Cezayir Menekşesinin Faydaları Nelerdir?

Zakkumgiller familyasına ait olan ve Latince adı “vinca” olan Cezayir Menekşesi yaz kış yaprak dökmeyen bir çiçektir. Mor ya da eflatun renginde çi..

Zakkumgiller familyasına ait olan ve Latince adı “vinca” olan Cezayir Menekşesi yaz kış yaprak dökmeyen bir çiçektir. Mor ya da eflatun renginde çiçek açar. Dünyanın her bölgesinde yetişebilen bir yapıya sahiptir. Yetişme şekli ve şartları çok kolay olduğu için herkes rahatlıkla bakabilir ve evlerinde yetiştirebilirler. Yapısında bol miktarda vitamin ve mineral barındıran Cezayir Menekşesi sağlık sorunları için faydalıdır.

Cezayir Menekşesinin Faydaları Nelerdir?

Bu güzel bitkinin iştah açıcı bir özelliği vardır.
Böbreklerin çalışmasını düzenler, idrar yollarının sağlıklı çalışmasını sağlar bu sayede böbrek rahatsızlıkları riskini azaltır.

Cezayir Menekşesi damarları genişletir ve tansiyonu düşürür. Hipertansiyonu olan kimseler kullanırsa tansiyonları dengelenir. Kalp kaslarının güçlenmesini sağlar ve kalp hastalıklarının görülme riskini azaltır.

Sakinleştirici bir özelliği vardır, sinir, stres gibi psikolojik sorunlara iyi gelir. Davranış bozukluğu görülen kişilerde çözüme kavuşturucu etkiler yaratır.
Vücutta direnç sağlar, enerji verir, yorgunluğu giderir. Kullanan kişileri zinde ve enerjik yapar.

Beyne giden kan akışını düzenler ve hafızayı güçlendirir, odaklanma konusunda destekleyici etkisi vardır. Beyin bölgesinde karşılaşılabilecek sorunların oluşmasını engeller.
Cildi besler, cilt yapısını güçlendirerek ciltte oluşan yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.

Sıvı kaybını engeller, kanamayı durdurmaya yardımcı olur.
Dizanteri ve diyara tedavisinde olumlu etkiler gösterir ve hastalığı iyileştirmeye yardımcı olur.

Burun kanaması ve dişeti kanamalarını önler.
Ağızda görülen yaraları iyileştirir, Boğaz ağrısı ve iltihaplara karşı mücadele eden bir bitkidir.

İşitme ile ilgili sorunları olanlar için kullanılması yararlı olmaktadır.
Cezayir Menekşesi faydalıdır fakat dikkatli kullanılması gerekir. Aşırı şekilde kullanılması sonucunda yan etkiler meydana getirebilir. Kullanırken dozunu iyi ayarlamak gerekir. Kusma, mide bulantısı, baş dönmesi, vücutta döküntü oluşturabilir.

Ayrıca ameliyat olacak kişilerin kesinlikle Cezayir Menekşesi kullanmamaları gerekmektedir. Tansiyon düşürücü bir etkisi olduğu için ameliyat sırasında tansiyonu düşürüp hayati tehlikeler yaratabilir.

Hamile ve emziren kadınların kullanmaları tehlikelidir, anne sağlığı ve bebek sağlığı tehlikeye girebileceği için kullanılması tavsiye edilmez. Doğanın bizlere sunduğu mucizelerden yararlanmak isteriz fakat ölçülü kullanmak gerekir ki fayda görelim derken zarar görmeyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap