Melisa Otu Nasıl Saklanır?

Melisa Otu Nasıl Saklanır? Halk arasında limon otu ya da oğul otu olarak da bilinmekte olan Melisa otu yaprakları baharatlı ve limon tadında olan oldukça özel ..

Halk arasında limon otu ya da oğul otu olarak da bilinmekte olan Melisa otu yaprakları baharatlı ve limon tadında olan oldukça özel bir bitkidir.  Melisa otu beyaz çiçekleri ve yaklaşık 1 metre boyu ile birlikte yaprakları limon ve baharat tadında olan oldukça faydalı bir bitki olmaktadır. Beyaz çiçekleri ile birlikte bir metreye kadar uzanan bir yıllık otsu bitki Melisa otu üzerinde bazı Uçucu yağlar barındırır.

Sağlık açısından oldukça faydalı olan Melisa otu hazırlanan çayları ile bir şekilde ülkemize tüketilmektedir ve özellikle uykusuzluk,  depresyon gibi problemler yaşayan hastaların tedavisinde son derece şifalı ürünler arasında yer alır. 

Bazı ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde de Şifa verdiği söylenen Melisa otu aynı zamanda Sindirim sisteminde ortaya çıkan gaz ve şişkinlik gibi problemlerin çözümünde de son derece hızlı çözümler üretir. 

Kalbin daha hızlı çalışması ve daha verimli çalışması açısından oldukça faydalı olan Melisa otu Kalp rahatsızlıklarında tansiyon hastalıklarında ve kan şekerinin düzenlenmesinde oldukça büyük faydaları bulunan özel bir bitkidir.  Melisa otundan tam anlamıyla faydalanabilmek için doğru şekilde toparlanmalı ve doğru şekilde saklanmalıdır.  Bu işlemleri gerçekleştirdiğinizde zaman Melisa otunun uzun yıllar saklayabilirsiniz.

Melisa Otu Nasıl Saklanır?

Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen Melisa otu bahar aylarında büyümeye başlar ve Güneş’in çok yoğun olduğu aylarda hasat yapılır. 

Güneş çok seven Melisa otu genellikle bahçelerde Tarlalarda yetiştirildiği gibi aynı zamanda istenildiği takdirde balkonlarda saksı içlerinde de yetiştirilebilir.  Melisa otu yaz ayların başlangıcında yapraklarından koku ve aramayı kaybetmemesi için hızlı bir şekilde toplanması gereken önemli bir bitkidir.   Aromasını ve kokusunu kaybetmiş melisalar istenilen faydayı sağlayamaz.

Toplamış olduğunuz Melisa yapraklarını iyice yıkadıktan sonra üzerinde hiçbir kalıntı kalmayacak şekilde yaprakları parçalanmadan temizlenmelidir. 

Daha sonra bu yaprakları güneş görmeyen rutubetin bulunmadığı nemsiz bir ortamda birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde yayarak örtü üzerinde kurmaya bırakmak gerekiyor. 3 ya da 4 gün kadar bekle etmiş olduğunuz Melisa otu sonrasında daha fazla bekletmeden temiz cam kavanozlara kapatılmalı ve ağzı hava almayacak şekilde güneş ışığından uzak duracak şekilde saklanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap