Plastik Saksı Nasıl Delinir?

Plastik Saksı Nasıl Delinir? Çiçeklerin izin içerisinde bulunan suyu dışarı vermesi toprağın çürümesi ve hava alması engellenmesi gereken önemli durumların baş..

Çiçeklerin izin içerisinde bulunan suyu dışarı vermesi toprağın çürümesi ve hava alması engellenmesi gereken önemli durumların başında geliyor. Bu sebeplerden ötürü sert plastik saksıları doğru bir şekilde delmek gerekir.

Deliğin boyutu saksının boyutu ile alakalı olarak değişiklik gösterebilir aynı zamanda delik sayıları da buna göre değişiklik gösterecektir. Eğer büyük boy bir saksı kullanacaksanız kullanmış olduğunuz mevcut delik bu oranda büyük olmalıdır. Taksi açacağınız deliğin boyutunu belirleyen esas ve saksı boyutundan ziyade kullandığınız Toprak olmalıdır. Beyaz çok ince bir toprak seçtiyseniz küçük ama sık delikler kullanmanız daha verimli sonuçlar almanızı sağlar.

Saksılarda delik açma işlemi için plastik olmayan demir şiş ya da tornavidalardan yardım alabilirsiniz. Açmak istediğiniz boyuta göre İstediğiniz bir tornavida büyüklüğü ya da şiş büyüklüğü tercih ettiğiniz zaman daha kolay bir şekilde delik açılacak.

Bu malzemeleri tek başınıza kullandığınızda fazla bir güç sarf etmeniz gerekecek için doğru bir şekilde delik açmakta zor olacaktır Ve istediğiniz gibi sonuç alamayabilirsiniz. Tek başına çivi çakmaya çalışmak ya da Tornavida ile birlikte şiş kullanmak saksıda patlama yapabilir. Delik açacağınız yeri kalemle öncesinde işaretlemeniz daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.

İstemediğiniz bir sonuçla karşılaşmamak için tornavida ya da şişe tüp ateşinde ısıtıp sormadan önce saksıyı ters çevirip alt kısmında belirlemiş olduğunuz noktaya basınç yaparak uygulamamız gerekiyor. Çok hızlı bir şekilde bastırmaya çalışırsanız size de zarar verebilir Çünkü ısırma işlemi yapılmış olan tornavida plastiğe daha hızlı nüfus eder.

İstemeyen problemler Yaşamak İçin metal tornavida veya şişe ateşli ısıttıktan sonra kontrollü bir şekilde saksının alt kısmına basınç uygulamak gerekir. Çiçeği saksıdan ayırmadan bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız taksiye Eyüp tutarak uygulama gerçekleştirirse mis daha verimli bir sonuç alırsınız. Sıkmış olduğunuz kişi ara tornavida daha önceden belirlediğiniz kalemle işaretlenmiş olan alanlara uygulanarak doğru bir delik açılabilir.

Saksının yan tarafında delik açmamız gerekiyor çünkü buraya açtığınız delikler saksının içerisinde yetiştireceğiz bitkilere zarar verebilir. Saksının altından ya da orta kısımlarından açılmış olan delikler yeterli olacaktır. Büyük saksılar için ortalama 6 ile 7 delik arasında açılmış olan hava delikleri yeterlidir. Ufak saksılarda sadece iki ya da üç delik kafi gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap