Gizli Şeker Belirtileri Nelerdir?

Gizli şeker belirtileri nelerdir? sorusu aslında çok sinsi ve kalıcı tahribatlara neden olan rahatsızlığa karşı erken tedbir almanızı sağladığından sağlık açıs..

Gizli şeker belirtileri nelerdir? sorusu aslında çok sinsi ve kalıcı tahribatlara neden olan rahatsızlığa karşı erken tedbir almanızı sağladığından sağlık açısından büyük önem taşımaktadır.

Gizli şeker belirtileri arasında özellikle sık idrara çıkma, ağız kuruluğu nedeniyle sık su içme, sürekli halsizlik, kilo kaybı veya göbek bölgesinde şişmanlama gibi değişiklikler kendini göstermektedir. Sık idrar yolu veya mantar enfeksiyonu geçiren, vücudundaki yaraların iyileşmesi zaman alan kişilerde de rastlanabilen gizli şekerde erken tanı çok önemlidir.

Bu şikayetlerden biri veya birkaçı görülen kişilerin glikoz yükleme testi yaptırmaları rahatsızlığın ilerlememesi için gerekli olmakla beraber doktorunuz tarafından verilecek tedavi yöntemi ve diyetle başarılı sonuçlar alınabilecektir.

Açlık kan şekeri ölçümü sonucunda 200 miligramın üzerinde şeker, 140 miligramın üstünde ise gizli şeker teşhisi uzman doktorunuz tarafından konulacaktır.

Gizli şeker riski taşıyan kişiler 45 yaş üzerinde ve kilo fazlalığı olanlarda risk faktörü söz konusu olurken bu rahatsızlığı yaşayanların felç ve kalp krizi geçirme riskinin daha da arttığı uzmanlar tarafından ifade edilmektedir. Hareketsiz yaşam tarzı bu rahatsızlığı tetikleyen etkenler arasında yer alırken un, şeker, nişasta gibi karbonhidrat ağırlıklı beslenenlerde gizli şeker riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Gizli şekerin diyabet rahatsızlığına dönüşmesi erken tedavi uygulanmaması ile gerçekleşirken süreçte tetikleyici etkenlerde göz önüne alındığında normalde on yıl kadar süren süreç bir, iki yıla kadar düşebiliyor. Gizli şeker hastalığının yol açtığı en büyük tehlikeler arasında yer alan kalp damar hastalıkları hayati risk teşkil edebiliyor.

Gizli şeker tedavisi için tıp alanındaki sevindirici son buluşlarda başarı oranı hayli yüksek olmakla beraber bu rahatsızlığın açık şeker hastalığına dönüşmesini engelleyebiliyor.

Yurt dışında yapılan araştırmalar sonucunda bulunan diyabet önleme programı gizli şeker riski taşıyan kişilere müjde niteliğinde olurken bu programda yapılması gerekenler arasında öncelikle fazla kilolarınızdan kurtulmanız ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmanız yer alıyor.

Gizli şeker tedavisi sırasında metabolizma diyeti, dizenli yaşam, düzenli uyku ve stresten olabildiğince uzak kalmak etkili olabileceği gibi sağlığımız için düzenli egzersiz yapma alışkanlığını kazanmamız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap