Hardal Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Kendine has bir aroması olan Hardal tohumlu bir bitki olmaktadır ve Keskin kokuya sahiptir acımtırak bir tadı bulunmaktadır ve kendine özgü Kokusu ile beraber ..

Kendine has bir aroması olan Hardal tohumlu bir bitki olmaktadır ve Keskin kokuya sahiptir acımtırak bir tadı bulunmaktadır ve kendine özgü Kokusu ile beraber lezzet verici muhteşem bir ses olarak sofralarda kullanılmaktadır.

Siyah beyaz gibi iki farklı tohumu bulunan Hardal yemekler dışında soslarda muhteşem lezzetler ortaya çıkarılabilmesi için kullanılmaktadırlar. Hardal ile çok farklı lezzetler ortaya çıkartılabilir salata sosları yapılabilir birçok et yemeğine lezzet katıyor sos olarak kullanılabilir. Davetlerde ana yemek olarak pişirmekte olan et yemeklerinin üzerine Hardal sosu Hazırladığınız zaman çok daha lezzetli bir yemek ortaya çıkartabilirsiniz.

Et tavuk mantar salatalar gibi ürünlerle çok kolay uyum sağlayabilen Hardal sofralarda lezzetli tüketilebilir. Günümüzde toz haline getirilip çeşitli baharatlarla harmanlanarak macun kıvamında kavanoza içerse satılmakta olan Hardal başka soslarla karıştırıldığı zaman çok daha lezzetli olabilir.

Örnek olarak sıcak pişirilmiş bir ızgara bifteğin yanında gezdirilmiş olan Hardal sos yemeyi çok daha lezzetli hale getirir. Fırın patatesleri pişirirken hala orada baharatlı harmanlayarak pişirmek için çok daha iyi sonuç verecektir

Ayrıca tava ile yumuşatılır pırasaları bol kaşar peynirli bol hardallı beraber harmanlayarak fırına sürmeniz lezzetini tavan yaptıracaktır. Tavuklu sandviçlerde oldukça lezzetli olan Hardal somon balığına yakışan Nadir soslar dan bir tanesi olmaktadır.

Hardal farklı yörelerde farklı şekillerde kullanılabilir öğütülmüş tohumları Şura’nın karıştırılmasından elde edilen hardaliye de bunlardan bir tanesidir. Farklı ve tatlı bir içecek olan hardaliye Ayrıca özel bölgelerde pekmezle de yapıldığı görülmektedir. Kaynatılmış olan Üzüm şırasının içerisine toz haldeki Hardal ekleyerek hardallı pekmez ortaya çıkarıldı.

Bu son derece hoş baharatlı yemeklerde kullanılan Hardal sosunu Sizler de doğru yemeklerde kullanarak muhteşem lezzetler ortaya çıkartabilirsin.

Hardal son derece Keskin bir yapıya sahiptir lezzeti ve görüntüsü itibariyle yemekleri kaliteli hale getirsene dikkatli kullanılması gerekiyor. Aşırı miktarda tüketildiği andan itibaren alerjik durumlar yaratabilir bu nedenlerden ötürü dozunda kullanmanız daha avantajlı olacaktır.

Bozulduğu takdirde her Diyar gıda da olduğu gibi her dalında kullanılmaması son derece önemlidir. Marketlerden Satın almış olduğunuz her dalların düzenli bir şekilde son kullanma tarihini kontrol edin yaklaştığı takdirde bile kullanmamanızı tavsiye ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap