Ekmek Nasıl Saklanır?

Sofralarımızın baş köşesinde yer alan ve Türkiye’de en çok tüketilen gıda olarak bilinen ekmekler uygun koşullar altında saklanmaları takdirde çok hızlı ..

Sofralarımızın baş köşesinde yer alan ve Türkiye’de en çok tüketilen gıda olarak bilinen ekmekler uygun koşullar altında saklanmaları takdirde çok hızlı bir şekilde bayarlar ve hemen ardından da küflenme gibi durumlar ortaya çıkar. Getirebilecek kadar miktarının fazla su ekmek alındığı zaman saklamak daha mantıklı olacaktır.

Normal koşullar altında tüketeceğiniz den daha fazla almışsınız Ayaz ziyan etmeden saklama ve kullanma yollarını öğrenmeniz gerekmektedir. Ekmeklerin bozulmadan bayatlamadan üzerinde küf oluşmadan nasıl saklanacağı na dair olan detayları yazı içerisinde bulacaksınız.

Ekmek nasıl saklanır?

Ekmeğinizi saklarken Öncelikle temizlik kurallarına dikkat edilmesi son derece önemlidir ve bu nedenden ötürü de ağzının açık bırakılması gerekiyor. Ekmek saklarken ekmeğin taze olması da bir diğer önemli özelliktir Bayat olan ekmeklerin saklanması için uygulayacağınız metotlar taze ekmek saklamadan biraz daha farklı olacaktır.

Ekmek oda ısısında 2 gün kadar bozulmadan saklanabilir saklarken ve sorma ya da poşet içerisinde folyo kağıda sarılı bir şekilde güneşten uzak bir alanda serin yerde saklamanız tavsiye edilir. Birkaç gün içinde hemen tüketmeyi düşünüyorsanız buzdolabına kaldırabilirsiniz soğuk hava ekmek üzerinde küf oluşmasını engelleyecektir. Ekmeğe çıkarttıktan sonra hemen ısıtma işlemi ile beraber tekrar lezzetli haline getirebilir ve tüketebilirsiniz.

Ekmekler yine derin dondurucuda çok uzun süre saklanabilir ler dilimle yendikten sonra ağzı kapalı bir buzdolabı poşeti içerisine yerleştirilerek dondurucuda çok rahat bir şekilde saklayabilirsiniz. Çıkardıktan sonra oda sıcaklığında bekletebilir ya da mikrodalga fırın ya da normal fırınlarda evinizde bulunuyorsa tost makinesinde ya da teflon tavalar da ısıtarak tekrar Kullanıma başlayabilirsiniz.

Alternatif olarak ekmeği doğrayarak ya da çok kurumuş Sayar rondodan geçirerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Doğranmış ekmekler genellikle çorbalarda kullanılabilir Kent toz haline getirmiş ekmeklerde galeta unu yerine köfte ya da çeşitli tavuk eti kızartmaların da sos olarak kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap