İnce Temizliğin Altın Kuralları

  Temizlik elbette ki birçok insana kolay gelebilir. Fakat ince temizlik dediğimizde birçok kişinin bu noktada kifayetsiz kaldığı bilinmektedir. Çünkü bun..

Temizlik elbette ki birçok insana kolay gelebilir. Fakat ince temizlik dediğimizde birçok kişinin bu noktada kifayetsiz kaldığı bilinmektedir. Çünkü bunun için ince temizliğin püf noktalarına hakim olmak ve bunları sırasıyla uygulayabilmek gerekir. Herkes tül perdelerini yıkayabilir. Ancak tül perdelere sinen sigara kokusunu gidermek gerçek anlamda mümkün olması zor bir durumu işaret eder.

Eğer günümüz şartlarında nitelikli bir temizlik yapmak istiyorsanız tüm kimyasal temizlik malzemelerinin yanında doğal kaynaklardan da yararlanmanız gerekmektedir. İnsanların ince temizlik nasıl yapılır sorusuna verecekleri yanıt ise çoğunlukla bunun altın kurallarını kapsamaz. Birçok kişi kendi uyguladığı temizlik sırlarını başkalarıyla paylaşmamaktan yanadır. Bu aşamada biz devreye giriyoruz ve ince temizliğin altın kurallarını sizlerle buluşturuyoruz.

Halılarınıza ve perdelerinize sinen sigara lekesi ya da sararması can sıkıcı olabilir. Ya da en basitinden sürahinizin bir türlü temiz görünmemesi ve su izinden oluşan lekelerin kalıcı olması buna örnek gösterilebilir. Hepsi için uygulanabilecek ufak tefek yöntemler var. Bunları bildiğiniz sürece hiçbir ince temizlik figürünün sorun olmayacağını söylemeliyiz.

Perdelerin Daha Beyaz Olması Nasıl Sağlanır?

Bir evi temiz ve tertipli gösteren en önemli kısımların başında perdeler gelmektedir. Dekor perdelerin sayısı gün geçtikçe artıyorken bembeyaz tül perdelerimiz halen daha vazgeçilmez olmayı sürdürüyor. Dolayısıyla sigara, çevresel faktörler, odanın ısınma koşulları ve toz durumu perdelerin sararması için gereken ortamı sağlıyor. Aynı zamanda sigara gibi koku sağlayan etkenleri hesaba katarsak ciddi anlamda beyazlığını kaybetmiş perdelerle baş başa kalabiliyoruz.

Çamaşır suyu bembeyaz bir perde olmasını sağlayacak malzeme iken yıpranmasını, yırtılmasını ve sökülmesini beraberinde getirebilir. Dolayısıyla beyaz perdeler için mevcut ince temizlik kurallarını sonuna kadar uygulamanız gerekmektedir. Bunun başında ise kimsenin bilmediği, bilse dahi paylaşmadığı toz şeker kullanımı gelir. 2 kaşık toz şekeri perdelerinizi yıkarken deterjanına ya da suyuna eklemeniz kar beyazı perdelere sahip olmanızı sağlayacaktır.

Bembeyaz Görüntü Çarşaf ve Nevresimlerde Nasıl Sağlanır?

Çamaşır makinenize gelen su klorluysa doğrudan çarşaflarınızın sararması ya da yıpranması mümkün olacaktır. Eğer daha beyaz çarşaflarınız olsun istiyorsanız bunun için çamaşır suyunu oksijen bazlı olarak temin edebilirsiniz. Buna ek olarak şeker ilavesini yine kullanabilirsiniz. Beyaz çarşaflar için çamaşır suyunu her zaman kullanmak aktif sonuçlar verebilir.

Ancak çamaşır suyunun yıpratıcı etkisiyle çok büyük bir sorun haline dönüşebilmektedir. Bilhassa yırtılan ve çok dayanıksız hale gelen çarşafların mimarı çamaşır suyudur.

Çekmece İçleri Nasıl Temizlenir?

Çekmeceli mobilyaların dışarıdan temizliği oldukça kolaydır. Ancak çekmece içleri için aynı şeyi söylemek maalesef mümkün değil. Oldukça uğraşmalı ve bir o kadar zorlu temizlik formlarıyla karşılaşabilirsiniz. Sizde çekmeceleri tamamıyla boşaltmak ve eşyaları çıkardıktan sonra silip tekrar yerleştirmekten sıkıldınız mı?

O halde işin pratiğine kaçmanın tam zamanı diyebiliriz. Elektrikli süpürgenizin ince ucuna bir çorap tekini geçirdikten sonra çekmecenizden eşyalarınızı çıkarmadan süpürme imkânı doğacaktır. Fakat bu işlemi ne kadar sık yaparsanız o kadar hijyen elde edersiniz. Örneğin haftada bir ya da iki defa bunu yapmaya devam ederseniz çekmecelerinizin içindeki kir yumaklarını görmeniz imkânsızlaşacaktır.

Sürahiler Nasıl Parlatılır?

Su koyduğunuz sürahilerin su izleriyle berbat bir görüntüye kavuştuğunu görebiliyoruz. Bu durumdan kurtulmanın yanı sıra yağ, sirke ya da benzeri bir ürün koyduğumuz sürahilerde de daha kalıcı izlerle karşılaşıyoruz. Bunların tamamını sürahileri ve şişeleri parlatarak giderebileceğimizi söylemek gerekiyor. Özellikle uygulayacağınız yöntem sayesinde çok daha temiz şişelere sahip olabilirsiniz.

Misafirlerinize uzatacağınız baharatlık ve yağlıklarda kıskandıracak bir temizlik olması için sizde bu pratik temizlik yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Öncelikle şişeyi ya da sürahiyi tamamıyla boşaltın ve içerisine bir miktar suyla deterjan ekleyin.
Tamamıyla karıştırdıktan sonra sodalı su hazırlayarak doldurma işlemini gerçekleştirin.
Sodalı suyla çalkalayacağınız şişenin bu şekilde en az 5 dakika çalkalanması gerektiğini belirtelim.
Ardından ise sodalı suyu tahliye ederek ince temizliğin bir diğer kuramına geçiyoruz.
Kahve telvesini çalkaladığınız şişeye doldurup birazda bu şekilde çalkalamanız gerekecek. Yaklaşık 2 dakikalık çalkalama yeterli olacaktır.
Tüm kir ve pasın söküleceği, su izlerinin dahi kaybolacağı bir temizlik sonrasındaki durulamada mümkün olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap