Sinameki Nasıl Saklanır?

Sinameki Nasıl Saklanır? Sarı renkli bir çalı bitkisi olan sinameki sıcak iklimlerde yetişen ve ülkemizde çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişmekte ola..

Sinameki Nasıl Saklanır?

Sarı renkli bir çalı bitkisi olan sinameki sıcak iklimlerde yetişen ve ülkemizde çoğunlukla Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişmekte olan oldukça insan sağlığı açısından önemli bir bitkidir. Sinameki bitkisi çoğunlukla kabızlık tedavisinde ve sindirim sistemine daha kuvvetli çalışabilmesi için kullanılır.

Sinameki içerisinde bulunan aktif bileşikler bağırsakların daha hızlı ve daha verimli çalışmasını sağladığı için bağırsakların yumuşaması ve bu bölgede oluşabilecek rahatsızlıkların tedavisinde oldukça faydalı bir bitki olmaktadır. Aynı zamanda basur gibi fistül gibi rahatsızlıklarda ve bağırsak ameliyatlarından sonra dışkılama da sıkıntı yaşayan insanlar için oldukça kullanışlı bir bitki olmaktadır.

Sinameki yaprakları ve meyvelerinin kurumaya bırakılmasının ardından çay olarak tüketilmektedir. Eğer çay olarak tüketmek istiyorsanız bir su bardağı için iki çay kaşığı sinameki kullanmanız ve su ile beraber kaynatmanın oldukça önemlidir. Kaynamış su bitkinin üzerine dökülerek 10 dakika kadar bekledikten sonra demlenmiş olur ve artık tüketebilirsiniz.

Sinameki yapraklarının tam anlamıyla yarar verebilmesi için uygun koşullar altında muhafaza edilmesi ve kurutulmuş olması gerekiyor. Her yıl Mart ayından Ekim ayına kadar kurma işlemi yapılabilir. Yapraklarını kuruturken gölge üzerinde ve güneş ışığına maruz kalmayacak biçimde Havadar bir ortam içerisinde muhafaza etmeniz gerekiyor. Gitmiş olduğunuz Yaprakların ne şekilde saklayacağız konusunda ilgili bilgileri detaylı bir şekilde Aşağıda bulabilirsiniz.

Sinameki nasıl muhafaza edilir?

Sinameki cam kavanozlar içerisinde veya bez torbalar içerisinde ağzı hava almayacak bir şekilde muhafaza edilebilir. Kilerde ya da rzak dolapların İçerisinde güneş ışığı almayan ve nem oranının düşük olduğu bölgelerde saklama işlemini gerçekleştirir size ya daha verimli sonuçlar elde ederiz.

Özellikle aşırı rutubetin bulunduğu ortamlarda bitki çürüyecek Ondan ötürü nemli ve rutubetli ortamlarda sinameki saklanmamalıdır.

Sinamaki saklarken dikkat edilecek diğer önemli hususlar çok miktarda sinameki saklamak gerekiyor. Fazla miktarda saklı aldığından dolayı bakteri üretmez ihtimali daha fazla olacağı için önce içindeki vitaminleri kaybeder ardından bozulmaya başlar..

Uzun süreli kullanımda veya fazla kullanılması söz konusu olduğunda bağırsakta dengesizlik oluşacağı ondan dolayı ishal meydana gelir. Özellikle Hamile kadınlarda ve emziren annelerde sinemaki kullanmadan önce mutlaka bir doktordan akıl alınması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap