Mayonez Nasıl Saklanır?

Severek tüketilen mayonez birçok yemekte lezzetli soslar olarak tercih edilmektedir.Özellike salatalarda patates kızartma larında ve Et ve Tavuk ürünlerinde kı..

Severek tüketilen mayonez birçok yemekte lezzetli soslar olarak tercih edilmektedir.Özellike salatalarda patates kızartma larında ve Et ve Tavuk ürünlerinde kızartmalarda çok sık kullanılmaktadır. Çiğ yumurta nedeniyle çok çabuk bozulma ya uygun yapısı olduğundan dolayı saklama koşullarının dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Mayonezli hazır olarak satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz hazır aldığımız mayonez var üzerindeki son kullanım tarihine dikkat edilerek alınması gerekmektedir. Ev yapımı muayene eczane içerisinde koruyucu malzemeler olmadığından dolayı daha dayanıksızdır bu nedenden ötürü üç gün içerisinde tüketmemiz gerekiyor.

Mayonez nasıl saklanır?

Hazır aldınız mayonez lar buzdolabında satın alındığını şekliyle saklayabilir ve tüketebilirsiniz. Her kullanımdan sonra ağzını sıkıca kapalı olduğundan emin olmanız gerekiyor uygun koşullarda saklarsınız üretim tarihi itibariyle bir yıl kadar kullanma süresi bulunur.

Ev yapımı mayonez cam cam yada Porselen ürünlerle beraber soğuk ortamda saklarsınız daha dayanıklı olur. İtalya’da teflon ürünlerin içerisinde saklarsın nasıl yapılır çok çabuk bozulur.

Mayonezi oda sıcaklığında uzun süreli bırakmamanız beyaz salatala veya yemekte kullanıldıysa bir millet dışarıda kalması gerekiyorsa buzdolabı poşeti ile etrafında sarılması son derece önemlidir. Buzdolabı poşetlerine yerleştirip eridikçe buzları yenileyip bu şekilde muhafaza ederseniz daha başarılı bir saklama yöntemi gerçekleştirmiş olursunuz.

Uyarı

Mayonez bozulduğu zaman tadıyla ve kokusuyla çok rahat bir şekilde anlaşılabilir. Ekşi olduğunda ve acil açtığı zaman Keskin bir koku yayar ve üzerinde küflenme oluşmaya başlar. Bu şekilde kullanıldığı zaman hemen atılması gerekmektedir Aksi takdirde ciddi anlamda gıda rahatsızlıkların ortaya çıkar.

Tüm bu noktalara dikkat ettikten sonra mayonez denize afiyete tüketebilir ve uzun süre saklama koşulları dikkat ettiğimiz zaman kullanabilirsiniz.

Eğer ki tadında bir bozulmaya da kokusunda bir Keskin leşme meydana gelmişse Dilekçe atmanızı ve kullanmamanızı tavsiye ediyoruz gıda zehirlenmelerinin temel sebeplerinden bir tanesi olan son kullanılması haline dikkat edilmeden ürünlerin kullanılması durumu mayonezden içinde geçerlidir. Içerisinde bulundurduğu çiğ yumurtadan dolayı çok dikkat edilmesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap