El Terlemesi Neden Olur

El Terlemesi Neden Olur El Terlemesi Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır? Vücut ısısı zamanla değişir, bu durumda bu ısının dengelenmesi gerekir. Terleme ile birlikte su dışarı atılır.

El Terlemesi Neden Olur, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vücut ısısı zamanla değişir, bu durumda bu ısının dengelenmesi gerekir. Terleme ile birlikte su dışarı atılır, vücut sıcaklığını normal seviyeye getirmek için terleme ile suyu atar. El terlemesine neden olan en büyük etken budur.

Terlemek çok kötü olarak düşünülse de aslında vücut için oldukça faydalıdır. Kimisinde bu terleme avuç içinde, ayaklarda, koltuk altında ve sırt bölgesinde meydana gelir. Aşırı terlemeye önlem alınmadığı takdirde sosyal yaşantımızda olumsuz durumlar ortaya çıkabilir.

El terlemesinin ana nedenlerinden biri de aşırı heyecandır. Çok önemli bir iş aldınız, zamanında yetiştirmeniz gerekiyor, bu heyecan el terlemesine neden olur. Aşırı el terlemesi genelde sevgili ile buluşma anlarında gerçekleşebiliyor. Korku, heyecan, sevgi hepsi bir arada olunca bu terleme daha fazla olabiliyor.

El Terlemesi Neden Olur

Neden Terliyoruz, Sağlıklı Olmak için Terlemek Gerekir mi?

Vücudumuz mevsimsel, psikolojik ve beslenme alışkanlıklarımıza göre değişik tepkiler gösterir. Havalar ısındığında vücuttaki ısı da artar, bundan dolayı kanımız normalinde daha hızlı devir daim yapmaya başlar. Bu durum da terlemeye neden olur. Aynı şekilde, aşırı baskı altında metabolizma hızlanır, stres ile birlikte terleme baş gösterir.

Aşırı tuzlu yemek, diğer beslenme nedenleri ile vücutta oluşan toksinlerin dışarı atılması gerekir. Sağlıklı olabilmek için de fazlalık olan tuz ve toksinlerin terleme ile atılması gerekir. Vücut 37 dereceyi geçtiğinde eski seviyesine dönmek için ter atar.

El Terlemesinin Nedenleri Nelerdir? 

El terlemesinin görülme ihtimali ortalama %2 civarındadır. Bazı kişilerde genetik olarak ortaya çıkarken birçok kişide duygu değişimlerinden kaynaklanmaktadır.

Trioit bezleri gereğinden fazla işlev gördüğünde vücut hareketliliği artar, ısı dengesi değişir ve aşırı el terlemesine neden olur.

Kilo problemi olan her geçen gün artıyor. Dengesiz ve sağlıksız beslenme nedeni ile oluşan yağlar nedeni ile el, ayak, koltuk altı terlemesi ortaya çıkıyor.

Şeker hastalarının vücutlarından yaşanan ani değişimler ter bezlerinin çalışmasını tetikler. El başta olmak üzere vücudun birçok alanında terleme oluşur.

El Terlemesi Nasıl Tedavi Edilir

El terlemesini tedavi etmek için ilk uygulanacak yöntem krem, jel gibi basit ürünlerdir. Bu tedavi el terlemesinin az olduğu kişilerde kullanılır. Bu ilaçları kullanmadan önce cildinize zararlı olup olmadığını doktorunuzdan öğrenmelisiniz.

Şimdi el terlemesini önlemek için çok değişik bir yöntemimiz var, iyontoforez! Sizlere garip gelebilir ama yarım asırdır uygulanan en etkili yöntemler arasında yer alır. Elinizi ve ayağınızı suyun içerisine koyarsınız, zarar vermeyecek voltajlarda elektrik verilir, ortalama yarım saat ve 6-7 seans ile el ve ayak terlemesi tedavi edilir.

İyontoforez yöntemi en etkili çözüm ama kronik rahatsızlığı olanlar, gebeler ve kalp rahatsızlığı olanların tercih etmemesi gerekir.

Botoks ile el terlemesi tedavisi tercih edilmez. Ter bezlerine yapılan cerrahi müdahale aşırı ağrıya neden olur ve yılda 3-4 defa yapılması gerekir.

El terlemesine kesin çözüm için klipsli ETS ameliyatı yapılmalıdır. Başarı oranı %98’dir. Sinirlere takılan özel klipsler sayesinde kalıcılık sağlanmaktadır. El ayak terlemesinin yanı sıra genelde koltuk altı için kullanılan bir yöntemdir. Genel terleme ile ilgili makalemizi mutlaka okuyun

El Terlemesi için Uygulanacak Doğal Yöntemler

El terlemesine bitkisel çözümlerden ilki oldukça basit, önce iki elinizin de sığacağı bir kap bulun. Birer bardak deniz tuzu ve elma sirkesini karıştırarak ellerinizi 30 dakika kadar bu suyun içinde bekletin.

Sakın normal su ile yıkamayın, direk temiz bir havlu ile kurulayın ve öyle yatın. Ayda 10 kere bu doğal yöntemi kullanarak terlemenin azaldığını fark edeceksiniz.

Diğer doğal yöntemimiz ise kekik yağı olacak. Önce sol avucunuza bir miktar kekik yağı damlatın, avuç içine komple masaj yapınız. Daha sonra aynı uygulamayı sağ eliniz için yapın.

Elinizi durulamayın, eldiven takarak uyuyun, bu işlemi de ayda 8-10 kere uygulayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap