Karbonat, Yoğurt ve Mısır İle Cilt Bakımı

Karbonat, Yoğurt ve Mısır İle Cilt Bakımı Karbonat, yoğurt ve mısır unu doğal besinler arasında yer alarak özellikleri sayesinde birçok kür için ana madde olar..

Karbonat, yoğurt ve mısır unu doğal besinler arasında yer alarak özellikleri sayesinde birçok kür için ana madde olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyla karbonatın cilt bakımındaki yerini ayrı tutmakta fayda görüyoruz. Genellikle cilt lekeleri başta olmak üzere birçok dermatolojik rahatsızlıkta bu gibi ürünler kullanılabiliyor. Karbonat maskesi olarak bilinen ve içerisine yoğurt ilave edilerek üretilen maskenin cilt rengini açtığı biliniyor.

Buna ek olarak ise mısır unu gibi cilt bakımı için ayrı öneme sahip bir karışımdan bahsedeceğiz. İki ayrı kürle cilt bakımını doğal yollardan yapmak için ciddi bir kaynağa ulaşacaksınız. Kozmetik ürünlerin cilt sağlığınıza kattığı değerlerin yanı sıra kimyasal içerikleriyle zararlı olabileceği halen daha tartışılıyor. Dolayısıyla karbonat ve yoğurt maskesi bu aşamada doğal olarak bakım yapmanızı sağlıyor.

Dilerseniz etkilerine bağlı olarak karbonat ile mısır unu karışımdan elde edeceğiniz maskeyi tercih edebilirsiniz. En güzel yanıysa evde bulunan malzemeleri değerlendirerek cildiniz için mükemmel sonuçlar alabilmektir.

Karbonat, Yoğurt ve Mısır Unu Maskeleri Ne İçin Kullanılır?

Öncelikle birçok kozmetik ürünle aynı etkileri almanızı sağlayan bu doğal maskelerin tamamıyla organik ürünlerden yapılması avantaj sağlar. Cildinize bir zarar ya da yan etki göstermeksizin cilt sorunları için iyileştirici etkilere sahiptir.

Siyah Nokta, Sivilce ve Aknelere Karşı

Cildimizde siyah nokta oluşumlarının ardından uzun süre bakımsızlığın getirdiği sivilce ve akne oluşumu rahatsız edici boyutlara gelebilir. Karbonat bu aşamada sık kullanılır. Ancak bunun haricinde de ekstra bileşenlerle doğal kürler yapılabilmektedir.

Cildi Canlandırır

Cildimiz gözenekleri vasıtasıyla sürekli olarak yenilenmektedir. Fakat gözenekler tıkandığında alt tabakadaki yağlar siyah noktaların oluşumunu hızlandırır. Cildin ölü kısmından kurtulmanızı sağlamak için kullanılabilir.

Cilt Lekeleri

Cilt lekesi nedenleri arasında güneş ışınları, çevresel faktörler ya da kullanılan kozmetik ürünler önemli rol oynar. Haliyle her ne sebeple olursa olsun cildinizdeki lekeleri bu şekilde giderebilirsiniz.

Çil

Yüz çilleri aslında birçok kişiye orijinal bir hava katar. Yine de çillerden kurtulmak isteyen çok fazla insan olduğu biliniyor. Çil tedavisinde karbonatın rolü oldukça önemlidir. Zira cilt rengini açmak için daha iyi bir doğal alternatif bulamazsınız.

Karbonat ve Yoğurt Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Karbonat ve yoğurt maskesi tarifi için evinizde muhakkak olan malzemeleri kullanmanız yeterli olacaktır. Bu yönüyle uygun miktarlara cildi besleyen ve cildinize iyi gelen bakım ritüeli oluşturabilirsiniz. Ayrıca cilt lekeleri ve çiller gibi cildin pigment değerlerini değiştiren durumların tedavisinde sıkça tercih edilebilir. Dermatoloji uzmanlarının da yan etkisiz olması sebebiyle bu kürleri önerdiklerini biliyoruz.

Malzemeler

1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Yoğurt

Hazırlanışı

Hazırlık aşamasından önce yoğurdun doğal olması, hatta ev yoğurdu olması tavsiye edilir. Böylece koruyucu madde içermemesinden ötürü daha faydalı sonuçlar alınabilir. Hazırlanması son derece basit olan Yoğurt ve karbonat kürü yoğurdun yeterli büyüklükteki bir kaba konulmasıyla başlar. Ardından ise 1 çay kaşığı kadar karbonatı içerisine ilave ederek karıştırmamız gerekiyor.

Karıştırdıkça karbonat yoğurdun kabarmasını sağlayacaktır. Bu kabarıklık bir süre devam eder ve karışım adeta krema gibi görünür. Krema görünümünü alacak kıvama geldiğinde yoğurt ve karbonat maskesi hazır olmuş demektir.

Karbonat ve Yoğurt Maskesi Nasıl Uygulanır?

Karbonat ve yoğurt maskesi uygulamak için bazı sınırlamalar var. Buna dikkat ederek tüm cildinize uygulamanız mümkündür. Yüzünüzde dudağınıza temas etmemesi gereken bir maskedir. Aynı zamanda gözünüze değmemesine özen göstermelisiniz. Dolayısıyla dudak ve göz çevrenize asla yakın sürmemeniz işinizi garantiye alacaktır.

Normal ya da yağlı bir cilt tipine sahipseniz maskeyi uzun uygulamanız sorun olmaz. Fakat kuru cilde sahip olanların maske süresi 5 dakikayla sınırlıdır. Bu süreyi aştıktan sonra cildinize zarar verebilme ihtimali doğar. Sizin tercihinize bağlı olarak cilt lekelerine, sivilcelere ya da cildin çilli kısımlarına uygulayabilirsiniz. Kuru cilt yapısında sürenin sonunda ılık suyla yıkanarak maske çıkarılır. Hemen ardından soğuk suyla yüzünüzü yıkamanız ise hücrelerin yenilenmesi için bir şok etkisi yaratabilir.

Normal cilt tipine sahip olanlarda maske süresi 30 dakikaya kadar çıkarılabilir. Bu süre içerisinde kremşanti kıvamındaki Karbonat ve yoğurt maskesi kuruyacağından soyarak yüzden temizlenir. Aslında faydasını buradan alabilirsiniz. Özellikle siyah nokta, sivilce ve aknelerden arındırmak için en önemli yöntemdir.

Karbonat ve Mısır Unu Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Aslında karbonat ve mısır unu maskesi ek olarak yoğurt kapsamaktadır. Bir önceki maskenin mısır unu ilave edilerek yapılmasından oluşur.

Malzemeler

1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Mısır Unu
1 Yemek Kaşığı Yoğurt

Hazırlanışı

Önceliği yoğurda verip bir kabın içerisine döktükten sonra karbonat ve mısır ununu ölçülerine göre hazırlıyoruz.
İkisini de yoğurdun içerisine ekledikten sonra karıştırma işlemi için başlıyoruz. Karıştırdığımız süre boyunca yine bir kabarmaya şahit olacağımız için kabı ona göre ayarlamakta fayda var. Krema kıvamına ulaştığında maskemiz kullanılmaya hazır.

Karbonat ve Mısır Unut Maskesi Nasıl Uygulanır?

Karbonat, mısır unu ve yoğurt maskesini hazırladıktan sonra yüzümüze uygularken maksimum 5 dakika tutmamız gerektiğini unutmayalım. Bu süre içerisinde tüm siyah nokta ve ciltteki istenmeyen özellikler arınacaktır. Ardından ise şok yaratmak için önceliği ılık suyla maskeyi temizlemeye verin.

Maskeyi yüzünüzden tamamıyla temizledikten sonra yüzünüzdeki hücrelerin yenilenme sürecini hızlandırmak soğuk sudan geçer. Ilık suyun hemen ardından soğuk suyla yüzünüzü güzelce duruladıktan sonra ise yoğurt, karbonat ve mısır unu maskesi uygulaması son bulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap