.
.

Ter Kokan Deri Ceket Nasıl Temizlenir?

  Deri ceket giymek bir başkaldırış olarak nitelendirilir. Keza giyen insanların hayat standartlarına baktığınızda her zaman dik bir duruş görme şansınız ..

.
.

Deri ceket giymek bir başkaldırış olarak nitelendirilir. Keza giyen insanların hayat standartlarına baktığınızda her zaman dik bir duruş görme şansınız var. Her ne kadar giyim yaşı düştükçe bu algı değişmeye başladıysa da halen daha bir asilik söz konusudur. Deri ceket lekeleri ise maalesef yöntem açısından oluşan kısır döngü sebebiyle birçok insanın başını ağrıtır. Örneğin deri ceket nasıl yıkanır sorusuyla karşılaştığımız günlerde yaşadığımızı söylemek gerekiyor.

Deri ceket makinede yıkanmayacağı gibi elde yıkama içinde uygun değildir. Bilhassa orijinal ve gerçek deri ceketler kendilerine has bir duruş ve dokuya sahiptir. Bu sebeple asla yıkanmamalıdırlar. Fakat gerek bahar aylarında gerekse ortam değişimlerinden kaynaklanan bazı terleme durumlarının önüne geçmek mümkün değildir. Haliyle ter kokan deri ceket nasıl temizlenir sorusu daha çok gündeme gelmeye başlar.

Şundan emin olmalısınız ki hiçbir deri cekete kimyasal bir ürün temas etmemelidir. Deterjanlar, parlatıcı jeller, temizlik sıvıları ve benzeri hiçbir temizlik formuna uygun değillerdir. Tüm bunları aynı kefeye koyduğumuzda deri ceketten ter kokusu nasıl çıkar diye merak edenlerin aklı iyice bulanıyor. Bunu gidermenin tek yolunun ceketi havadar bir yerde bekletmek olduğunu söylemeliyiz. Kendi öz yapısıyla beraber orijinal kokusunun kısa sürede baskın geleceğini söylemeliyiz.

Deri Ceketten Lekeler Nasıl Çıkar?

Deri ceketten ter lekesi çıkarmanın yöntemi havalandırmaktır. Ancak terden oluşan beyaz lekeler söz konusuysa bunun için uygulanabilecek tek seçenek kuru temizleme olacaktır. Kuru temizleme solüsyonları özel olarak satıldığı gibi birçok kuru temizlemeci belirli bir ücret karşılığında deri ceketten ter kokusunu giderme işlemini başarıyla yapacaktır.

Eğer farklı lekeler söz konusuysa ve deri ceketin üzerinden bunları arındırmak istiyorsanız kuru temizleme solüsyonunu bir bez yardımıyla leke üzerinde uygulayabilirsiniz. Bunu solüsyona sahip olmayanlar evdeki imkânlarla yapmak istiyorlarsa çok az nemlendirilmiş bir bezle lekenin üzerini silmeyi deneyebilirler.

.

Bazı lekeler arınsa dahi birçok lekenin ancak kuru temizlemeciler aracılığıyla çıkacağını vurgulayalım. Eğer ilk günkü gibi deri ceketinizin parlamasını istiyorsanız boyatabilir ya da cilalatabilirsiniz.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap