İştah Kesen Gıdalar Nelerdir?

Fazla kilolarımızı vermek için günümüzde insanlar birçok yöntem denemektedir. Bunu için uygulanmaya çalışılan çeşitli diyetler birçok kişi tarafından tavsiye e..

Fazla kilolarımızı vermek için günümüzde insanlar birçok yöntem denemektedir. Bunu için uygulanmaya çalışılan çeşitli diyetler birçok kişi tarafından tavsiye edilmekte ve uygulanmaktadır.

Fazla kilolardan kurtulmak için diyet yaparken iştah kesen gıdalar bizim en büyük yardımcılarımızdan olacaktır. Hem daha geç acıkmamızı sağlayacak hem de diyetimizi daha kolay uygulamamıza etki edecektir. Bu gıdaların kişi tarafından tüketilmesi kilonun vücuttan daha kolay atılmasına yardımcı olmakla birlikte daha sağlıklı bir bünyeye kavuşmamızı da sağlayacaktır.

İştah Kesen Gıdalar Nelerdir?

Elma: Elmanın yararlarını pek çoğumuz duymuştur. Kafeinden daha etkili olan elma içindeki lifler sayesinde tok kalmamızı sağlarken vücudun da kendini daha dinç hissetmesine yardımcı olur.

Yulaf Ezmesi:

Karbonhidratın en çok bulunduğu ürünlerin başında yulaf ezmesi gelmektedir. Bir kase yoğurdun içine bir yemek kaşığı kadar koyulup tüketilen yulaf diyette tercih edilecek ara öğünlerdendir. Kişinin ana öğüne kadar tok kalmasını sağlar.

Yumurta:

Yumurta demek protein demektir. Kişi güne yumurta yiyerek başladığında tokluk hissi kendini uzun süre hissettirecektir. Kahvaltıda olması gereken yiyeceklerin başında yumurta gelmelidir. Diyette vazgeçilmez gıdaların başında yumurta vardır. Günlük protein ihtiyacı için kahvaltıda mutlaka yumurta tüketmeye dikkat etmeliyiz.

Baklagiller:

Gıda maddelerinde protein ve lifin en çok bulunduğu bir diğer ürün de baklagillerdir. İçeriğindeki maddeler sayesinde diyet esnasında hem tok kalmamızı hem de daha dinç olmamızı sağlar. Haftada bir veya iki defa mutlaka baklagillerden tüketmeliyiz.

Salata:

Diyetlerin olmazsa olmazı salatalardır. Birçok sebzenin bir arada harmanlandığı salatalar bize almamız gereken vitaminlerin birçoğunu sağlar. Tokluk hissine kavuşmak istiyorsak her öğün mutlaka yediğimiz yemeğin yanına bir kase salata yapmalıyız. Daha çabuk doymamızı sağlayıp hızlı bir şekilde kilo vermemize yardımcı olacaktır. Ayrıca salata tüketimi sayesinde yediğimiz yemeği daha az tüketmemizi sağlayacaktır.

Armut ve ayva:

İki meyve lif bakımından zengin olduğu için tok kalmamıza yardımcı gıdalar arasındadır.

Çorba:

Çorba yemekten önce ara öğün olarak yenildiğinde midemizin büyük bir yerini kaplayacağı için gelecek olan ana öğünü daha az yememizi sağlar. Böylece kendimizi tok hissederiz. Çorbayı yaparken dikkat etmemiz gereken yağsız veya çok az yağ olmasıdır.

Sızma zeytinyağı:

Sızma zeytinyağının içinde iştah kesici bir madde vardır. Bunun tüketimiyle iştahımızın kesilmesine yardımcı olur. Fakat kullanırken

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap