Bıçak Nasıl Keskinleştirilir?

Keskin’in kaybetmiş olan bıçaklarını evde birkaç farklı yöntem uygulayarak tekrardan ilk günkü gibi Keskin hale getirebilme ihtimaliniz bulunmaktadır.Bas..

Keskin’in kaybetmiş olan bıçaklarını evde birkaç farklı yöntem uygulayarak tekrardan ilk günkü gibi Keskin hale getirebilme ihtimaliniz bulunmaktadır.Basit ve işe yarayan bu yöntemlerin neler olduğunu öğrenebilmek için aşağıdaki anlatılmış olan uygulamaları teker teker uygulayabilir ve sonuçlarınızı elde edebilirsiniz.

Bıçak nasıl Keskin hale getirilir?

Bir bıçak Demir Çubuk yardımı ile beraber kalınlaşmış yüzü inceltilerek keskinleştirilir bilir. Işlemin gerçekleştirilebilmesi için Keskin bıçağı Eğeye sürterek uçağınızı bilemeye çalışırsınız bu işlemin sonunda bıçak üzerinde oluşan kalınlıkları temizlemek için bıçak daha dik durumda tutularak Demir bir çubuk ile beraber paralel olarak sürtünme işlemi ile beraber sonuçlara bağlanır.

Seramik bıçak ya da seramik bardakla beraber bıçak keskinleştirmek de acil durum çözümleri arasında bulunmaktadır.Örnek olarak seramik bardağı ters çevirdiğiniz zaman bardağın arka kısmının kenarlarına bıçağı ileri gelir sürterek ters yüz olacak biçimde sürtme işlemi gerçekleştirip daha keskin hale getirebilme şansınız bulunuyor.

Geçici bir çözüm olarak başka bir Keskin Bıçak ile beraber bıçaklarım birbirine sürtünmesi de yine aşağı yukarıya doğru hareketlerle yapılırsa Keskin hale getirebilmek için uygulanacak basit çözümler içinde bulunmaktadır.

Piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz bıçak bileme araçları yine bu konuda en çok işinize yarayacak olan materyaller arasında yer alır orta kısımlarında bulunan uyku sayesinde Bıçağın Keskin yüzünün bulunduğu taraftan yerleştirilerek ileri geri yavaş hareketlerle beraber uçak Keskin Nişan e kadar Bu işlem uygulanmaya devam edilir. Gerçekten çözüm odaklı bir çalışma olmaktadır.

Elmas bileyi taşı olarak da bilinmekte olan bir taş piyasada farklı adlarla satılabiliyor bu taşı alırken evinizde Hakiki zeytinyağı ile yağladıktan sonra bu kullanma talimatlarını harfiyen yerine getirerek bıçak bileme işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve Keskin bıçaklar ortaya çıkartabilirsiniz.

Bıçak bilerken kullanabileceğiniz bu basit yöntemlerin yanı sıra uçakların Keskin olarak kalmasını sağlayacak en önemli işlerin başında temizliğinin düzenli şekilde yapılması gelmektedir. Bıçaklarınızın sert ve keskin olması için düzenli aralıklarla temizliklerini gerçekleştirmeniz çok ciddi anlamda önem teşkil ediyor olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap