Bronşite İyi Gelen Yiyecekler

Akciğer iltihabı olarak bilinen ve halk arasında çok yaygın bir şekilde düşünülen Bronşit aslında yaygın olmamasına karşın viral enfeksiyonlar grubunda yer ald..

Akciğer iltihabı olarak bilinen ve halk arasında çok yaygın bir şekilde düşünülen Bronşit aslında yaygın olmamasına karşın viral enfeksiyonlar grubunda yer aldığından böyle anılır. Kendi kendine yayılabilen bir iltihap enfeksiyonu olmasından ötürü dikkat edilmediği takdirde hiç görülmemiş bir hastada dahi görülmeye başlanabilir.

Normalde bronşit süresi 1 gün ile 4 gün arasında değişebilmektedir. Genel anlamda da bu iki sürecin arasında sonlanır.

Ancak haftalarca süren, aylarca devam eden bronşitlerde vardır ki bunlar çoğu zaman kronikleşen rahatsızlıklardandır. Eğer sürekli olarak balgam çıkarıyor ve boğazınızın tahriş olduğunu hissediyorsanız muhtemelen bronşit belirtileri ile yüz yüzesiniz demektir.

Çoğu zaman bronşit hastalarında ateşlenme de en belirgin faktörler arasında yer alır. Bakıldığı zaman belirli bir seviyede dinlenildiğinde kolay atlatılabilen bir rahatsızlık olmasına karşın kendi kendisine virüslerin yayılmasıyla sizin dışınızda insanlara da bulaşma eğilimi vardır.

Çoğu zaman bağışıklık sisteminden kaynaklanan bronşit hastalığının bu temel nedenlerini beslenme yetersizliğine bağlayabiliriz. Yani beslenme konusunda yaşanan aksamalar zamanla bağışıklık sistemini, bağışıklık sistemi ise bronşiti tetikliyor. Bronşite iyi gelen yiyecekler arasında sağlıklı gördüğünüz vitamin ve mineral depolarının tamamını tüketebileceğinizi söylemek mümkün. Çünkü zayıflamış bağışıklık sisteminin buna ihtiyacı olacak.

Bronşite Ne İyi Gelir?

Bronşit olan kişilerde solunum sorunları, sürekli öksürme, boğazda acı ve ateşlenmeler görülebilir. Bunu yenebilmenin daha kolay ve çekilebilir yolunun ise beslenme alışkanlıklarınız olduğunu göreceksiniz. Eğer anti toksidan olarak görülen doğal besinleri tüketirseniz akciğer iltihaplanması kısa bir süre içinde dağılacaktır. Bu dağılmanın da sorunsuz bir biçimde Bronşit sorununuzu çözeceğinden emin olabilirsiniz.

Sarımsak

Doğal antibiyotik denildiğinde akla ilk gelen alternatif olan sarımsak hemen her rahatsızlık için kullanılabilmektedir. İltihaplanmalarda ve bulaşıcı hastalıklarda da bakterilere karşı savaşmasıyla koruyucu bir kalkan görevi üstlenir. Bağışıklık sisteminin en büyük destekçisi olarak Quercetin isimli etken maddesi sayesinde virüslerin arınmasında önemli bir rol oynar.

Zencefil

Genellikle karın bölgemizdeki herhangi bir sorun için tercih ettiğimiz doğal besinlerden birisi olan zencefil ishal, kabızlık, iştahsızlık, hazımsızlık gibi çok sayıda rahatsızlığın temel anlamda çözümü olmaktadır. Haliyle akciğerlerde oluşmuş olan iltihaplarında sökülmesinde fazlasıyla önemlidir.

Mantar

Doku hasarının azaltılması ve hücresel yapının yenilenmesinde önemli bir besin grubu olarak değerlendirilen mantar viral olarak yayılan enfeksiyonlarda başrol oynar. Vücudunuzdaki koruyucu kalkan olan bağışıklık sistemini güçlendirerek olması gerekenden de ileri taşıması bunu gösteriyor. Tavsiye edilen mantarlar ise Maitake, Reishi, Shiitake olarak listeleniyor.

Nane

Balgam çıkarıldığında, akciğerlerde birikinti olarak bulunan mukusların atılmasında, öksürülerek rahat bir solunum sağlandığında bronşit hastaları kendilerini iyi hisseder. Aynı zamanda sökülen iltihabın atılması içinde önemli bir detaydır. Nane doğrudan bronşite iyi gelen besinler arasında yer almasa da bu tip konularda yarattığı sonuçlarla destek olmaktadır. Süreci daha da hızlandırıp bir an evvel atlatmanızı sağladığı kesin.

C Vitamini

Portakal, mandalina, greyfurt, çilek, kivi, kırmızı biber, koyu yeşil yapraklı tüm sebzeler, kekik ve maydanoz C vitamini açısından ilk tercihiniz olmalıdır. Bu vitamin grubunun direkt olarak bağışıklık sistemine etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda da vitamin takviyesi olarak bronşitin daha çabuk atlatılmasını sağlamaktadır.

Okaliptüs Yağı

Okaliptüs yağından 15 damla kadar damlattığınız bir tencerenin içerisine 3 su bardağı suyu ilave ettikten sonra oluşan buharı soluyarak alternatif bir tedavi seçeneğine yönelebilirsiniz. Özellikle de bu buhar tedavisinin ciğerlerinize giden yolu açmasının dışında öksürük ihtiyacınızı da gidereceği ortadadır. Bunun haricinde Okaliptüs yağının bronşite ne iyi gelir sorusunun cevapları arasında en sık tercih edilenler arasında olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap