Google, Microsoft, Amazon ve sosyal medya platformu olan Facebook geçen seneki listenin ilk beşinde yer alıyordu.

2022 yılında da liste bu şekildeydi. Ancak facebook uygulaması bu sene ciddi bir oranda düşüş yaşadı. Listede ilk dört sırada yer alan şirketler liderliğini devam ettirirken facebook uygulaması 2022 yılında da düşüşe geçti.

Marka Bilinirliğini Yükselten Şirketler

Forbes dergisi tarafından yayınlanan listede marka bilinirliğini yükselten şirketler dikkatlerden kaçmadı. Forbes dergisine göre 2022 yılı dünya genelinde değer kazanan şirketler arasında ünlü dizi ve film şirketi Netflix atağa geçerek dikkat çekti.

.

Forbes tarafından yapılan analizler ve veriler sonucunda ünlü dizi ve film yapımcı şirketi olan Netflix bu sene yüzde 79’luk bir artış yaşadı. Değerini en fazla yükselten şirketler arasında Netflix birinci sırada yer aldı. Netflix şirketini takip eden ikinci şirket ise Chanel isimli şirket oldu.

Chanel bu sene yüzde 42 lik bir artış yaşayarak değerini en fazla yükselten ikinci şirket olarak listede ki yerini aldı. Amazon, Microsoft ve pay pal şirketleri dünyanın en değerli şirketleri arasına girmeyi başardılar. Amazon yüzde 40, Microsoft yüzde 30, pay pal ise yüzde 24’lük artış yaşayan şirketler oldu. 

En Değerli 100 Marka Belirlendi

Ünlü dergi şirketi Forbes tarafından dünya genelinde en değerli olan ve talep gören 100 marka belirlendi. Apple markasının ilk sırada yer aldığı listede değer kaybeden şirketler de sıralandı. Popüler sosyal medya platformları arasında yer alan facebook uygulamasının değer kaybetmesi dikkatlerden kaçmadı.

Teknoloji devlerinin ilk beş sırada yer aldığı listede Apple’ın ilk sırada yer aldığı görüldü. En fazla düşüş yaşayan şirketler arasında ilk sırada yer alan facebook uygulamasını, Wells Fargo takip etti. Wells Fargo şirketi yüzde 16’lık bir düşüş yaşadı. 2022 dünyanın değer kaybeden şirketleri arasında Mercedes Benz yer aldı. 

En Önemli 100 Marka

Forbes tarafından açıklanan 100 en iyi marka listesi içeriğinde en büyük artışlar arasında 5 yirmi beşinci sıradan 18. sıraya geçiş yapan Visa markası, bununla birlikte de listede 65. sıradan 51. sıraya atlayan ünlü spor giyim markası olan Adidas takip etti.

Ünlü dizi ve film yapımcı şirketi olan Netflix listede 38. sıradan 26. sıraya geçiş yaparak dikkat çekmeyi başardı. Listeye yeni katılan markalar arasında Nİntendo ilk sırada yer alırken, Hennessy, gıda markası olan Burger King ve AXA diğer markaları takip etti. Forbes dergisi tarafından listelenen  2022 100 değerli marka için derginin son sayısını inceleyebilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap