Pilav Neden Lapa Olur?

Sofralarımızda lezzetiyle en çok sevilen yiyecekler arasında olan Pilavın tane tane olması tam kıvamında pişirilmesi en güzel şekilde Yenile bilmesi için öneml..

Sofralarımızda lezzetiyle en çok sevilen yiyecekler arasında olan Pilavın tane tane olması tam kıvamında pişirilmesi en güzel şekilde Yenile bilmesi için önemlidir. Shanti pilavın tadına Kimse duyamaz fakat bazen yapmış olduğumuz pilavlar da aynı neticeyi alamayız ve pilav lapa haline gelir. Pilav pişirilirken laf olmaması için dikkat etmeniz gereken bellibaş dönemi teknik daha bulunmaktadır Bu tekniklere dikkat ederek kilo işlemini yaparsanız çok daha başarılı sonuçlar elde etmiş olursunuz.

Pilav neden lapa olur?

Pişirirken pirince beklenen su fazla eklenmiş s tane tane pilav yapmak için pirinç mutlaka ölçülü kullanılması gerekmektedir kutbunun tarz yapılan durumlarda lapa pilav ortaya çıkabilir. Sıcak suda bekletilirse bile bir ölçü kullanılmalıdır sıcak suda bekletilmeli takdirde bire iki ölçüsünde su ilave edilmelidir bu çok önemli ayrıntıdır.

Pirinç nişastası tamamen akıtılması telefonu birincisi bol su ile beraber beyaz suyu tamamen akana kadar yıkamak gerekmektedir pirinç iyice süzülerek suyu kalmadan tencereye yerleştirilmelidir Aksi takdirde yine lapa olacaktır.

Pirinç ya da iyice kavranması sade pilav lapa olabilir ya ile beraber iyice kavurmak gerekmektedir ki ya tencerede Gözde görününceye kadar kaynar su ilave etmeye devam ettiniz gerek. Eklemek istediğiniz Ya tuz oranı gerektiğinden az olursa laf olma ihtimali çok fazla olur Çünkü yağ ve tuz gibi eklenecek unsurlar pilavın lezzetini arttıran en önemli özellikleri arasında yer almaktadır.

Örnek olarak konuşmak gerekirse bir su bardağı pirince 2 dolu yemek kaşığı yağ ya bir tatlı kaşığı tuz eklemeniz gerekmektedir bu ölçüleri istediğiniz oranda arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Bilal pişmeye başladığında önce orta derecede suyun fokurdaması gerekiyor ardından ocağın en kısık gözünde pişirmesi gerekmez. Pişerken pilavın kapağın açılması ya da karıştırılması talep olmasına neden olabilir o nedenle suyu ekleme aşamasında bir kere karıştırdıktan sonra Pişene kadar karıştırmamak ve kapağını açmak çok önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap