.
.

Serotorin Hangi Yiyeceklerde Bulunur?

Serotorin Hangi Yiyeceklerde Bulunur?   Serotorin özellikle beyinden taşınan sinyallerin iletilmesinde oldukça etkilidir. Serotorinin az olması durumunda ..

.
.

Serotorin özellikle beyinden taşınan sinyallerin iletilmesinde oldukça etkilidir. Serotorinin az olması durumunda uyku problemleri ile birlikte seyreden halsizlik, baş dönmesi, migren ve iştah kaybı gibi sorunların görülmesi muhtemeldir. Özellikle stres ya da depresyon gibi şikayetlerden dolayı kullanılan antidepresan haplarının içerisinde Serotorin miktarı yüksektir.

Serotorin miktarınız ilaç kullanacak kadar ciddi seviyelerde değil ise sizlerde çeşitli besinler ile Serotorin seviyenizi yükseltebilirsiniz.

İçerisinde Serotorin Bulunan Yiyecekler

Serotorin içeren besinlerin ruh halinize iyi geldiği bilinmektedir. Dolayısıyla Serotorin içeren besinler kullanıldığında kişilerin kendini çok daha iyi ve mutlu hissetmesi normaldir. Serotorin eksikliği olan kişiler ise kendilerini mutsuz hissedebildikleri gibi kaygı sorunları da yaşayabilmektedirler. Özellikle kaygı sorunlarının artması ile birlikte panik atak gibi hastalıkların ortaya çıkması da görülebilmektedir.

Serotorin eksikliğine müdahale edilmez ise kişilerin depresyon yaşama riski oldukça fazladır. Bu nedenle Serotorin eksikliklerini görüldüğü durumlarda kişilerin hem bedensel hem de ruhsal sağlıklarını korumak adına Serotorin içerikli besinleri tüketmesi faydalı olacaktır.

Serotorin seviyeniz ilaç kullanmayı gerektirmeyecek kadar ciddi durumda değil ise sizlerde alacağınız birtakım önlemler ile sereton seviyenizi yükseltebilir ve kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Fakat Serotorin eksikliği teşhisi konulduğunda mutlaka uzman doktorlardan destek alınması ve gerekir ise ilaç tedavisine başlanılması gerekmektedir.

.

Serotorin Tahıllarda Bulunur

Serotorin seviyenizi bazı tahıllardan faydalanarak yükseltebilmeniz mümkündür. Özellikle esmer pirinç Serotorin değeri açısından önemli tahıllar arasında yer almaktadır. Genellikle kompleks B vitaminleri seretarin hormonu içermektedir. Bu nedenle buğday ve kepekli tahılların bol miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle yulaf kepekli tahıllar arasında önemli bir yer tutmaktadır.

Sabah kahvaltılarınızda yulaflı yiyecekler ve tam tahıllı ekmekler tüketebilirsiniz. Yine ara öğünlerde yulaf ile yapılan atıştırmalıkları tercih ederek Serotorin seviyenizi yükseltebilirsiniz. Serotorin seviyeniz yükseldiğinde kendinizi çok daha dinç ve sağlıklı hissedebilirsiniz.

Serotorin Etlerde Bulunur

Özellikle Serotorin deniz mahsullerinde bol miktarda bulunabilmektedir. Bu nedenle somon, ton balığı gibi besinleri bol miktarda tüketmeniz gerekmektedir. Öğle yemeklerinde ton balıklı salata tüketerek balık ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bunun yanı sıra tavuk ve hindi gibi diğer beyaz etlerden de tüketerek Serotorin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Serotorin Meyvelerde Bulunur

Özellikle ananas ve kivi gibi meyveler Serotorin seviyenizin artmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra kavun ve muz gibi meyvelerden de Serotorin bulunabilmektedir. Meyvelerin Serotorin üzerinde etkili olabilmesi için mevsiminde tüketilmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle her meyveyi mevsiminde yemeye özen göstermelisiniz. Özellikle Serotorin eksikliğinde migren gibi şikayetler ortaya çıkabilmektedir. Doğal ağrı kesici olan kirazın bol miktarda tüketilmesi migren ağrılarının hafiflemesine yardımcı olacaktır.

.

Serotorin Sebzelerde Bulunur

Özellikle yeşil yapraklı ve köklü sebzeler Serotorin değeri açısından önemli bir yere sahiptir. Başlıca Serotorin içerikli sebzeler arasında karnabahar ve brokoli önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle protein değeri yüksek olan besinlerden biri olan soya da Serotorin azlığında tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır.

Serotorin içeren besinlerden biri de bitter çikolatadır. Bilindiği gibi kakao mutluluk hormonu üzerinde etkilidir. Kalorisi normal çikolatalara göre daha düşük olan bitter çikolata gün içerisinde bir kaç parça olarak tüketildiğinde kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Gün içerisinde bir kaç tane badem yiyerek de Serotorin seviyenizi artırmanız mümkündür. Fakat bu besinler tüketilirken başka bir rahatsızlığınızın olmaması önemlidir. Eğer diyabet sorununuz var ise çikolata yemeniz doğru olmayacaktır. Bu nedenle öncelikle doktorunuza danışmalı ve yediniz besinlerin onayını almanız gerekmektedir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap