Domates Lekesi Nasıl Çıkar?

Yemeklerde en çok tüketilen sebzelerden bir tanesi olan domates kendisine olan yoğun ilgiden dolayı karşılanabilmesi için mevsiminin dışında Sera üretimi bu şe..

Yemeklerde en çok tüketilen sebzelerden bir tanesi olan domates kendisine olan yoğun ilgiden dolayı karşılanabilmesi için mevsiminin dışında Sera üretimi bu şekilde yapılan sebzelerden bir tanesidir.

Domatesin içermiş olduğu bileşenlerden ötürü sağlık açısından son derece faydalı olduğu bilinmektedir Bununla birlikte salatalara kızartmalara Kahvaltıları ve pek çok yemek çeşidine ekstradan lezzet vermektedir. Bu kadar fazla tüketilen birbirine olması doğal olarak domates lekelerinin de çok sık karşılaşılan lekelerden olmasına sebebiyet vermektedir içerdiği bol su yüzünden domatesin istenmeyen yerlere sıçrama gibi özelliği bulunmaktadır.

Domates lekeleri karşılaştığınız en büyük zorlu lekelerden bir tanesi Olabilir Öyle ki lekenin kıyafet ve kumaşlardan tam anlamıyla çıkartılması imkansız hale getirilebilir. Sebeplerden ötürü Kıyafetlerde oluşan domates lekelerinin hızlı bir şekilde müdahale gerektirdiği bilinmelidir.

Domates lekeleri nasıl çıkartılabilir?

Kıyafetlerin üzerinde oluşan domates lekeleri ıslak bir bez yardımıyla Öncelikle hızlı bir şekilde müdahale edilmelidir oluşan domates lekesi ıslak bir bezle dağılmasına izin verilmeden dikkatli bir şekilde temizlenmelidir. Lekeli bölgeye güzelce temizlendikten sonra Mümkünse Kumaşçılık ve Sabunlu su ile beraber çift elenerek yıkanmalıdır Eğer yıkılmayacaksın sabunlu bir bezle beraber temizlenmelidir ve ardından tekrar silinme dedi.

Hayal kıyafet kumaş gibi yüzeylerde oluşan leke pişmiş domates lan kaynaklanıyorsa bu defa lekeli bölgeye az bir miktarda amonyak ile temizlik uygulanabilir. Bir miktar pamuk içerisine az bir miktarda amonyak dökerek bu bölgeye silme işlemi uygulayabilirsiniz.

Halılarda oluşan domates lekelerini temizlemek mümkün Olmuyorsa eğer içeriğine az bir miktarda hidrojen peroksit ya da oksijen içeren bir sıvı deterjan kullanarak temizlik uygulayabilirsiniz.
Sert yüzeylerde oluşan domates lekeleri ıslak yada Deterjanlı bir bezle beraber silinirse daha rahat temizlenir kurumuş lekeler önce yumuşamalıdır. Asitli yapısından dolayı domates lekesinin mümkün olduğunca bekletilmeden temizlenmesi büyük önem teşkil eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap