Yaş Tarhana Nasıl Saklanır?

Yaş Tarhana Nasıl Saklanır? İç Anadolu’nun en eski ve en lezzetli yiyeceklerinden bir tanesi olan yaş tarhana çorba yapımında kullanılır ve çok şifalı bi..

İç Anadolu’nun en eski ve en lezzetli yiyeceklerinden bir tanesi olan yaş tarhana çorba yapımında kullanılır ve çok şifalı bir yiyecektir. Yaz aylarında ya da kış aylarında fark etmeksizin tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketebileceğiniz Bu çorba içerisinde bol miktarda kalsiyum içeren gıdalar bulunmaktadır. Kalsiyum içeren gıdalar çocukların gelişiminde büyük önem teşkil ettiğinden dolayı bu çorbanın düzenli tüketilmesi avantaj sağlayacaktır. Ülkemizde kahvaltı da dahil olmak üzere birçok üründe kullanılan bu çorbanın nasıl saklanması gerektiğini şimdi beraber bakalım.

Yaş tarhana nasıl saklanır?

Önceki dönemlerde soğutucu ve dondurucular bulunmadığı için yiyecek maddeleri genellikle kurutma yöntemi ile saklanırdı. Tarhana da esasında bu şekilde keşfedilen önemli gıdaların başında gelmektedir. Kurutulan tüm yiyecekler aynı Kazan içerisinde pişirilirken bu vazgeçilmez lezzet besleyiciliği ile beraber tarhanayı oluşturmuştur.

Toz halinde tarhana saklanması açısından elverişli olsa da yörelere göre değişik bir şekilde saklanabilir. Yapılma biçimi her yörede farklılık gösterse de tarhananın genel olarak tarifi şu şekilde işler; domates soğan yoğurt kırmızı salçalık biber Acı kırmızı biber gıdaları tamamen parçalanır ve ufalanarak toz haline getirilir.

Eğer istiyorsanız ekşi ya da tatlı olmasında kendini seçimlerinize göre sağlayabilirsiniz. Az bekletilmiş karışım tatlı daha fazla bekletilen karışım genellikle ekşi tarhana olarak nitelendirilir kıvamı tamamen tüketecek olan kişinin tercihine bağlı olarak değişim gösterir. Tamamen tarhana hamurunun gerçekleştirdikten sonra hamuru küçücük parçaları haline getirerek buzdolabındaki soğutucu bölümünde rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Başta belirttiğimiz gibi Eskiden soğutucu ve dondurucu bulunmadığından dolayı tüm yiyecekler kurutularak saklanırdı fakat soğutucuların ve dondurucuların hayatımıza aktif şekilde girmesinden sonra artık birçok insan yaş şekilde tarhanayı saklama imkanına kavuştu. Yaş tarhanalarda kullanım için dondurucularda saklamak çok daha basit bir işlem olmaktadır.

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ve çocukların kemik gelişimi için özellikle önerilen yaş tarhana günümüzde teknolojinin faydaları sayesinde dondurucularda bir yıla kadar saklanabiliyor ve tüketmek istediğinizde buzdolabından çıkartarak hızlıca tarihi uygulamaya başlaya biliyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap