Enerjinizin Neden Azaldığını Bilmek İster Misiniz?

Enerjinizin bazı günler azaldığı hissederseniz bazen de sürekli yaşanan bir kronik süreçtir enerji azlığı ya da enerjik olmak yaşam kalitenizi artırarak yaşams..

Enerjinizin bazı günler azaldığı hissederseniz bazen de sürekli yaşanan bir kronik süreçtir enerji azlığı ya da enerjik olmak yaşam kalitenizi artırarak yaşamsal etkilerin daha etkin şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Enerjinin neden azaldığını bilmek gibi bir merak aklınıza gelmemiş olabilir sürekli bu duruma bahaneler buluyor olabilirsiniz. Enerjinizin bitti durumlarda yaşanan olumsuzluk kendini sürekli kişinin yorgun hissetmesi, sabah saatlerinde uykudan uyanamam ayakta uyuma hali, tüm günü esneyerek geçiren bir durumlar gözlenir bunun yanında kişiler işte, okulda evde sürekli bir uyuklama, gece saatlerinde erken uykuya geçiş ve sabah uyunamam gibi enerji kaybı yaşanabilir. Peki, enerjinizin neden bu denli azaldığını bilmek sizi belki ilgilendirir.

Enerjinizi azaltan nedenlerin başında yatak odası konforunuz geliyor evet yatak odasının uyku odası haline sokmanız gerekiyor. Uykusuzluk, düzensiz uyku ve uyku sorunları enerji kaybınıza neden olmaktadır. Öncelikle uyku odasını yaratmak için rahat konforlu bir yatak seçmelisiniz.

Ardından kalın ve siyah gün ışığı geçirmeyen perdeler seçilmelidir. Odanızda manyetik alan yaratacak hiç bir elektronik alet barındırmamalısınız. Tabi ki en önemli detay psikolojik olarak rahatlayarak yatağa girmelisiniz kafanızda birçok sorun varken rahat uyumak mümkün olmayacaktır. Psikolojik olarak rahatsızsanız sorunlardan kaçmak içinde sürekli uyuma isteği içinde girebilirsiniz.

Yaşam koşulları sebebiyle günümüzde birçok kişinin bilgisayar kullandığı günümüzde iş sebebiyle ya da keyfi maruz kalınan radyasyon saçan elektronik aletlerin yarattığı olumsuz etkilerde bedenlerimizde yorgunluğa neden olmaktadır. Gün içinde aşırı maruz kalınan radyasyondan dolayı beden düzeni oldukça olumsuz etkileniyor. Geceleri de odanızda dijital saat ya da cep telefonlarınızı odadan uzakta tutmaya dikkat edin.

Hareketsiz yaşam ya da abartılarak yapılan sporda kişilerde enerji kaybı yaratabiliyor. Hiç spor yapmayan kişiler bitkin olabiliyorken aşırı spor yapan kişilerde fazla enerji harcadıkları için bedenin yorulmasına neden olarak enerjinin bitirilmesinde etkili oluyorlar doğru spor dalını doğru zamanlarda yaparak enerjik kalmayı başarabilirsiniz.

Bedenin enerji kaybetmesi bedenin beslenmesiyle doğru orantıdadır bu sebeple bedenin gereksinimi olan besin öğünlerini atlamadan doğru ve sağlıklı besinler tüketmeye çalışın özellikle enerji veren kuruyemiş, kuru meyve ve taze meyveler enerjinizi yükseltecektir.

Enerjinizin sürekli azaldığı süreçte bu bir sinyal olarak ta algılanmalıdır enerji kaybı bedenin maruz kaldığı bir hastalık sebebiyle azaldığını size bildiriyor olabilir. Özellikle kansızlık, diyabet, böbrek rahatsızlıkları, tiroitlerin az çalışması, hormonlarda yaşanan olumsuzluklar enerjinizin kaybını ortaya çıkaran rahatsızlıklardır. Tüm fiziksel kontrollerden geçtiniz ve olumsuzlukla karşılaşmadığınız takdirde depresyon yaşıyor olabilirsiniz fiziksel kontroller kadar doğal olan psikolojik destek alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap