Gelin Adaylarına Özel Diyet Tavsiyeleri

Gelin adaylarına özel diyet tavsiyeleri ilkbahar ve yaz aylarında düğün yapmayı planlayan kızlarımızın bir ömür boyu hayal ettikleri gelinlik içinde unutulmaz ..

Gelin adaylarına özel diyet tavsiyeleri ilkbahar ve yaz aylarında düğün yapmayı planlayan kızlarımızın bir ömür boyu hayal ettikleri gelinlik içinde unutulmaz ve fit görünmelerini sağlayacak önerilerden oluşmaktadır.

Gelin adaylarına özel diyet tavsiyeleri düğün öncesinde gelinlik faktörü ile birlikte hemen akıllara gelirken sizlere tavsiyemiz gelinlik seçiminden önce kendinize belli bir kiloyu hedeflemeniz ardından sizler için hazırladığımız önerileri uygulamanız olacaktır. Diyete başlarken düğün hazırlıkları sırasında yaşayacağınız stresli zamanları ve karşılaşabileceğiniz sorunları düşünerek daha öncesinde forma girmeniz daha sağlıklı olacağı gibi ilk gelinlik provasında bilinçli bir gelin adayı olmanızı sağlayacaktır.

Gelin adayları için hazırlanan diyet listesinde öncelikle sizlere tavsiyemiz basit karbonhidrat tüketimini azaltmanız olacaktır. Beyaz şeker, beyaz un ve basit karbonhidratların tüketimini kontrol altına almanız ekstra kilo almamanızı sağlayacağı gibi aynı zamanda kilo vermen yollarından biri olacaktır.

Gelin adayları için hazırlanan diyet reçetemizde lif oranı yüksek buğday, çavdar, kepek gibi besinleri tüketmeniz uygun olacağı gibi aynı zamanda sebze tüketimine de ağırlık vermeniz önerilmektedir. Lifli besinler size tokluk hissi vereceği gibi sağlığınız için kolestrolü düşürücü etkisi ile hayatınızın tamamında mutlaka lifli gıdalar tüketmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz. Sağlığımıza farklı zararları olan doymuş yağ tüketimine son vermeniz arzuladığınız kiloya ulaşmanız için faydalı bir karar olacağı gibi kalp sağlığınız içinde uzmanlar tarafından doymuş yağ kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Düğün hazırlıkları içinde elbette enerjinizin yerinde olması için beslenmenize önem vermeniz gerekmekle beraber ihtiyaç duyduğunuz proteini bitkisel ve hayvansal kaynaklı proteinler almanız doğru olacaktır. Et ve süt ürünleri ile öğünlerde mevsim sebzesi, kuru baklagiller, tahıl ürünlerini birlikte tüketmeniz bu konuda yeterli olacaktır.

Gelin diyeti listemizde su tüketimine önem vermenizde ilk sıralarda yer alırken günlük en az 8-10 bardak su içmeniz faydalı olacağı gibi bu miktar sıcak günlerde daha da arttırılabilir.

Üç beyazdan uzak kalınması ömrümüz boyunca gerekmekle beraber özellikle düğün öncesinde tuz tüketiminde aşırıya kaçmamanız oluşabilecek ödemlerin önüne geçmenizi sağlayacaktır. Günün en önemli öğünü olarak kabul ettiğimiz kahvaltı yapmayı atlamamanız güne iyi bir başlangıç yapmanızı sağlayacağı gibi aynı zamanda metabolizmayı güne hazırlamanızda da etkili olacaktır.

Düğün hazırlıkları içinde ara öğünleri atlamamanız gerekeceği gibi sizlere tavsiyemiz çantanızda mutlaka kuru meyve bulundurarak öğünlerde daha az yemenizi sağlayacak atıştırmaları yapmanız olacaktır.

Gelin adaylarına özel diyet tavsiyelerimiz arasında formda görünmek için mutlaka egzersizlere zaman ayırmanız ve üşenmeden egzersiz yapmanızda tavsiye edilmektedir.

Sabah yürüyüşleri veya telaşın arttığı son zamanlarda en azında haftada en az iki gün kendinize vakit ayırmanız ve egzersiz yapmanızın vücudunuzu istediğiniz görünüme kavuşturmanızda etkili olduğunu sizde göreceksiniz. Bu süreçte aklınızdaki onlarca düşünce ile uykusuz geceler geçirmenizin kilo almanıza neden olacağını unutmamalısınız ve mutlaka uyku düzeninizi bozmamaya özen göstermelisiniz.

Stresli gecelerde papatya, mate, melisa çayı tüketerek sakinleşmeye ve uyumaya çalışmanız uykusuzluk yaşamanızın önüne geçecek tedbirler arasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap