Badem Yağı ve Sarımsak Karışımı Kaş ve Kirpikleri Arttırıyor

Badem Yağı ve Sarımsak Karışımı Kaş ve Kirpikleri Arttırıyor Vücudumuzda istenmeyen tüy ve kıllar gerçekten büyük bir sorun yaratabiliyor. Buna nazaran daha fa..

Vücudumuzda istenmeyen tüy ve kıllar gerçekten büyük bir sorun yaratabiliyor. Buna nazaran daha fazla olmasını istediğimiz bölgelerde yok değil. Özellikle kaşlarımız bunun en büyük örneği. Etkileyici bir bakış, akılda kalan bir sima ve mimiklerimizi ortaya çıkarabilecek hareketler için kaş yapısı son derece önemlidir. Bunun için kozmetik sektörü her defasında daha iyi bir kaş bakım ürünü üretmeyi deniyor.

Aynı şey kirpiklerimiz içinde söylenebilir. Daha uzun gösteren, daha güçlü ve çekici kirpiklere sahip olmak için onlarca markanın yüzlerce model rimeli sizleri için üretiliyor. Fakat her kozmetik ürününün içerisinde bu etkileri sağlayabilmek adına farklı kimyasallar bulunuyor. Dolayısıyla tam manasıyla bir bakımdan bahsetmek neredeyse imkânsız bir hal alıyor. Daha çekici kirpiklere sahip olup, güçlü kaşlarımızla istediğimiz görünümü kazanmak doğal yöntemlerle de mümkün olabilir.

Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu kaş ve kirpik bakımı için badem yağı ile sarımsak yağını öneriyor. Bu iki önemli bitkisel yağın aslında çok faydalı olduğu zaten biliniyor. Özellikle sarımsak yenileyici özelliği sayesinde saç, sakal ve bıyık çıkartan özelliğe sahip. Buna ek olarak badem yağının besleyici özelliği kıl köklerinin daha güçlenmesini, daha sağlıklı uzayarak kopmamasını sağlıyor.

Sarımsak Yağı Neye İyi Gelir?

Sarımsak yağı günümüzde saç sağlığı için en önemli kullanım ürünlerinden birisidir. Saç dökülmesi, saç kırılması ve saçların deforme olmasını önlemek adına sarımsak yağı tercih edebilirsiniz. Bunu tabi ki her kıl kökünde uygulayabileceğinizi söylemek gerekiyor. Dolayısıyla kaş ve kirpikler için sarımsak yağı ve badem yağı kürü uygulayarak başarılı sonuçlar alabilmek mümkündür.

Sarımsak yenileyici bir yapıyla tüm hücreleri canlandırabilen doğal bir iksirdir. Bunu kürler için sarımsak yağı kullanarak uygulamak çok daha faydalı olacaktır. Sarımsak ile yapılan her yemek, salata ve kür kokmasına karşın, sarımsak yağı özel bir işlemden geçtiği için tüm etkileri sabit kalırken kokusunu yitirir. Böylelikle sarımsak kokusuna maruz kalmadan sarımsak yağını kaş ve kirpik bakımında kullanabilirsiniz.

Badem Yağı Neye İyi Gelir?

Badem yağı cilt için, saç ve kıl kökleri için besleyici formda olan bir doğal yağ olarak tanımlanır. Genellikle saçlarına, sakallarına, cildine bakım yapmak isteyen herkesin muhakkak kullandığı bir bitkisel bileşenden bahsetmekteyiz.

Sizde kaşlarınızın daha gür ve istediğiniz formda olmasını istiyorsanız, buna ek olarak kirpiklerinizin daha dikkat çekici bir uzunluğa kavuşması için tercih edebilirsiniz. A ve E vitaminlerinin yoğun olduğu badem yağını aktarlardan kolaylıkla temin edebilir, birçok eczaneden satın alabilirsiniz.

Rimeller kirpiklerinizi daha uzun göstermek için tasarlanır. Fakat her sürmenizle birlikte kirpikleriniz bu kimyasal bileşenler neticesinde zarar görür. Bir süre sonra kopmalar, dökülmeler ve güçsüz olan kirpiklerin sönmelerine maruz kalırsınız. Oysa badem yağı kirpikleri besleyerek daha iyi sonuçlar doğurur.

Badem Yağı ve Sarımsak Kürü Nasıl Hazırlanır?

Badem yağı ve sarımsak kürü hazırlamak için elinizde uygulanabilecek iki farklı yöntem var. Bunlar arasında kararı uygulama metotlarına ve hazırlanış aşamalarına göre kendiniz verebilirsiniz. Her iki kürde aynı sonuçları doğurup kirpiklerinizi ve kaşlarınızı besleyecektir.

1.Yöntem

Kaş ve kirpik bakımında sarımsak ve badem yağı kürü sizinde favorilerinizden birisi haline gelebilir. Kolay hazırlanan ve oldukça kısa sürede kullanılabilen bu bakım kürüyle düşlediğiniz kirpiklere ulaşmak sandığınızdan daha çabuk sonuçlarla mümkün olacak.

Malzemeler

– 1 Çay Kaşığı Sarımsak Yağı
– 1 Tatlı Kaşığı Badem Yağı

Hazırlanışı

Hazırlık aşamasında herhangi bir çaba sarf etmenize gerek yoktur. Doğrudan bir çay kaşığı sarımsak yağı ile bir tatlı kaşığı badem yağını bir kap içerisinde karıştırın. Sonrasında birbirlerine tamamen geçmeleri için kulak çöpü, kürdan ya da benzeri bir nesneyle karıştırmayı unutmayın. İşlem sonunda doğal kaş ve kirpik kürünüz hazır.

Uygulanışı

Uygulama aşamasında karıştırmak için kullandığınız pamuklu kulak çubuklarından faydalanabilirsiniz. Gözünüze değmeyecek şekilde kirpiklerinize sürüp kirpiklerin yeteri kadar beslenmesini sağlayabilirsiniz. Kaşlarınıza aynı şekilde uyguladıktan sonra kaşlarınızda iki hafta içerisinde belirgin bir artış görebilirsiniz.

2.Yöntem

İlk yöntem gibi ikinci yönteminde oldukça sık kullanıldığını söylemeliyiz. Yine kolay bir biçimde hazırlayıp aynı şekilde uygulamak sizin elinizdedir.

Malzemeler

– 1 Çay Kaşığı Sarımsak Yağı
– 1 Tatlı Kaşığı Badem Yağı
– 1 Rimel Kutusu

Hazırlanışı

Hazırlık aşamalarında yalnızca ekstradan bir rimel kutusuna sahip olmanız gerekiyor. Rimeliniz bittikten sonra kolayca içini açarak doldurma işlemini yapabilirsiniz. Yine iki doğal yağı karıştırarak elde edeceğiniz karışımı bu kez rimel kutusunun içerisine dolduruyoruz. Sıkıca kapattıktan sonra her gün kullanabileceğiniz müthiş bir kirpik ve kaş bakım ürününe sahip oldunuz.

Uygulanışı

Uygulanış yönünden tek farkının bir aparat yardımıyla sürmek yerine doğrudan rimel fırçasıyla sürmek olduğunu belirtelim. Bunun faydası ise tüm kaş ve kirpik tanesine ayrı ayrı bu karışımı yedirebilmektedir. Tıpkı rimel sürerken tüm kirpiklerinizin boyanmasını sağlayan fırçanın asıl amacında olduğu gibi sarımsak ve badem yağı kürü tamamen bulaşmış olacaktır. Aynı şeyi kaşlarınıza uygulamanız yine mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap