Beyaz Sirkeyle Temizlik Nasıl Yapılır?

Amerika’da ve Avrupa’da Uzun yıllardan beri kullanılmakta olan ve ülkemizde son yıllarda ancak kendisinden bahsedilmekte olan beyaz sirke doğal sir..

Amerika’da ve Avrupa’da Uzun yıllardan beri kullanılmakta olan ve ülkemizde son yıllarda ancak kendisinden bahsedilmekte olan beyaz sirke doğal sirkelerden daha farklı olarak sadece endüstriyel olarak üretilmektedir. Ruhu olarak da bilinen ve şekerle beraber fermente edilmesiyle ortaya çıkan olmakta olan beyaz sirke endüstriyel olmasına karşın sağlığa zararlı bileşenler içerisinde bulundurmaktadır Ve üstelik çevre dostudur ekonomik ve diğer şirketine sağladığı birçok faydaya Kendisi de sahip olmaktadır.

Beyaz sirkeyi diğer sirkelerden ile karşılaştırdığımızda Man tüm alanlarda onu da rahatlıkla kullanabileceğiniz gibi karbonat veya Tuzla karıştırarak temizlik malzemesi olarak da kullanabilirsiniz.

Yıkama suyuna birkaç kaşık sirke ilave ettikten sonra meyve ve sebzelerin temizliğini gerçekleştirirken rahatlıkla kullanabileceğiniz beyaz sirkeli su içerisinde meyvelerimiz ve sebzelerinizi 15 dakika kadar bekletiniz yeterli olacaktır.

Cam temizliği gerçekleştirirken sprey şişesi nin yarısı ne kadar sirke ile doldurduktan sonra yakalanma su ilave edin çarpı aldıktan sonra cam yüzeyleri püskürterek kullanıyor. Parlaklığında camlar için temizlikten sonra gazete kağıdıyla ovalama işlemi gerçekleştirir senin dışarıdan sanki şeffaf mış gibi görülür.

Yüzey temizleyici olarak kullanmak istiyorsanız Kirve lekelerin yoğun olduğu bölüme göre sekizde Birlik bir ölçü ile beraber sirke su karışımı hazırlayın yüzeylerin tamamen parlamasını ve temizlenmesini sağlayacaktır..

Mutfak temizliğinde ki ilaç ile Kederle dibi tutmuş Çelik tavalarla veya fırın tezgahlarında ortaya çıkan lekeler de beyaz sirkeyi sulandırarak kullanmanız veya karbonatla karıştırarak kullanmanız oldukça yeterli olacaktır. Sirkenin yapısında asit bulunduğundan dolayı granit ya da mermer gibi doğal taşlar için uygun olmadığını bilmeniz de yine büyük bir fayda bulunmaktadır.

Halı temizliği için yarım su bardağı su ve 2 yemek kaşığı kadar tuzu karıştırdıktan sonra leke çekici solüsyon Kendi evinizde hazırlayabilir böyle ki sürdükten sonra süpürgeyle beraber vakumlayarak tam anlamıyla tertemiz halılar ortaya çıkartabilirsiniz.

Organik olmasından dolayı özellikle evinizde çocuklarınız varsa halı içerisinde çok fazla emekleme gibi durumlarla karşılaşıyorsanız deterjanlar yerine kimyasallar yerine beyaz sirke kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap