Deri Çanta Kokusu Nasıl Giderilir?

Deri Çanta Kokusu Nasıl Giderilir? Bayanların en çok kullandığı aksesuarlardan bir tanesi olan deri çantalar hem kaliteli hem de şıklıkları ile bayanlar tarafı..

Bayanların en çok kullandığı aksesuarlardan bir tanesi olan deri çantalar hem kaliteli hem de şıklıkları ile bayanlar tarafından her sezon tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Bu bir çok olumlu özelliğinin yanı sıra deri çantalar zaman zaman koku problemi ortaya çıkartan bildiğinden dolayı kokunun giderilebilmesi için belli başlı çalışmalar yapılmalıdır. Deri çantaların üzerindeki kokuların giderilebilmesi için neler yapılması gerektiğine şimdi birlikte bakalım.

Deri çanta kokusu nasıl giderilir?

Deri çanta içerisinde bulunan rahatsız edici kokunun giderilmesinde kullanılacak yöntemlerden birincisi çantanın sabun ile temizlenmelidir. Bu yöntemde deri çantanın temizlenmesi için gerekli olan Öncelikle sıcak su hazırlanmalı ve ardından bu su içerisindeki sabunluk Bir karışım köpürtün verilir.

Sıcak su ve sabunla beraber yapmış olduğumuz karışımın Bir bez yardımıyla ıslattıktan sonra deri çantayı silebilirsiniz ve kokulardan giderebilirsiniz. Eğer istediğiniz bir şampuan kokusu bulunuyorsa sabun bulmadığınız yerde şampuanları da çok rahat bir şekilde kullanabilir. Bu işlemden sonra deli çantalarınızı kuru bir bez ile temizlemeli ve ardından durulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Deri çantaları bakımı gerçekleştirilecek Seher vazelin ile silme işlemi uygulanmalıdır.

Deri çantaların uzun kokusunu giderebilmek için kullanacağınız ek yöntemler arasında domates suyu yöntemi de gelmektedir. Bu yöntem içerisinde Öncelikle deri çantanın Domates suyuna bastırılmış bir bez ya da kesilmiş bir domates ile beraber temizlenmesi gerekiyor.

Domates suyu içerisinde yoğun asit bulunduğundan dolayı dikkatli bir şekilde uygulanması gerekiyor ve hemen temizleme işleminin ardından mutlaka bir bez ile kurutulmalı ardından da vazelinle beraber bakım işlemleri gerçekleştirilmelidir. Domates suyu çantanın deri dışındaki bölgelerinde lekeye sebep olabileceğinden ötürü bu yöntemi uygularken domates suyunun derinin dış kısmındaki kalan yerler ile temas etmemesine gayret göstermeniz gerekiyor

Deri çantayı gazete kağıdına sararak saklamak da çantanın içerisinde oluşabilecek kokunun giderilmesinde etkili bir yöntemdir. Bu yöntem uygulanırken gazete kağıtlarının nemli olmamasına dikkat et

Çantanın kokusunun giderilmesinde kullanacağınız son yöntemde çok güçlü bir karışım olan amonyak sirke ve su karışımı olacaktır. Bu üç maddeyi birbirine karıştırdıktan sonra ortaya çıkardınız karışımla beraber temizleme işlemini gerçekleştirilmeli ardından kurutmalı ve son olarak da deri bakım ürünleriyle çantanın bakımını yapmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.


Giriş Yap