Karbonhidrat bağımlılığından nasıl kurtuluruz?

Karbonhidrat bağımlılığından nasıl kurtuluruz? Beslenme alışkanlıklarında ortaya çıkan bağımlılıklar sebebiyle kişilerde görülen kilo alımını başlıca gıda bağımlığı yarattığı yapılan araştırmalarda ortaya

Karbonhidrat Beslenme alışkanlıklarında ortaya çıkan bağımlılıklar sebebiyle kişilerde görülen kilo alımını başlıca gıda bağımlığı yarattığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkarken yararlı bir besini sürekli tüketmek de bağımlılık yaratmaktadır.

Aşırı tüketilen karbonhidratlarda bağımlılık yaratanlar listesinin başında yer alıyor. Peki, karbonhidrat bağımlılığından nasıl kurtulabilirsiniz merak edenler için cevapları yazımızda bulabilirsiniz. Karbonhidratlardan kurtulmak istiyorsanız bu gıdaları görmemeye çalışmak en iyi yoldur. Karbonhidrat beyaz ekmek, pirinç, un, makarna, şeker gibi gıdalardan özellikle kaçınmalısınız.

Hazır gıdalar yani işlenmiş dondurulmuş gıdaları, hazır tatlıları tüketmemeye çalışın. Karbonhidratları evden yok ederseniz ulaşılmazı zor olduğu için artık tüketmeyeceksiniz yasaklar sürekli aklınızdan çıkmaz bu sebeple karbonhidrat aklınıza geldiğinde sebze ya da meyve yemeye çalışın.

Beyaz ekmek ve beyaz un gibi zararlı gıdalar yerine tam tahıllı gıdalara yönelmek oldukça sağlıklı olacaktır. Kendi ekmeğinizi kendiniz yapabileceğiniz gibi fırınlarda da sağlıklı tam tahıllı ekmekler tüketebilirsiniz. Mutfakta yok ettiğiniz zararlı karbonhidratlar yerine yulaflı ekmek, kepekli ekmek, kepekli makarna, esmer pirinç, kepekli un, esmer şeker arpa, mısır, kepekli kuskus veya bulgur gibi yararlı karbonhidratları tercih edebiliriniz.

Karbonhidrat

Yararlı karbonhidratları tüketirken zararlı karbonhidratla yaptığınız yemek içeriklerini kullanın örneğin beyaz pirinç pilavı yerine esmer pirinç pilavı da sizi mutlu edecektir. Beyaz ekmek değil tam tahıllı ekmekte tüketerek yararlı karbonhidrata yer açabilirsiniz. Bu süreci rahat geçirmek için sadece planlama yaparak atlatabilirsiniz.

Tam tahıllı besinlerden hazırlayacağınız bir menü ye ihtiyacınız olacaktır. Bunun için araştırmalar yapın not alın ve uygulayın, kendinizi motive etmeyi ihmal etmeyin. Kendinizi üzgün ve yorgun hissetmemek için enerjinizi yüksek tutmaya özen gösterin. Karbonhidratlarda genelde alışkanlığı yükselten atıştırmalıklardır.

Atıştırmalıklar psikolojik duygu halimizle tüketilirken size tavsiyemiz atıştırmalıkları hayatınızdan çıkarın. Cips, kuru yemiş, tatlılar ne kadar az tüketilirse beden bu alışkanlıktan daha çabuk kurtulacaktır.

Kahvaltı özellikle karbonhidratlardan kurtulmanın en önemli kurallarından biri sabah enerjinizi kepekli tost ya da yapacağınız sağlıklı bir kahvaltıyla yapabilir hem zinde hem de tok alabilirsiniz gün içindeki ara öğünlerinizi kepekli krakerlerle yaparak aklınıza zararlı alışkanlıklarınızı getirmeden süreci atlatabilirsiniz.

Yapılan araştırmalarda beyaz ekmek bağımlılığı oldukça yükse evet bağımlılık yapan gıda grupları arasında yer alan beyaz ekmek karbonhidratların en sağlıksız gıdaların başında yer alıyor. Bu yüzden evden ve sofradan uzak tutacağınız gıdalardan biridir. Dışarıda yani restoran ya da lokantalarda da bu kurala uymak gerekliliğini hatırlatmak isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap