Camdaki Su Lekeleri Nasıl Çıkar?

Yağmurların bozdu yağmış olduğu günlerde pencerenin camlarında iz bırakan su lekeleri daha sonra ilerleyen günlerde sizler için can sıkıcı lekeler haline dönüş..

Yağmurların bozdu yağmış olduğu günlerde pencerenin camlarında iz bırakan su lekeleri daha sonra ilerleyen günlerde sizler için can sıkıcı lekeler haline dönüşebilirler. Leke bırakan Aslında saat yağmur sularının içerisinde bulunması olan Kireçtir Canlı uzun süre kalırsa bu kireç sertleşir ve kötü bir görüntüye sebebiyet verir. Camda oluşan su lekelerinin temizlenmesi için belli başlı yöntemler kullanılabilir şimdi bu yöntemlerin neler olduğuna beraber bakalım.

Camların pırıl pırıl olması için uygulayabileceğiniz basit püf noktalar;

Bir gazete parçasını kuru tarafı ile lekelerin üzerinden iyice silme işlemi uygulayın ve gazetenin sürtünme yerindeki minerallerin cam lekelerine etki edecek olması nedeniyle temizleme Size yardımcı olacaktır. Daha sonra gazete parçasının bir tarafını sıcak su ile ıslatın ve lekeli kısımları silin son olarakta kuru bir gazete kağıdı ile beraber silerek durulama işlemini gerçekleştirin bu çalışma sonrasında camlarda leke izi kalmayacağını göreceksiniz.

Camı temizlemek için sirke ile sprey şişe yardımını kullanabilirsiniz. Lekelerin temizlenmesi için bir sprey ile şişenin içerisine az miktarda su ve sirke karıştırın. Ortaya çıkan bu karışımı cama uyguladıktan sonra üzerinde dünyadaki bırakmayacak Bir bez yardımı ile kurulama işlemine geçen sirkedeki asit lekeleri kısa sürede atacaktır.

Son yıllarda en çok ev kadınlarının kullanmaktan keyif aldığın mikro fiber bez ile kurulayınız silme işlemi uygularsanız da temizlik daha hızlı gerçekleşir.

Isteğe bağlı olarak suya birkaç damla amonyak ilave ederseniz elle temas etmeden temizlik gösterdiğimiz takdirde başarılı bir yıkama ve temizleme ortaya çıkacaktır.

Bulaşık makinesinin parlatıcı sınıfı ile uygulayarak camların lekelerini gidermeye ve parlatma ile başarabilirsiniz.
Cam silme suyuna ekleyeceğiniz bir miktar çamaşır suyu suda oluşan lekelerin tamamının temizlenmesini sağlayacaktır.
Bu yöntemlerin tamamı kolay ve basit pratik çözümler için uygulayacağınız elverişli metotlar olmaktadır.

Özellikle gazete kağıdı ile temizleme yöntemi Günümüzde en yaygın olarak kullan yöntemlerin başında gelmektedir. Evlerde yapacağınız temizliklerde de gazete kağıdı yöntemini kullanarak basit ve hızlı çözümler üretebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap