Limon Nasıl Sıkılır?

Salataya balığa ya da çorbaya sıkmak tercih ettiğimiz limon mutfaklarda sıkça kullandığımız bir üründür fakat buna rağmen içerisinden çıkarılan su miktarı sıkm..

Salataya balığa ya da çorbaya sıkmak tercih ettiğimiz limon mutfaklarda sıkça kullandığımız bir üründür fakat buna rağmen içerisinden çıkarılan su miktarı sıkmak için kullandığınız yönteme göre değişiklik gösterebilir maksimum verim alabilmek için aşağıdaki yöntemleri uygular.

Bilinen en basit yöntem Tabii ki limon iki eşit parçaya aldıktan sonra avuç içerisindeki baskı yöntemi ile limonu sıkma yöntemidir. Bu yöntemde limon sıkma işlemi uygulanırken çevir ve arkasındaki suyun kabartması salınır fakat limonun içerisindeki Suyun tamamını bu şekilde dışarıya çıkarılması mümkün olmayabilir.

Bazı insanlar da klasik yöntemin içerisinde farklı bir değişiklik yaparak Çatalca’da kaşık kullanarak bunu limona satıyorlar ve tekrardan sıkarak içerisindeki suyu çıkarmaya çalışıyorlar yine çok başarılı bir yöntemi olduğunu söyleyemeyiz fakat ilk yönteme göre biraz daha başarılı.

Limonu iki eşit parçaya böldükten sonra evlerde kızartmak için kullanılan her mutlaka mutlaka bulunan başa yerleştirilir maçının kıskaçları sıkılarak limon içerisindeki suyu olsa olması gerekir maşa kıskaçları yüzeyindeki limonun tamamen kapsam alacağından dolayı iki sefer de bu işlem yapılır. Limonun kabuklu kısmından kesik üzerine doğru gerçekleştirilmesi tavsiye edilir başarılı bir yöntem olduğunu söyleyebilir.

Limonu sıkma kullanacağınız diğer yöntem limonu dilimleyerek çıkmaktır bu şekilde askeri güç uygulayarak azami limon suyu ortaya çıkarılabilir fakat Ellerinize buluşacağı için çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi olduğunu söyleyemeyiz
Limon sıkmak için özel üretilmiş olan klasik ya da yeni tasarım ama limon sıkacakları kullanırsanız daha faydalı sonuçlar ortaya çıkabilirsiniz bu yöntemlerde maksimum limon suyu ortaya çıkar.

Limonları ısıtırsanız limon sıkma yöntemi olmasa da bir limondan daha fazla su elde edebilmeniz için bunları çıkmanıza yardımcı olacaktır. Limonları içerisinden sıcak su içerisine daha fazla limon suyu elde edilir.

1 milyoncu olarak tabir edilen birçok dükkanlarda satılan yenilisi limon sıkacakları limon içerisinden maksimum verimi almayı sağlayan en önemli buluşlar dan bir tanesi olarak gösterilmektedir. Çıkacaklar sayesinde Hem limon içerisindeki suyu maksimum miktarda dışarı çıkartabilir hem de aynı limonu bir iki hafta boyunca muhafız edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap