.
.

Yünlü Giysiler Nasıl Temizlenir?

Üzerimizde taşımak da olduğumuz giysilerin büyük bir bölümü yeni olmaktadır bazıları da sadece dışarıdan yeni gibi görünmektedir ler. Düzgün kullanma doğru şek..

.
.

Üzerimizde taşımak da olduğumuz giysilerin büyük bir bölümü yeni olmaktadır bazıları da sadece dışarıdan yeni gibi görünmektedir ler. Düzgün kullanma doğru şekilde yıkama veya doğru şekilde saklama koşullarını sağladığımız zaman her giysi İlk günkü parıltısına rahatlıkla kullanılmaya devam edilebilir.

Dişlerin yıkanması söz konusu olduğu zaman kafa karıştıran ya da doğru olarak bilinen belli başlı yanlışlar mutlaka bulunuyor. Düzelterek doğru yıkama koşullarına uygulaması bir giysinin daha uzun süre sizinle kalabilmesi için gereken işlemleri yapmanız gerekmektedir.

Yünlü Kıyafetler nasıl temizlenmelidir?

Yünlü giysiler yıkanırken dikkate almanız gereken en önemli nokta üzerinde bulunan yıkama talimatı ve etiketleri dir. Eğer kıyafetinizin elde yıkama talimatı bulunuyorsa orada belirtildiği gibi mutlaka elde ilk atılması gerekmektedir Çünkü yönünü kıyafetlerinin çoğunda elde yıkama talimatı Herhangi bir deformasyon olmaması için mutlaka bulunur.

Kıyafetleri elde yıkarken asıl yıkama işlemine geçmeden evvel mutlaka ılık su içerisinde bir süre bekletmek ve bu sayede kirlerinden daha kolay bir şekilde Arındır alabilmesini sağlamak gerekmektedir.

Günlük iyisiniz iyi kalça mutlaka ters çevirme işlemini uygulanması gerekiyor yıkama esnasında ovalama yapmanıza gerek bulunmamaktadır Eğer üründe leke varsa bu lekeler zaten leke türüne göre müdahale edilerek düzeltilir.

.

Yün özelliklerini bulunan kıyafetlerinizi kesinlikle sıkma işlemine toplamanız gerekmektedir Çünkü kuruduktan sonra sarkmaların oluşmasına sebebiyet verilebilir Bu sebepten ötürü de yıkama işlemi bitince kıyafetinizin asıl şeklini daha ıslakken verin asarak değil düz bir zemine yerleştirerek kurumasını sağlayın.

Eğer ki yönlü kıyafetiniz makinada bilir yıkanıp özelliklere sahipse olabildiği kadar düşükse derecede sıcaklıkta yıkamalı Hatta lekeli değilse soğuk suyla yıkanması gerekmektedir Çünkü 30 derecenin üzerinde yıkamak oldukça riskli olacaktır.

Yünlü kıyafetler Makina temizlenirken yumuşatıcı kullanılmaması gerekmektedir yumuşatıcı yünlü giysilerin deforme olmasına sebep verebilir.
Tüm bu özellikleri dikkat ettiğiniz takdirde yün kumaştan yapılmış olan kıyafetlerinizin daha uzun süre deformasyona uğramadan kullanılabilmesini sağlayabilirsiniz. Hassas bir kumaş olduğundan dolayı dikkat ettiğiniz sürece Herhangi bir sıkıntı yaşamayacak ve uzun yıllar boyunca yün kıyafetlerinizi kullanabileceksiniz

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap