.
.

Limon Zayıflatır Mı?

Limon Zayıflatır Mı? Diyet yapmaya karar verdiğinizde karşınıza ilk çıkan seçeneklerden biri limondur. Diyet boyunca acaba gerçekten limonu tüketsem zayıflar ..

.
.

Diyet yapmaya karar verdiğinizde karşınıza ilk çıkan seçeneklerden biri limondur. Diyet boyunca acaba gerçekten limonu tüketsem zayıflar mıyım sorusu aklınızda soru işareti şeklinde bulunmaktadır hatta limondan ziyade limon suyu gerçekten etkili midir?

Uzmanları dinlediğimiz zaman bu konuda olumlu konuştuklarını görürüz. Tabi yararları yanında fazla tüketim sonucunda her gıda maddesinde olabileceği gibi zararları da ortaya çıkacaktır. Bu yüzden hiçbir zaman tedbiri elden bırakmamak gerekir.

Limonun faydaları nelerdir?

Limon tüketmeye başladıktan sonra vücudumuzdaki yağ yakımında artış olmaya başlayacaktır. Tabi bunun için limon tek başına bir çözüm değildir. Yani mucize beklememek gerekir. Yani sadece limon yiyerek zayıflayacağınızı düşünmek sizi yanlışa sürükleyebilir. Ayrıca fazla limon suyu içmekten dolayı mide de sorunlar ortaya çıkabilir.

Limonu yemek yerken yemeklerinize eklemek ya da sabah kalktığınızda sıcak suyun içerisine ekleyip içmek sağlığınız için avantaj yaratmaya başlayacaktır. Vücudun ihtiyacı olan C vitamini almanızı , size zarar veren ve vücudunuzda şişlikler gibi sorunlar yaratan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaya başlayacaktır. Toksinler vücuttan kısa sürede atılmaya başlayınca büyük bir rahatlama yaşamınız mümkündür. Ayrıca C vitamini sayesinde kış aylarında grip olma riski daha az düzeye inecektir.

Tükettiğimiz yiyecek ve içecekler, soluduğumuz hava yüzünden vücudumuzda zaman zaman şişlikler oluşmaktadır. Toksin oluşumu denen bu şişlikler metabolizmanın yavaşlamasına neden olmaya başlayacaktır. Yavaş çalışan metabolizma yüzünden ise yağ yakımınız azalmaya başlayacaktır. Her gün aynı yiyecekleri tüketseniz bile oluşan bu toksinler yüzünden vücut kilo almaya başlayacaktır. İşte bu noktada limon devreye girmektedir.

Zararlı toksinleri vücuttan atmak için belli miktarda tüketilmesi gereken gıdaların başını limon çekmektedir. En sık tavsiye edilen bu sarı meyveyi tüketmeye başlayınca yavaş yavaş vücudun eski halini almaya başladığını far edeceksinizdir. Yağ yakımı hızlandıkça vücut toksinleri atmaya başlar ve böyle şişlikler inip vücut eski haline dönme yolunda ilerler.

.

Yüksek miktarda C vitamini içeren bu gıda maddesi karaciğer fonksiyonları geliştirmeye başlamakla birlikte toksin atımına yardımcı olur.

Limonun diğer bir özelliği de çok yüksek miktarda olmasa da orta derece de idrar söktürücü görevi görmesidir. Tartıda fazla çıkmanıza neden olan vücuttaki suyu bu şekilde atarak daha az bir kiloyla karşılaşmanızı sağlaması mümkündür. Vücuttaki fazla sudan bu şekilde kurtulabiliriz.

Yapılan araştırmalar sonucunda C vitamini alan kişilerin almayanlara oranla egzersiz sırasında %30 gibi bir oranda daha fazla yağ yaktığı ortaya çıkmıştır. C vitamininin en çok bulunduğu gıda maddelerinden birinin limon olduğunu düşünürsek zayıflamamızda bizi diğer kişilerden öne çıkaracağı sonucuna ulaşabiliriz.

Ayrıca uzmanlar tarafından ortaya atılan bir diğer görüşte limonun kan şekerini düzenleyerek tokluk hissini uzattığı bunun da tok kalma süremizi arttırdığı yolunda bir görüştür. Gıdalar yoluyla alınan kalsiyumun vücutta daha çok emilmesine yardımcı olan limonun yağ yakımını daha çok arttırdığı yönünde görüşlerle karşımıza çıkmaktadır.

En başta da belirtildiği gibi limonun tek başına zayıflamakta yararlı olduğu görüşünün yanlış olduğudur. Hiçbir gıda maddesi zayıflamak için tek başına yeterli değildir. Ancak limonu tüketince aldığım enerji sayesinde zayıflamakta bize yardımcı olduğu gerçeğini de inkar edemeyiz. Bu yüzden limonu zayıflamak için tek başına bir gıda olarak görmek yerine zayıflamamızda bize yardımcı olacak bir gıda gibi görmemiz bize daha faydalı olacaktır. Yani bunu şu şekilde düşünmemeliyiz;

Ben limon diyeti yapıyorum zayıflayacağım. Bu düşünce tek başına yanlış bir düşüncedir. Limon içerisindeki C vitamini sayesinde ve toksinleri vücuttan daha kolay atmamı sağlayan bir gıda maddesi olması yönünden diyet süresince bana yardımcı olacak en önemli ürünlerden biridir. BU sayede yanlışa düşmekten kurtulur böylece daha kolay bir şekilde kilo vermeye başlayabilirsiniz. Limon sadece diyet yapmanızı değil diyet boyunca daha sağlıklı kalmanızı sağlayan bir gıda maddesidir.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap