Limonata İzi Nasıl Çıkar?

  Hemen hemen hepimizin yaz günlerinin ferahlatıcısı olarak tercih ettiğimiz limonata Türkiye’de sık tüketilen bir içecektir. Dolayısıyla bu kadar ç..

Hemen hemen hepimizin yaz günlerinin ferahlatıcısı olarak tercih ettiğimiz limonata Türkiye’de sık tüketilen bir içecektir. Dolayısıyla bu kadar çok tüketilmesi bazı kazaları beraberinde getiriyor. En basitinden limonata döküldüğü için elbisenizde ya da masa örtüsünde leke oluşabiliyor. Limonun leke çıkarıcı özelliği olması sizi yanıltmasın. En az limon kadar şeker içermesi, şekeri daha aktif konuma taşıyan suyla karıştırılması limonatanın lekesini zor bir konuma sürüklüyor.

Mevcut lekelerde aynı olan tek şey lekenin arınmasının tazeyken daha mümkün olmasıdır. Eğer limonata lekesini çıkarmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey anında su altına tutmaktır. Böylelikle elbise, masa örtüsü ya da döşemeler kesinlikle limonatanın içerisindeki şekerli karışımı emerek lekeye sebebiyet vermez. Haliyle sizde daha rahat bir biçimde limonata lekesini arındırmayı başarabilirsiniz.

Suyla yıkadıktan sonra sarı renkte bir halka görüyorsanız limonata lekesine müdahale etmekte geç kaldınız demektir. Deterjan ya da sabun varsa yıkama işlemini tekrarlayıp sorun yaşamadan lekeyi sevdiğiniz elbisenizden çıkarabilirsiniz.

Kurumuş Limonata Lekesi Çıkar Mı?

Limonata lekesi çıkar mı sorusunun cevabı çok zor olmasa da kurumuş limonata lekeleri masa örtülerinin baş belasıdır. Doğru yöntem uygulandığı takdirde problem yaşamadan lekeleri temizlemek mümkündür. Kurumuş limonata izinin temizlenmesi için masa örtülerinin üzerine öncelikle karışım hazırlamanız lazım. Lekenin tamamıyla arınması ve şeker etkisinin yarattığı yapışkanlığın giderilmesi için sirkeden faydalanmak en mantıklısı olacaktır.

Malzemeler

Sirke
Su

Hazırlanışı

Sirke ve suyun karıştırılarak kurumuş limonata lekesini çıkarma amacıyla kullanılması etkin sonuçlar verecektir.
Bir bardak su ile karışımı hazırlamak istiyorsanız sirke içinde ölçek bir bardak olacaktır.
Dolayısıyla eşit miktarda su ve sirkeyi karıştırdıktan sonra lekenin üzerine uygulamaya başlayabilirsiniz.
Öncesinde lekeyi ıslatarak yumuşatmak yararlı olacaktır.

Ardından ise sirkeli su yardımıyla lekenin içine işlemesine yardımcı olun. Arındırma işlemi bu şekilde yapıldığında sarı ve katı hale gelmiş kuru limonata lekesi çıkmaya yüz tutacaktır. Sonrasında ise daha hijyenik bir temizlik için deterjan dökerek yine ıslatmanız önerilir. Burada su yerine sirkeli suyu kullanmanız etkileri katlayacaktır.

Ardından durulama işlemini yapıp kurutmadan evvel bir kez de makinede yıkamanız tavsiye ediliyor. Haliyle tam temizliğini sağladıktan sonra makineden çıkarıp kuruma işlemini yapınız. Eğer halen daha limonata izinin olduğu yerde bir katılık ya da bir sarı leke varsa işlemi baştan uygulamanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap