.
.

Fotoğraf Lekelenmeleri Nasıl Geçer?

    Sararan fotoğraflar başlı başına sizi nostaljik bir havaya sokabilir. Anılarınız, güzel zamanlarınız ve hüzünleneceğiniz kareler ölümsüzleşerek f..

.
.

Sararan fotoğraflar başlı başına sizi nostaljik bir havaya sokabilir. Anılarınız, güzel zamanlarınız ve hüzünleneceğiniz kareler ölümsüzleşerek fotoğraf albümünüzde ya da çekmecenizde yerini almıştır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bir nokta olduğunu söylemeliyiz. Zira fotoğrafların sararmasını önlemek ya da üzerlerinde oluşan lekelerin önüne geçmek mümkündür.

Eğer fotoğraf lekelerini temizlemek istiyorsanız bunun bir formülü olduğunu söylemeliyiz. Her ne kadar bu iş için profesyonel yardım alabilmeniz mümkün olsa da fotoğrafçıya para vermeden evde kendi imkânlarınızla başarabileceğinizi vurgulayalım. Günümüzde fotoğraf lekesi nasıl çıkar diye soranların sayısının çok olması genel anlamda eski tip fotoğrafların artık çok revaçta olmamasından kaynaklanıyor. Özensiz saklandığından ötürü lekelenmeler ve sararmalar fotoğraf karelerini yıpratıyor.

Fotoğraf Lekesi Nasıl Çıkar?

Peki ya sararan fotoğraflar nasıl düzelir diye merak mı ediyorsunuz? O halde uygulayabileceğiniz tek metodu size söyleyerek bu sorundan kurtulmanızı sağlayalım. Artık eskisi gibi fotoğraf lekesi ile fotoğraf karelerini saklamanıza gerek yok. Yalnızca ispirto kullanarak her fotoğrafı yeniymişçesine silebilirsiniz. İspirtonun yapısı gereği fotoğraf kağıdını ve üzerindeki görüntüyü deforme etme gibi bir özelliği vardır.

Bunu önlemek içinse uygulayacağımız miktarı çok az tutmalıyız. Az ispirtoyu bir pamuğun üzerine damlattıktan sonra yapmamız gereken şey ufak hareketlerle yavaşça fotoğrafı silmektir. Bu işlemi sert yapmakta fotoğraflara zarar veren bir etki yaratabilir. Olası durumlarda fotoğrafların sararmasını önlemek ve eskimiş fotoğrafları onarmak bu şekilde mümkün olacaktır.

Fotoğrafların üzerinde zamanın izlerini taşıması sonucunda lekelenmeler meydana gelir. Bu lekeleri gidermek ve lekelerin arınmasını sağlamak yine ispirto kullanarak yapılır. Profesyonel biçimde fotoğrafçıya verip bu lekelerden belirli bir ücret karşılığında kurtulabildiğinizi, fotoğrafların yeniden basılmasını sağlayabildiğinizi ayrıca belirtelim.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap